Wij nemen jouw privacy serieus

Wij nemen jouw privacy serieus

Onderstaand bericht gaat nu eens een keer niet over de wielersport. Het gaat over iets dat iedereen aangaat; niet alleen Olympianen. En niet alleen wielrenners, mountainbikers of andere beoefenaars van de wielersport. Dit gaat over privacy. Want vanaf vandaag moeten we voldoen aan een nieuwe wet voor het verwerken van persoonsgegevens. En dat doen we natuurlijk 🙂

We hebben het er achter de schermen flink druk mee gehad de afgelopen maanden: de voorbereidingen op de nieuwe wet voor het verwerken van persoonsgegevens. Vanaf vandaag moet elke organisatie in de Europese Unie voldoen aan nieuwe, strenge privacyregels. Want vandaag is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht geworden. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Die nieuwe wet geldt ook voor verenigingen (zij hebben leden en dus persoonsgegevens) en wedstrijdorganisators (zij hebben deelnemers en dus ook persoonsgegevens). En dat geldt dus ook voor ASC Olympia – want wij hebben leden Ă©n organiseren wedstrijden.

ASC Olympia - Wij nemen jouw privacy serieus

Meer privacy, betere controle.

Het recht op privacy is heel simpel het recht om met rust te worden gelaten. Dit betekent dat je niet zomaar iemands persoonlijke informatie mag gebruiken. Sportverenigingen en organisaties – en dus ook ASC Olympia – zijn wettelijk verplicht om persoonsgegevens van leden, vrijwilligers en alle andere mensen die bij de vereniging zijn betrokken, goed te beschermen.

Bij ASC Olympia verwerken we persoonsgegevens. Dat is logisch, want wanneer je lid wil worden van ASC Olympia willen we natuurlijk graag weten wie je bent. We registreren jouw gegevens ook bij de KNWU, zodat je meteen in het bezit bent van een KNWU Basislidmaatschap. Hetzelfde geldt voor het aanmelden als lid van Fietsbelles.

Het is daarom goed dat jij precies weet wat er met jouw persoonsgegevens wordt gedaan. Het is ook goed dat je kunt aangeven hoe jij jouw wensen rondom de verwerking van jouw gegevens kenbaar kunt maken.

Omdat we persoonsgegevens verwerken, krijgen we meer verplichtingen. Dat is niet erg. We gaan die verplichtingen graag aan. We vinden ze niet meer dan vanzelfsprekend. We moeten bijvoorbeeld kunnen aantonen, dat we voldoen aan de AVG. En dat kunnen we; we hebben beleid voor hoe we omgaan met persoonsgegevens van de leden en vrijwilligers. Je kunt er alles over lezen op ascolympia.nl/privacy.

ASC Olympia - Wij nemen jouw privacy serieus

Privacy, cookies, pixels en e-mail

Bij ASC Olympia zijn jouw gegevens veilig en ze blijven veilig. Onze systemen zijn goed beveiligd en we hebben processen die de veiligheid van jouw gegevens waarborgen. Wij nemen jouw privacy serieus. We hebben precies beschreven wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dat doen. Je moet er wel even voor gaan zitten, maar we raden je aan om ascolympia.nl/privacy eens goed door te lezen. Dan weet je precies dat wij jouw privacy serieus nemen en dat jouw gegevens veilig zijn bij ASC Olympia. En veilig blijven.

Heb je – na het lezen van onze privacy pagina’s – nog vragen over jouw privacy bij ASC Olympia? Denk je dat iets beter kan of dat er wellicht iets niet klopt? Of maak jij je zorgen over jouw privacy bij ASC Olympia? Neem dan gerust contact met ons op; we beantwoorden jouw vragen graag! Je mag ook een e-mail sturen naar privacy@ascolympia.nl.