Open Training Handbiken

Open Training Handbiken
Handbiken

Zaterdag 19 mei organiseert ASC Olympia een Open Training Handbiken op het parcours van Sportpark Sloten. Voor alle sporters met (en zonder) een beperking die eens willen ervaren wat handbiken nu precies is. Omdat wij het handbiken in Amsterdam willen stimuleren.

Omdat het onze missie is, om alle wielerliefhebbers in Amsterdam en omstreken te verenigen, een ‘thuis’ te bieden en samen de (Amsterdamse) wielersport te ontwikkelen. Omdat wij meer Amsterdammers op de fiets willen krijgen. En dat geldt natuurlijk ook voor handbikers!

ASC Olympia - Open Training Handbiken

Open Training

Normaal gesproken moet je – om aan de handbike trainingen mee te doen – lid zijn van ASC Olympia. Op 19 mei maken we graag een uitzondering. Want we willen graag iedereen met – én zonder! – beperking laten ervaren hoe het is om te handbiken bij ASC Olympia. We hebben niet alleen een professioneel en uitgebreid trainingsprogramma, maar we bieden ook beginnende handbikers een helpende hand.

Ook als je geen handbike hebt – of zelfs nog nooit op een handbike hebt gezeten – ben je van harte welkom op onze Open Training.

Programma

Als je wil meedoen aan de Open Training Handbiken, ben je vanaf 09:00 uur hartelijk welkom. We hebben de koffie natuurlijk klaarstaan, onze (leen)handbikes zijn vers onderhouden en wij hebben er heel veel zin in. We starten de Open Training om 10:00 uur. De training duurt ongeveer twee uur, waarna we gezamenlijk afsluiten met koffie en wat lekkers in het ASC Olympia clubhuis.

09:00 uur: ontvangst met koffie (eventueel een handbike uitzoeken en afstellen)

10:00: gezamenlijke training met ASC Olympia handbikers

12:00 uur: napraten met koffie en wat lekkers

We stellen het op prijs als je van te voren, hieronder wil inschrijven voor de Open Training. Dan weten wij hoeveel gevulde koeken we moeten kopen 😉

 

[rtec-registration-form event=13566]

Handbiken in Amsterdam

ASC Olympia - Open Training Handbiken

ASC Olympia streeft ernaar om handbiken voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk te maken. Wij laten de discipline als volwaardig integreren in onze vereniging en onze prachtige wielersport. ASC Olympia is een wielervereniging voor iedereen, dus ook voor handbikers. Als we daarvoor het een en ander aan moeten passen, dan doen we dat graag.” aldus Martin Spel – voorzitter van ASC Olympia.

Dankzij onze samenwerking met Reade, het Fonds Gehandicaptensport en de Gemeente Amsterdam bieden we sporters met een beperking een professioneel en uitgebreid programma.

Elke zaterdagochtend trainen de handbikers op het wielerparcours op Sportpark Sloten onder leiding van trainer Carolien van Herrikhuyzen. Carolien is een zeer verdienstelijk baanwielrenner met een bijzonder mooie palmares. Niet zomaar een trainer!

“Velen denken dat sporten vooral fysiek is, maar dat is maar één facet. Je hebt fysiek, techniek, tactiek en mentaal; eigenlijk zijn al die vier velden met zo belangrijk”, aldus Carolien. “Iedereen die op 19 mei naar onze Open Training komt, kan dat zelf ervaren.”

Bekijk hier ook de pdf van de flyer.