Cycle Vision 2018

Cycle Vision 2018

Komend weekend wordt er op het parcours op Sportpark Sloten weer het jaarlijkse Cycle Vision georganiseerd. Cycle Vision 2018 is een evenement van ligfietsvereniging NVHPV en is een sportief weekend voor en door ligfietsers. Tijdens deze ‘zomerspelen voor ligfietsers’ zijn er wedstrijden voor zowel toppers als voor rijders die eens aan een wedstrijd willen meedoen.

Via www.cyclevision.nl kunnen de wedstrijden live worden gevolgd. Naast de wedstrijden, is er een tweedehandsmarkt inclusief testparcours. De op de tweedehandsmarkt aangeboden fietsen kunnen meteen APK worden gekeurd. Bovendien is er een zaterdagavondlezing en een velomobiel reparatiecursus.

Er worden gezellige picknicks georganiseerd en er is stads-simulatie-race – met door kinderen beschilderde verkeersborden en andere attributen – waaraan iedereen kan meedoen. Echte liefhebbers die alles willen meemaken, kunnen het hele weekend overnachten op het grasveld naast het Velodrome.

Deelnemers

Cycle Vision is dit jaar behoorlijk aangepast: het wedstrijdprogramma is zo ingedeeld dat het voor toeschouwers echt leuk is om naar te kijken (en zelf mee te doen!). Zo is er een ‘afvalrace’ op zaterdagochtend, waarin renners van gelijke sterkte tegen elkaar strijden. De 1-uurs tijdrit wordt dit jaar verreden op zaterdagavond.

Op zondagochtend is er veel te doen (en te zien voor het publiek): er zijn dan twee wedstrijden tegelijk: de 6-uursrace start om 09:00 uur. Daarnaast wordt er ‘s morgens tot 12 uur een doldwaze stads-simulatie-race georganiseerd voor-en-door kinderen, toeschouwers en niet 6-uurs racers.

Om 12:00 start de 3-uursrace, die samen met de 6-uurs finisht om 15:00. Op beide dagen is er een picknick-lunch voor de toeschouwers.

ASC Olympia - Cycle Vision 2018

Bezoekers

Niet alleen voor deelnemers aan Cycle Vision 2018 is een fraai programma samengesteld. Er is natuurlijk ook aan de bezoekers gedacht. Ook dit jaar is er een bijzonder gevarieerd programma. Zo is er een probeerparcours voor tweedehands ligfietsen, waar tussen 13:30 en 14:30 een onafhankelijke keurmeester aanwezig is. Er is een workshop en een pub quiz en bovendien is er dit jaar nog meer gezelligheid door centraal georganiseerde picknicks. De races tijdens Cycle Vision zijn dit jaar leuker om naar te kijken dan vorig jaar. Op zaterdag zijn er drie races waar in teams van vier renners strijden tegen elkaar. Op zondagochtend is er een stads-simulatie-race in drie heats, waaronder een voor niet-racende volwassenen. Je moet daarbij een behendigheidsparcours afleggen en opdrachten uitvoeren.

Qua lezingen pakt Paulus den Boer opnieuw uit met een aflevering uit de velomobiel reparatiecursus op de zaterdagmiddag.

Kinderen

Ook kinderen komen aan hun trekken op deze editie van Cycle Vision. De stads-simulatie-race op zondagochtend kent twee runs; bij de ene zijn kinderen de deelnemers en bedienen volwassenen de verkeerselementen. Bij de tweede run worden de rollen omgedraaid. Op zaterdag zijn er in de middag verschillende activiteiten in het Velodrome Amsterdam. Dan kunnen kinderen de attributen beschilderen, die ze nodig hebben voor de stadsrace: stopborden, stoplichten, spoorbomen en wat er nog meer wordt verzonnen.

Buiten deze tijden kunnen kinderen die een eigen fiets bij zich hebben hun energie kwijt op het probeerparcours. En misschien is daar ook wel een te koop staande kinderfiets waar je een proefrit op mag maken.

Tot slot, niet te vergeten, de gezamenlijke picknicks, waarbij je zelf je broodje mag smeren.

ASC Olympia - Cycle Vision 2018

Zien we jou dit weekend ook op het parcours van Sloten? Het gehele programma inclusief alle beschrijvingen kun je vinden op www.cyclevision.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*