Een nieuw seizoen: Wielrennen in Amsterdam

Een nieuw seizoen: Wielrennen in Amsterdam

Hoera! Het wielerseizoen is weer geopend. De eerste wedstrijden en klassiekers zijn alweer verreden en natuurlijk staan we bij ASC Olympia ook weer in de startblokken. Zondag 25 maart is onze laatste winter (MTB) training en over precies twee weken starten we met onze eerste buitentrainingen op ons parcours op Sportpark Sloten. Wil je wielrennen in Amsterdam? Kom dan naar ASC Olympia! Ook als je wil mountainbiken in Amsterdam ben je van harte welkom 🙂

Wielrennen in Amsterdam: anders dan anders

Het aanstaande wielerseizoen is dit jaar anders dan anders. De indeling van onze trainingskalender is anders; die is uitgebreider geworden. We blijven natuurlijk gewoon onze wielertrainingen op ons parcours doen. Het goede en mooie nieuws is dat we vanaf dinsdag 27 maart blijven doorrijden op onze mountainbikes. Elke dinsdag en donderdag kun je van 17:30 tot 18:30 ook mountainbiken bij ASC Olympia. Deze mountainbike trainingen staan open voor alle niveaus:  voor beginners en gevorderden, voor jong en oud(er). Iedereen die zich wil specialiseren in mountainbiken is hartelijk welkom. De mountainbike trainingen worden gegeven door KNWU gediplomeerde trainers Harold Brandwijk en Martin Spel

ASC Olympia Wielerkalender 2018

Het komende seizoen hebben we weer veel trainingen op onze kalender staan. Hieronder kun je een korte samenvatting lezen.

Jeugd

Beginnende jonge renners kunnen bij ons wielrennen op dinsdag van 17:30 tot 18:30 uur. Op donderdag is er van 17:30 tot 18:30 uur de mogelijkheid om te mountainbiken. Onze jeugdtrainingen worden begeleid door Annemie en Evelien. Zorg dat je om 17:15 uur aanwezig bent; dan kunnen we stipt om 17:30 uur met de training beginnen.

ASC Olympia: Jeugdwielrennen in Amsterdam

 

Als je zelf geen fiets hebt, kun je er een van ASC Olympia huren. Zorg in dat geval dat je dinsdag om 17:00 uur aanwezig bent; dan kunnen we de fietsen passen en eventueel nog afstellen. Wielrennen in Amsterdam? Dat doe je toch bij ASC Olympia?

Ben je al een gevorderde- of zelfs wedstrijdrenner? Dan kun je op dinsdag en donderdag van 17:30 tot 18:30 uur, wielrennen onder begeleiding van trainer Marcel.

Gevorderden

Wielrennen is een bijzonder populaire sport. Niet alleen in Amsterdam. Hoewel iedereen kan fietsen, is wielrennen toch iets heel anders. Wielrennen moet je leren. Dat is precies wat we bij ASC Olympia doen: jou leren wielrennen. Of nóg beter leren wielrennen.

Voor de jonge en beginnende renners ligt de nadruk op het leren fietsen, goed kunnen sturen en het rijden in een groep. Plezier staat natuurlijk voorop, maar wij houden altijd in ere dat ASC Olympia een wedstrijdvereniging is. Het uiteindelijke doel is, dat iedereen op zijn/haar eigen niveau het maximale uit zijn/haar talent kan halen.

ASC Olympia: Nieuwelingen en Junioren in Amsterdam

Wielrennen (of nog beter leren wielrennen) kun je bij ASC Olympia doen op dinsdag en donderdag van 18:30 tot ongeveer 20:00 uur onder vakkundige begeleiding van trainers Marcel, Lucas, Milko en Wim.

Vrouwenwielrennen

Fietsbelles – onze actieve dames-divisie – rijden elke dinsdagavond hun Fietsbelles Social Ride en op zondagochtend hun Fietsbelles Faster Ride. Fietsbelles is voor alle vrouwen, die ongeacht leeftijd of niveau samen willen fietsen. Onze dames-divisie bestaat uit zo’n 50 gemotiveerde vrouwen. Fietsbelles een echte, hechte en actieve groep die het vrouwenwielrennen in Amsterdam en omgeving steeds toegankelijker maakt.

Wil jij ook een keer meerijden met Fietsbelles? Je bent van harte welkom op dinsdagavond om eens mee te rijden. De Fietsbelles vertrekken om 18:30 uur vanaf het clubgebouw van ASC Olympia op Sportpark Sloten.

ASC Olympia - Vrouwenwielrennen in Amsterdam

Heb je nog geen (of niet zoveel) ervaring met rijden in een groep? Of vind je het gewoon spannend? Kom dan naar Fietsbel-les op 15 april. Geheel gratis en vrijblijvend.

Handbiken

Dankzij onze samenwerking met Reade, het Fonds Gehandicaptensport en de Gemeente Amsterdam bieden we sporters met een beperking een professioneel en uitgebreid programma.

Wij willen het handbiken in Amsterdam stimuleren. Wij willen mensen met een beperking stimuleren om te gaan handbiken. We hebben niet alleen een uitgebreid trainingsprogramma, maar bieden we ook beginnende renners een helpende hand. ASC Olympia streeft ernaar om handbiken voor zoveel mogelijk mensen met een beperking toegankelijk te maken en deze discipline als volwaardig te laten integreren in onze vereniging en onze prachtige wielersport.

ASC Olympia - Handbiken in Amsterdam

Onze handbikers trainen vanaf 7 april, elke zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur onder begeleiding van Carolien van Herrikhuyzen.

Baanwielrennen

Vanaf november – wanneer het wielerseizoen ten einde is – starten we met onze trainingen op de wielerbaan in het Velodrome Amsterdam. Het exacte schema zullen we later dit jaar publiceren; daaraan wordt nog hard gewerkt.

Zomerstop

Omdat veel van onze leden op vakantie gaan – en we onze trainers zo nu en dan ook even wat rust moeten geven – hebben we een zomerstop in van eind juli tot en met eind augustus. De laatste training is 19 juli laatste training. In de zomervakantie zullen we één keer per week training  geven; de exacte data zullen we natuurlijk met jullie delen. Houd dus onze website, Facebook, Twitter en Instagram goed in de gaten. Als je lid van ASC Olympia bent, krijg je die data automatisch via onze e-mailing. De eerste training na de zomerstop is op dinsdag 4 september.

Meer nieuwe plannen en ideeën

Zoals je van ons bent gewend, organiseren we naast alle mooie wieleractiviteiten ook verschillende andere activiteiten zoals ons clubkampioenschap en het mountainbike weekend in oktober. We spelen zelfs met het idee voor een ‘zomertour’ – daarover hoor je later meer! En natuurlijk onze Zomerbarbecue en het traditionele Kerstdiner aan het einde van het jaar – tijdens beide heerlijke evenementen kunnen Olympianen genieten van de culinaire kunsten van onze secretaris Wim Overdevest 🙂

Daarnaast hebben we verschillende trainers in opleiding.

ASC Olympia: actief in alle wielersport disciplines!

Zoals je hierboven kunt lezen, zijn we een actieve vereniging. Wij houden van de wielersport – alle disciplines van de wielersport. We zijn trots op onze vereniging en op al onze actieve leden en mooie activiteiten! Wil je wielrennen in Amsterdam? Kom dan naar ASC Olympia – de oudste wielervereniging van Nederland en helemaal klaar voor de toekomst!