Nieuw: Punten Klimkoers in de Interclub Competitie Driedaagse

Nieuw: Punten Klimkoers in de Interclub Competitie Driedaagse

Op 13, 14 & 15 juli organiseert ASC Olympia in samenwerking met BRC Kennemerland en HSV De Kampioen het inmiddels beroemde Interclub Jeugd Omnium – als onderdeel van de Interclub Competitie. Het is al een heel fraaie traditie geworden en – zoals we al eerder schreven – is dit jaar anders dan voorgaande jaren. Waar we voorheen het Interclub Jeugd Omnium organiseerden met HSV De Kampioen, is dit jaar BRC Kennemerland aangesloten voor een heuse Driedaagse! We hebben zelfs een prachtige naam bedacht: ‘Jeugdomnium De Triple’ 🙂

 

ASC Olympia - Nieuw: Punten Klimkoers in de Interclub Competitie Driedaagse

Interclub Competitie Driedaagse: Punten Klimkoers

Bij BRC Kennemerland hebben ze – speciaal voor deze ‘Triple’ – een nieuw onderdeel bedacht: een ‘Punten Klimkoers’. Tijdens deze nieuwe koers, wint niet per se de renner die als eerste over de finish komt, maar de renner die de meeste klimpunten weet te vergaren. Elke ronde zijn ‘klimpunten’ te verdienen door de renners. Vergelijkbaar met het ‘bergklassement’ in grote koersen, zoals de Tour de France en de zojuist gestarte Giro d’Italia.

Testen

Omdat deze ‘klim-puntenkoers’ een geheel nieuwe opzet van een wedstrijd is, willen we dit graag eerst gaan testen. Daarom is er op zondag 13 mei – de laatste zondag van de mei-vakantie (en Moederdag – niet vergeten!) – bij BRC Kennemerland een test(trainings)wedstrijd. Deze wedstrijd start om 12:00 uur. Inrijden kun je doen vanaf 11:30 uur.

Deze wedstrijd is toegankelijk voor renners (categorieën 1 t/m 7 & Nieuwelingen) van de drie organiserende verenigingen. Omdat het een testwedstrijd is, is deelname geheel gratis. De wedstrijd zal ongeveer 30 à 40 minuten duren en er is geen huldiging, maar wel een uitslag.

De wedstrijd zal in tegenovergestelde richting (!) worden verreden op ‘de grote ronde’ van het parcours van BRC Kennemerland.

Doe mee!

Kom dat ook meemaken! Kom dat ook testen! Zeker als je meedoet aan de Interclub Competitie is dit een bijzonder mooie kans. Maar ook als je niet meedoet aan de wedstrijden, is dit een heel fraaie manier om eens iets nieuws te doen op de fiets.

Als je wil meedoen, dan hoort BRC Kennemerland dat heel graag van te voren; dan kunnen zij een beetje inschatten hoe druk het wordt. De contactgegevens vind je op brckennemerland.nl/over-brc.