Interclub Competitie 2018

Interclub Competitie 2018

Net als voorgaande jaren, organiseren we samen met alle andere wielerverenigingen in Amsterdam en omstreken weer de Interclub Competitie. Anders dan voorgaande jaren, organiseert ASC Olympia dit jaar – samen met HSV De Kampioen en BRC Kennemerland – een heuse Driedaagse! De start van dit wielerspektakel is dit jaar op vrijdag 13 juli bij BRC Kennemerland. Op zondag 22 april organiseren we ook nog de tweede ronde in de Interclub Competitie 2018.

Interclub Competitie 2018

De Interclub Competitie is een jaarlijks terugkerende competitie, waarin laagdrempelige wedstrijden tussen verschillende wielerverenigingen in Noord-Holland worden verreden. Deze wedstrijden zijn een ideale voorbereiding op het grotere werk, zoals bijvoorbeeld landelijke jeugdwedstrijden. Gedurende het wielerseizoen worden er (bijna) elke week op zondagochtend wedstrijden georganiseerd op de verschillende wielerbanen van de aangesloten verenigingen. De Interclub Competitie is toegankelijk voor zowel jongens als meisjes en er worden aparte klassementen gemaakt.

ASC Olympia - Interclub Competitie 2018

ARC Ulysses en WTC De Amstel organiseren dit jaar ronden op een ‘buitenparcours’

De Interclub Competitie is een laagdrempelige serie wedstrijden en er is elk jaar een grote opkomst van enthousiaste jonge renners. Zowel ervaren renners als beginners verschijnen aan de start. Inschrijven voor de wedstrijden kan op de dag van de wedstrijd. Renners moeten voor aanvang van de wedstrijd(en) een geldige KNWU-licentie of KNWU-basislidmaatschap kunnen tonen. Het inschrijfgeld bedraagt €2,00 per wedstrijd. Inschrijven kan voor groepen A en B om 09:30 uur. Groepen C en D kunnen inschrijven vanaf 10:15 uur.

Een MyLaps transponder is niet verplicht. Zoals bij alle jeugdwedstrijden zullen ook bij de Interclub Competitie de verzetten steekproefsgewijs worden gecontroleerd. De eerste vijf gefinishte renners melden zich direct na de koers bij de jury. Bij gevonden afwijkingen of het niet ondergaan van de controle, wordt de renner gediskwalificeerd.

Het is mogelijk dat een renner de wedstrijden rijden in een hogere of lagere groep. De beslissing voor een lagere groep, wordt genomen door jeugdbegeleiders; niet de ouder(s). De beslissing voor een hogere groep kan/mag wel door renners en/of ouder(s) worden genomen, maar die beslissing geldt dan voor alle wedstrijden in de gehele competitie die daarna nog worden verreden. Deze beslissing is dus niet eenmalig.

Prijzen per wedstrijd worden uitgekeerd aan de eerste vijf renners die over de finish komen. Ook in 2018 is er een overall klassement: wanneer een renner aan minimaal 9 wedstrijden heeft meegedaan, ontvangt hij/zij een gouden medaille bij de op zondag 30 september bij HRTC Hoorn.

Mooie nieuwe ronden

Mooi nieuws komt van onze buren ARC Ulysses en WTC De Amstel: zij organiseren dit jaar ronden op een ‘buitenparcours’. Echte stratenparcoursen zoals je die wellicht nog wel kent van de Ronde van de Orteliusstraat. Op 6 mei wordt de Ronde van Amstelveen verreden, op 10 mei rijden we op het Purmerplein – in de achtertuin van ARC Ulysses – en op 17 juni kun je tijdens de Ronde van Ouderkerk aan de Amstel strijden voor een plaats op het podium.

Wedstrijdkalender

Programma

Alle wedstrijden starten (in principe) om 10.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er worden besloten om groepen samen te voegen. Zorg er dus vooral voor dat je op tijd bent!

  • 10:00 uur: Groep A – (categorie 1 & 2) – 7 kilometer Clubwedstrijd
  • 10:15 uur: Groep B – (categorie 3 & 4) – 12 kilometer Clubwedstrijd
  • 10:45 uur: Groep C – (categorie 5 & 6) – 22 kilometer Clubwedstrijd
  • 11:15 uur: Groep D – (categorie 7 & Nieuwelingen) – 30 kilometer Clubwedstrijd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*