Women Racing: de tweede race en weer succesvol

Women Racing: de tweede race en weer succesvol

Zondag 6 mei reed Women Racing hun tweede wedstrijd in de Vrouwenwielrennen Competitie. Ditmaal werd ge(st)reden bij ARC Ulysses in Amsterdam Noord. Het zou een mooie strijd worden tussen de verschillende Amsterdamse damesploegen. Na een tevreden eerste wedstrijd bij de Omloop van Munnikenland stonden we daarom ook bij ARC Ulysses met maar liefst zeven dames aan de start!

De wedstrijd

Dit was de tweede wedstrijd in de reeks van acht in de Vrouwenwielrennen Competitie. Het parcours van ARC Ulysses is een kleine ronde van 1,5 kilometer met een brug en aantal scherpe bochten. We reden vandaag in totaal met 35 meiden in de B-klasse.

Bij de start werd uitgelegd dat er een leidersprijs werd uitgereikt. Dit betekent dat er elke ronde een punt te verdienen was voor de eerste dame die over de streep kwam. Door deze regel in de wedstrijd ontstond er een mooi gevecht tussen alle ploegen die meededen voor deze prijs.

ASC Olympia - Women Racing: de tweede race en weer succesvol

Sprint, na sprint, na sprint

Na een goede warming-up – die niet perse nodig was, want het met 27 graden heerlijk weer – stonden we op tijd klaar voor de start. Ik voelde de wedstrijdkriebels al weer opkomen en had er erg veel zin in. Na de meiden een laatste instructie te geven, “We zijn vandaag met een kleine groep op een klein parcours, nu moet je echt voorin rijden!”, was iedereen er klaar voor.

De startbel klonk en de wedstrijd begon! Al bij de eerste bocht was het onrustig. Ik dacht bij mezelf: ‘Nu naar voren en daar blijven!’.

ASC Olympia - Women Racing: de tweede race en weer succesvol

We komen dichterbij de eerste doorkomst; iedereen wil naar voren om dat ene puntje te pakken. Er komt een mooi Women Racing duo met Soeanne voorop en Leanne er meteen achter. Nicole roept hard: “Leanne zit achter je!” waardoor Soeanne nog harder gaat rijden en de sprint aantrekt voor Leanne. Uiteindelijk ging Soeanne zo hard, dat ze zelf het puntje voor de leidersprijs heeft kunnen pakken 🙂

Nicole was onze sprintkapitein: om de paar ronden stuurde zij een van ons naar voren, om mee te doen met de sprint. We hebben ons weer goed laten zien in de Vrouwenwielrennen Competitie – we reden elke ronde wel een keer op kop. Women Racing is duidelijk een team waarmee je rekening moet houden!

Het zag er goed uit, maar toch …

In het laatste half uur (van in totaal 50 minuten + drie rondes) reden we – ondanks wat onrustige perikelen – gestaag door. Maar dan toch – het gebeurt – halverwege de groep komen twee meiden tegen elkaar aan en er ontstaat een valpartij. Leanne zat gelukkig nog goed voorin en had er geen last van. De rest manoeuvreerde zich er doorheen en konden snel weer aansluiten in het peloton. Soeanne was gestopt om EHBO diensten te verlenen. Gelukkig kon de wedstrijd gewoon doorgaan.

Het einde nadert

Met de laatste 5 minuten en nog drie ronden keek ik achterom en seinde naar de meiden om naar voren te komen, want wie mee wil doen met de sprint, moet op tijd van voren zitten.

Het werd een eindsprint met een heel peloton. Ik zat goed gepositioneerd en ging als vierde aan in de sprint. Uiteindelijk denderde Marloes nog over mij heen en werd 8e, ikzelf werd 10e. Voor Leanne was dit haar eerste wedstrijd, haar doel was om niet laatste te worden. Dit heeft zij gehaald met een mooie 17e plek. Louise werd 14e en Nicole en Ineke, 18e en 20e.

Weer succes

Dit was pas de tweede koers voor Women Racing en ook deze was zeer geslaagd! Tijdens de wedstrijd hebben we ons vaak en goed laten zien en vaak mee gesprint voor de leidersprijs. We hebben als ploeg 49 punten verzameld en behouden daarmee onze zevende plaats in het algemeen klassement. De volgende Vrouwenwielrennen Competitie wedstrijd is op 3 juni bij HSV de Kampioen in Spaarnwoude.

Meer informatie

Heb je vragen over Women Racing? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Fietsbelles FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Ben je een vrouw en wil je meedoen met een training? Je bent hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.