Amsterdamse Cross Competitie 2018-2019

Amsterdamse Cross Competitie 2018-2019

De herfst staat weer voor de deur. De dagen zijn alweer een heel stuk korter geworden en de temperaturen dalen gestaag. Het wielerseizoen op de weg is al bijna voorbij en op de wielerbaan in het Velodrome is het alweer een drukte van belang. De herfst … sommigen worden er een beetje melancholisch van.

Maar de echte ‘die-hards’ hebben hun racefiets al verruild voor de crosser en staan te popelen om weer in de modder te kunnen spelen. Tijdens de Amsterdamse Cross Competitie natuurlijk! De eerste race start al over minder dan een maand; op zondag 14 oktober 🙂

Amsterdamse Cross Competitie 2018-2019

ASC Olympia - Amsterdamse Cross Competitie 2018-2019

De Amsterdamse Cross Competitie (kortweg ACC) wordt ook dit seizoen weer georganiseerd door de gezamenlijke wielerverenigingen in en rond Amsterdam. Net als vorige jaren zijn er wedstrijden op parcoursen van de verenigingen, maar ook in gebieden waar je normaal gesproken zelfs niet eens met je fiets mag komen!

De voorgaande edities van de ACC waren grote successen! Vorig seizoen reden maar liefst 526 deelnemers mee in de 12 rondes van de ACC. In het totaal waren er 2342 starts. Hoeveel deelnemers en starts zullen er deze editie zijn?

De gezamenlijke organisaties streven er naar om deze alweer tiende editie (!) van de Amsterdamse Cross Competitie verder te professionaliseren en uit te bouwen. Ze hopen jullie weer allemaal op de crossfiets of mountainbike fiets terug te zien.

Belangrijke wijzigingen

Met ingang van seizoen 2018/2019 heeft de organisatie van de Amsterdamse Cross Competitie een paar ACC regels veranderd. Zo is het nu verplicht dat je lid bent van een wielervereniging. Als je géén lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging – of een van de wielerverenigingen die een ACC-cross organiseert én als je dus géén KNWU Basislidmaatschap of een KNWU Licentie hebt – kun je helaas niet (meer) meedoen met de Amsterdamse Cross Competitie. Een uitzondering wordt gemaakt, wanneer je lid bent van een buitenlandse wielervereniging.

Zonder lidmaatschap van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging, kun je niet (meer) meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie!

Voor de duidelijkheid: hoewel een KNWU Basislidmaatschap en/of een KNWU Licentie voor alle deelnemers aan de Amsterdamse Cross Competitie verplicht is en blijft, is alléén een KNWU Basislidmaatschap en/of een KNWU Licentie, onvoldoende voor deelname! Je moet óók lid zijn van een wielervereniging.

Dus: doe jezelf en de ACC-organisatie een groot plezier en zorg ervoor dat je alle formaliteiten op tijd hebt geregeld. Zorg ervoor dat je lid bent van een bij de KNWU aangesloten wielervereniging én dat je een KNWU Basislidmaatschap en/of KNWU Licentie hebt, voordat je afreist naar een cross! Ter plekke valt niets te regelen!

Lees alle details van het nieuwe ACC-reglement op de website van de Amsterdamse Cross Competitie.

ASC Olympia - Amsterdamse Cross Competitie 2018-2019
Zou Dylan Groenewegen ook dit jaar weer zijn best moeten doen om Veerle te kunnen inhalen?

Wedstrijdkalender Amsterdamse Cross Competitie

Dit jaar start de Amsterdamse Cross Competitie traditiegetrouw bij Cyclo & Cross Nieuwveen op 14 oktober. We hopen jullie dan allemaal weer te zien voor de eerste ronde van de Amsterdamse Cross Competitie. Op de eerste zondag van het nieuwe jaar wordt de finale verreden bij UWTC Uithoorn. Hiermee bestaat de Amsterdamse Cross Competitie dit jaar weer uit 12 wedstrijden.

De data en locaties zijn als volgt:

Zondag 14 oktober: Cyclo & Cross Nieuwveen – Zwembad Nieuwveen
Zondag 21 oktober: HSV De Kampioen – Wheelerplanet
Zondag 28 oktober:  HRC Excelsior – Manege
Zondag  4 november:  WTC de Amstel – Nes aan de Amstel
Zondag 11 november: FC de Trappist – Het Twiske
Zondag 18 november: WV Amsterdam – Sportpark Sloten
Zondag 25 november: WTC de Amstel – Recreatieplas Ouderkerk
Zondag  2 december:  ARC Ulysses – Sportpark De Weeren
Zondag 9 december:  ASC Olympia – Sportpark Sloten
Zondag 16 december:  ZWC DTS – Sportpark Kalverhoek
Zondag 23 december: Clubkampioenschappen – telt niet mee voor de ACC
Zondag 30 december: WV Amsterdam – Oliebollencross – telt niet mee voor de ACC
Zondag 6 januari: UWTC Uithoorn – Finalecross & prijsuitreiking

Wil je meer weten of meedoen over de Amsterdamse Cross Competitie? Kijk dan eens op hun website 🙂

Crossen bij ASC Olympia

Wil je ook cyclocrossen/veldrijden? Of (beter) leren crossen? Wil je zelfs meedoen aan de Amsterdamse Cross Competitie, maar ben je (nog) geen lid van een wielervereniging? Word dan lid van ASC Olympia! Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem eerst even contact met ons op s.v.p.! Ons crossseizoen loopt van de 1e week van oktober tot de laatste week van januari.