Verslag: Interne Competitie – mei 2018

Verslag: Interne Competitie – mei 2018

Gisteren (st)reden onze jongste wielrenners alweer hun tweede wedstrijd in onze eigen nieuwe competitie. Om de jeugdige renners – die van 17:30 tot 18:30 uur trainen – iets meer variatie te gunnen tijdens de trainingen op ons parcours, hebben Lucas en ik deze interne competitie bedacht. We willen op trainingsavonden verschillende wedstrijdelementen gebruiken. Zo laten we de renners beleven wat het gevoel is van competitie en strijd en wat dat met je kan doen.

Interne Competitie

We verdelen onze jeugdige renners in twee groepen: Groep A bestaat uit renners van 6 t/m 10 jaar (categorie 0 t/m 3). Groep B bestaat uit renners van 11 t/m 14 jaar (categorie 4 t/m 7). Gisteravond waren 9 renners van de partij: Semme, Ben, Jan junior, Samuel, Moos, Roza, Thomas, Mick en Valentijn.

Tijdrit

Omdat onze eerste Interne Competitie op 3 april zo goed was bevallen, reden we als eerste onderdeel weer een tijdrit. Tijdens onze twee vorige dinsdagavond trainingen hebben enorm goed op bochten geoefend en getraind. De eerste keer oefenden we op ons parcours vlak bij WV Amsterdam.

Tijdens onze tweede training oefenden we op het parkeerterrein midden op het sportcomplex.

Dat ‘onze kids’ erg goed zijn geworden in bochten rijden, zie je meteen terug in de resultaten van de tijdrit: iedereen verbeterde zijn/haar tijd.

Sprint

Het tweede onderdeel van deze nieuwe competitie was – net als vorige maand – een Sprint, waarbij renners het één op één tegen elkaar opnemen. Om dit te trainen, hebben we vorige week donderdag kliktraining gedaan. De renners die bij die training zijn geweest, waren nu duidelijk in het voordeel.

De nummer één en twee van elke groep rijden tegen elkaar. Vervolgens rijden de nummers drie en vier van de groep tegen elkaar. De start is in de laatste bocht. Vanaf daar naar de finishlijn (bij het juryhuis) is het ongeveer 200 meter. De renners streden voor de ‘Best of Three’.

Ikzelf had de eer om tegen Semme te mogen rijden. Zij op haar zwaarste verzet, terwijl ik op mijn lichtste verzet moest rijden. Een oneerlijke wedstrijd; ze won alle 3 de keren 🙂

Uitrijden

Na alle fun, leermomenten en natuurlijk de strijd, reden we met z’n allen nog een rustig rondje uit en hielden we een korte evaluatie – met het achterwiel in het gras bij het juryhuis. En natuurlijk: we waren het – net als vorige keer – weer met elkaar eens, dat deze nieuwe competitie een goed nieuw initiatief is. Het was alweer een geslaagde avond.

Semme, Ben, Jan junior, Samuel, Moos, Roza, Thomas, Mick en Valentijn: hartelijk dank voor jullie enthousiasme en strijdlust! En Lucas: hartelijk dank voor je assistentie bij het noteren van de tijden en het jureren bij de finish!

Onze volgende Interne Competitie is op dinsdag 5 juni. Jij komt toch ook? Het is niet alleen leuk en leerzaam, maar zeker ook spannend!

ASC Olympia - Dinsdagavond competitie voor de jeugd