Verslag: Clubkampioenschap 2018

Verslag: Clubkampioenschap 2018

Dé wedstrijd van het wielerseizoen, voor alle Olympianen: het ASC Olympia Clubkampioenschap – de enige kans voor Olympianen om een heel jaar clubkampioen te zijn. Dinsdag 10 juli om 18:00 uur stonden 20 jeugdrenners, 9 nieuwelingen & junioren, 9 vrouwen en 7 mannen aan de start voor hun strijd om het hoogste podium.

ASC Olympia Clubkampioenschap 2018

ASC Olypia - Verslag: Clubkampioenschap 2018

Iedereen was ruim van te voren voorzien van een rugnummer en MyLaps was geïnstalleerd. De jury zat in het juryhuis, de dames in de kantine waren er meer dan klaar voor, Cathy had foto’s genomen en de ouders aan de kant van het parcours stonden klaar om hun kinderen aan te moedigen.

De oudere renners vertrokken ‘en groupe’ en als eersten. Na 30 seconden werden zij gevolgd door 20 dappere jonge (st)rijders. De jongste renners uit Categorie 1 (7 en 8 jaar) kregen na één ronde al de bel. De rest van de groep(en) reden inmiddels al flink verspreid over het 2,5 kilometer lange parcours. De jury (Annemie, Rene, Milko en Marcel) kwamen bijna ogen en handen te kort om alles goed te kunnen volgen en de uitslagen te noteren. Annemie luidde – met medewerking en door het oplettende oog van onze koers commentator Martin – natuurlijke voor de juiste renners de bel voor de laatste ronde.

Medailles voor alle jeugdcategorieën

In alle jeugdcategorieën reden er minimaal drie renners mee. Het was niet alleen leuk om het enthousiasme van al onze jeugdige renners te zien, maar ook omdat hieruit blijkt dat wielrennen bij ASC Olympia bloeit. Elk jaar komen er meer jeugdige (st)rijders bij. En op termijn kunnen zij – wanneer zij dat willen – wellicht doorstromen naar WPGA. Daarnaast was het erg leuk, omdat er in elke jeugdcategorie zowel goud als zilver als brons te verdienen viel.

 • Categorie 1: Semme , Coco en Ben
 • Categorie 2: Jan junior, Flippo en Benjamin
 • Categorie 3: Noery, Moos, Pascal en Samuel
 • Categorie 4: Valentin, Valentijn en Romy (op de MTB!)
 • Categorie 5: Roza, Jasper, Thomas en Jan
 • Categorie 6: Isabelle, Davey en Jens

Er werd bijzonder goed ge(st)reden voor de medailles in alle jeugdcategorieën; er werd door niemand iets cadeau gegeven. De huldiging van de jeugdige winnaars – en natuurlijk van de nieuwe clubkampioenen bij de jeugd – werd gedaan terwijl de wedstrijden voor de ‘ouderen’ gewoon doorgingen. De uitslagen van de jeugdcategorieën zijn als volgt:

Categorie 1

 1. Ben van Schaik
 2. Seme Weber
 3. Coco Essen

Categorie 2

 1. Filippo van Loo
 2. Benjamin van Nispen
 3. Jan (jun.) van Essen

Categorie 3

 1. Pascal Cutler
 2. Noery Weber
 3. Samuel van Zwaluw
 4. Moos van Hal

Categorie 4

 1. Valentijn Brandwijk
 2. Valentin Seine
 3. Romy Klein

Categorie 5

 1. Jan van Schaik
 2. Thomas Smit
 3. Rosa Smienk
 4. Jasper Toxopeus

Categorie 6

 1. Jens Versteeg
 2. Davey Monsuur
 3. Isabelle van Schaik

 

 

Andere categorieën

Ook in de andere categorieën werd er goed gereden en moedig gestreden voor een plaats op het hoogste podium. Net als in de jeugdcategorieen werden ook hier geen cadeautjes gegeven. Hoewel … bij de heren reed Arjan weg van het peloton en kreeg natuurlijk ‘de plakker van Amsterdam’ – Lucas – achter zich aan. Lucas had zich de woorden van Hennie Kuiper goed in zijn oren geknoopt: “Wielrennen is eerst het bord van de tegenstander leeg eten, voor je aan je eigen bord begint.” Maar toch … ondanks dat Arjan al het kopwerk deed, kon Lucas hem alleen maar volgen; aan Lucas’ ‘gekke bekke trekke’ te zien, kon hij ook niet overnemen. Alle andere renners konden aardig bij elkaar blijven.

ASC Olypia - Verslag: Clubkampioenschap 2018

Na 11 ronden, kregen de eerste nieuwelingen meisjes de bel voor de laatste ronde. In de laatste bocht ontstond een heel mooie sprint, die door Carola werd gewonnen.

Nieuwelingen Meisjes

 1. Carola van de Wetering
 2. Fenna Weber
 3. Veerle Verbeek

Kort daarna finishte Milan – de enige nieuweling jongen – en Cato – het enige junior meisje. Milan en Cato waren (helaas) de enige renners in hun categorie. Maar ja … om clubkampioen te worden, moet je er wél zijn en jouw ronden uitrijden. Hun gouden medailles en hun titels ‘Clubkampioen van ASC Olympia’ hebben zij net zo goed als alle andere clubkampioenen dik verdiend!

Nieuwelingen Jongens

 1. Milan Hansen

Junioren Meisjes

 1. Cato Draaisma

Women Racing

De finish van Milan en Cato, werd meteen gevolgd door een sprint van de 9 dames. Het was een prachtig gezicht om alle dames van Women Racing ‘en bloc’ op de finish af te zien komen. Kim wist zich samen met Puck als besten te positioneren en Puck kwam – geholpen door een heel fraaie ‘lead-out’ van Kim – als eerste over de streep. De uitslag van de dames is als volgt:

 1. Puck Pinxt
 2. Caroline Folmer
 3. Leanne Wijnsma
 4. Louise Soplanit
 5. Ineke Deelen
 6. Iris Siemons
 7. Kim Peters
 8. Cynthia Garton
 9. Evelien Remmers

ASC Olympia - Verslag: Clubkampioenschap 2018

De junioren jongens en de ‘oudere jongeren’ sloten hun wedstrijd af na 15 ronden. Of waren het er toch 16? 😉

Junioren Jongens

 1. Yuran Geleijnse
 2. Philip Engelenberg
 3. Alli el Jai
 4. Jaimy Monsuur

Heren

 1. Lucas Eenkhoorn
 2. Arjen Vonk
 3. Henry Cutler
 4. Cyrille Maratray
 5. Eddy Weber
 6. Jan Roos
 7. Sven Broekhoven

Alle renners: hartelijk gefeliciteerd met jullie prijzen en aan alle winnaars: hartelijk gefeliciteerd met jullie titels. Dikke kudos voor jullie allemaal! Het was weer een prachtig Clubkampioenschap! Tot volgend jaar!

Hartelijk dank

Hartelijk dank aan Cathy voor het maken van de foto’s en aan Annemie, Rene, Milko en Marcel voor het jureren.

Word jij Clubkampioen 2019?

Wil jij ook wielrennen bij ASC Olympia? Word jij wellicht onze volgende clubkampioen? Doe dan eens mee met één van onze trainingen! Ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p. En bekijk ook eens onze Facebook en Instagram of volg ons op Twitter.