Afsluiting Rotonde Sloterweg tot oktober

Afsluiting Rotonde Sloterweg tot oktober

De rotonde aan de Sloterweg zal van juni tot oktober geheel worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, doordat er werkzaamheden worden gedaan voor de aanpassingen voor de nieuwe buslijn 69 (Westtangent) aan de Anderlechtlaan. De werkzaamheden hebben vooral in de zomermaanden gevolgen voor de bereikbaarheid van Sloten en Nieuw Sloten. Dat betekent ook dat je rekening moet houden met de bereikbaarheid van ASC Olympia.

Wat gaat er gebeuren?

De rotonde aan de Sloterweg wordt aangepast en ook de Anderlechtlaan zal onderhanden worden genomen. Op de kruising Laan van Vlaanderen – Anderlechtlaan wordt de weg opnieuw ingedeeld.

De rotonde aan de Sloterweg zal zes weken worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De bushalte Hageland aan de zijde van het winkelcentrum wordt opgeheven en verplaatst naar de westkant van de Anderlechtlaan. De halte Hageland aan de zuidkant bij basisschool de Mijlpaal wordt verbeterd en omgebouwd tot Rnet halte. De nieuwe Rnet halte komt nu voorbij de stoplichten op het noordelijk deel van de Anderlechtlaan. Het vrijliggende fietspad wordt doorgetrokken.

Net voor de brug richting de rotonde wordt de weg breder en komt er een extra rijstrook. Vrijliggende fietspaden komen naast de nieuwe tweebaansrotonde en worden aangesloten op de huidige fietspaden. Richting de oprit A4 komt een extra rijstrook voor het verkeer stad uit. Voor het verkeer stad in, komt vanaf de eenbaansafrit A4 voor de rotonde een extra voorsorteerstrook.

ASC Olympia - Afsluiting rotonde Sloterweg tot oktober

Wanneer?

De werkzaamheden duren van juni tot en met oktober. In de basisschoolvakantie worden de grootste werkzaamheden verricht. Hierdoor is de rotonde aan de Sloterweg zes weken compleet afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De aannemer werkt in principe van maandag tot en met vrijdag van 07.00-23.00 uur.

De afrit S107 afslag Sloten richting de rotonde wordt afgesloten.

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer

De grootste gevolgen voor de bereikbaarheid zijn tijdens de schoolvakantie van 23 juli tot en met 2 september. Alle wegen rondom de rotonde worden dan afgezet. Voor het fietsverkeer, de voetgangers en de nood- en hulpdiensten worden omleidingen langs het werk gemaakt. De afrit S107 afslag Sloten richting de rotonde wordt afgesloten. De omleiding loopt dan via de Oude Haagseweg richting de Johan Huizingalaan-Plesmanlaan-Vrije Geer. Langs die omleiding zijn tevens de bedrijven en sportpark Sloten aan de westzijde van de rotonde aan de Sloterweg bereikbaar. Vanaf de Anderlechtlaan zijn de tussenliggende straten gewoon bereikbaar voor autoverkeer.

Buslijnen worden omgeleid

Bussen 195 en N95 worden omgeleid via Ditlaar, Vrije Geer, Plesmanlaan en Laan van Vlaanderen. Bus 69 en bus 247 worden omgeleid via Antwerpenlaan, Louwesweg, Johan Huizingalaan en Oude Haagseweg. Nadere informatie over de omleiding van de bussen vindt je tegen die tijd op de websites van het GVB en Connexxion. Ook op de bushaltes vindt je hierover informatie.

Inloopavond

Heb je vragen over het bovenstaande? Wil je goed worden geïnformeerd? Kom dan op 13 juni 2018 naar de inloopavond in het Huis van de Wijk België aan de Hageland 119. Je kunt tussen 17:00 uur en 20:00 uur binnenlopen en al jouw vragen stellen. Er is geen vast programma.

ASC Olympia - Afsluiting rotonde Sloterweg tot oktober

ASC Olympia - Afsluiting rotonde Sloterweg tot oktober ASC Olympia - Afsluiting rotonde Sloterweg tot oktober ASC Olympia - Afsluiting rotonde Sloterweg tot oktober