Mountainbiken: fietsbeheersing, uithoudingsvermogen en lef!

Mountainbiken: fietsbeheersing, uithoudingsvermogen en lef!

Bij ASC Olympia rijden we niet alleen op de weg of op de baan. We hebben een groot aantal leden die naast wielrennen of baanwielrennen, ook heel regelmatig mountainbiken en crossen. Daarvoor hebben we ons eigen mountainbike/cyclocross parcours op Sportpark Sloten.

UPDATE: in het winterseizoen zijn onze mountainbike & cyclocross trainingen op zaterdagochtend van 10:00 uur tot 11:30 uur. 

Nieuw dit seizoen zijn de mountainbike-trainingen op zowel op dinsdag- als donderdagavond. Op beide dagen kun je van 17:30 tot 18:30 uur mountainbiken bij ASC Olympia. In het winterseizoen – van oktober tot en met maart – zijn de mountainbike-trainingen op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 uur. Je kunt dus bij Olympia het hele jaar door mountainbiken! En dat blijkt zo’n succes dat al zeven Olympianen hebben besloten, zich volledig te specialiseren in mountainbiken: Daniel, Jesper, Jonathan, Len, Okke, Romy en natuurlijk mountainbike-trainer Harold Brandwijk.

ASC Olympia - Mountainbiken: fietsbeheersing, uithoudingsvermogen en lef

Officieel mountainbike-parcours

We hebben ook een grote groep (jonge) leden die op dinsdag op de racefiets klimt en op donderdag op de mountainbike, met trainers Harold, Annemie en Evelien. Er volgen ongetwijfeld meer renners, als ze ontdekken hoe leuk de trainingen zijn die Harold geeft.

We verwachten nog meer aanwas als deze zomer een officieel mountainbike-parcours door de gemeente wordt aangelegd. Dat belooft niet alleen spannend te worden, maar vooral ook echt gaaf en uitdagend! Het nieuwe mountainbikeparcours heeft alle ‘specs’ van een modern mountainbike trail: steile heuvels, smalle afdalingen en uitdagende hindernissen die het uiterste van je fietsbeheersing, uithoudingsvermogen en lef vragen. Ben jij sterk genoeg, fit en heb je lef? Kom dan mountainbiken bij ASC Olympia!

Techniek van het mountainbiken

Je kunt bij Olympia nu al volop mountainbiken. Voorheen werden de mountainbike-trainingen alleen gegeven in de winter als het te koud was voor de racefiets. Deze mountainbike-trainingen waren vooral gericht op het bijhouden van de conditie, waarbij de nadruk lag op lekker hard doorfietsen. Dat doen we natuurlijk nog steeds, maar met de komst van Harold – een echte mountainbike-trainer – is hier een heel nieuwe dimensie aan toegevoegd: de techniek van het mountainbiken.

Op de mountainbike kom je allerlei uitdagingen tegen: steile onverharde hellingen af, rotsblokken over, scherpe bochten over nauwe paadjes, modder, kuilen en nog veel meer ‘onhandigheden’ die je met de juiste techniek leert trotseren. Om hiermee goed uit de voeten te kunnen moet je een extreem goede beheersing hebben van je fiets. Dat zijn we de laatste tijd steeds meer aan het oefenen met onze groep mountainbikers. Dat betekent afwisselende trainingen met elke keer weer nieuwe uitdagingen!

Kom ook mountainbiken!

Ben je enthousiast geworden en wil je een keer een proefles op de mountainbike volgen? Kom dan gerust een keer met ons meerijden. Als je zelf geen mountainbike hebt, dan kun je bij ons – volledig gratis en zonder verplichtingen – een proefles volgen op een mountainbike van de vereniging. Je kunt met ons meerijden op donderdag van 17:30 tot 18:30 uur. Als je daarna lid wordt, kun je een mountainbike van ASC Olympia huren en zo vaak met ons meerijden als je wil. Heb je vragen? Stel ze dan gerust! Wij helpen je graag verder.