Nederlands Kampioenschap Elliptigo 2018

Nederlands Kampioenschap Elliptigo 2018

Zondag 2 september wordt op ons parcours weer het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Elliptigo verreden. Net als vorig jaar zullen tientallen Elliptigo renners (st)rijden om de hoogste podiumplaatsen. Het Nederlands Kampioenschap Elliptigo beleeft dit jaar alweer de 4e editie. Naast de marathon, staat ook de halve marathon op de agenda van dit NK.

Nederlands Kampioenschap Elliptigo

Het Nederlands Kampioenschap Elliptigo belooft dit jaar een weer spannende editie te worden. Het Belgisch Elliptigo team komt met een sterke delegatie naar Sportpark Sloten. Wordt het baanrecord dat Niels Theloosen in 2016 reed dit jaar verbroken? Blijft de titel van Hilde Kaman in Nederlandse handen of gaat 1 van onze Zuiderburen er mee aan de haal?

ASC Olympia - Nederlands Kampioenschap Elliptigo 2018

Daarnaast wordt er een toertocht georganiseerd voor diegene die het iets rustiger willen doen en niet meedoen aan de wedstrijden. De toertocht is dit jaar uitgezet over een geheel nieuwe route en voert naar de Westeinderplassen en langs de Amstel.

Ook dit jaar is het NK natuurlijk weer voorzien van tijdwaarneming. Er is EHBO aanwezig en voor de winnaars zijn er uiteraard medailles. Ook zullen er weer filmopnamen worden gemaakt en kun je alle Elliptigo modellen uitproberen waaronder de Elliptigo SUB. Kleedkamers en kantine zijn op zondag 2 september afgehuurd voor deelnemers aan het Nederlands Kampioenschap.

Wat is Elliptigo?

Op een Elliptigo beoefen je een combinatie van hardlopen, fietsen en crosstrainen. Het is een bijzonder leuke en effectieve manier van trainen. Bovendien is het fietsen (of lopen?) op een Elliptigo erg low-impact, doordat je geen schokbelasting hebt op je gewrichten. Dit betekent dat je met de meeste blessures pijnvrij kunt (blijven) sporten op een Elliptigo.

De beweging die je op een Elliptigo maakt is een natuurgetrouwe benadering van het hardlopen, zonder dat dit belastend is voor het lichaam. De bewegingen zijn natuurlijker dan fietsen en een heel stuk aangenamer dan sporten in een sportzaal. Het sporten op een Elliptigo verbrandt 33% meer calorieën dan een rit op een traditionele fiets, het verstevigt je spieren (met name de bovenbenen en billen) en heeft hetzelfde cardiovasculair effect als een looptraining.

ASC Olympia - Nederlands Kampioenschap Elliptigo 2018

Een Elliptigo is geschikt voor iedereen – kinderen, volwassenen, recreanten en geblesseerden. Elliptisch fietsen is een geweldige manier om je conditie te verbeteren en om calorieën te verbranden en ondertussen de omgeving te verkennen.

Kijk voor meer informatie op elliptigobenelux.com.

Inschrijven

Kosten deelname toertocht €5 en halve of hele marathon €15. Voor marathon en halve marathon geldt een helmplicht. Je kunt je startnummer ophalen vanaf 10:00 uur. De start van het NK is om 10:30 uur.

Als je (nog) wil meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Elliptigo, kun je hier inschrijven. Je kunt een Elliptigo huren bij Fietsverhuur Amsterdamse Bos of via ElliptigoBenelux.

Impressie Nederlands Kampioenschap Elliptigo 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*