Wéér goud voor Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal

Wéér goud voor Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal

Nils van ’t Hoenderdaal heeft alweer een gouden medaille gewonnen. Dit deed hij bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn, samen met zijn TeamNL collega’s Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland op het onderdeel teamsprint. Het trio geeft de Britten met meer dan een halve seconde het nakijken in de strijd om het goud. De drie Nederlandse sprintkanonnen verslaan het team van Groot-Brittannië in een razendsnelle tijd van 42,467 tegen 42,981. Bovendien rijden de Nederlanders daarmee naar een nieuw record op de Duitse baan.

De Nederlandse baanwielrenners zijn tot nu toe ongeslagen op de teamsprint in de wereldbeker. In Saint-Quentin-en-Yvelines (Frankrijk) en Milton (Canada) veroverden zij ook al de gouden medailles.

Baanrecords

In de kwalificatie reden Nils van ’t Hoenderdaal, Harrie Lavreysen en Sam Ligtlee ook al een baanrecord, waarna Harrie en Nils samen met Jeffrey Hoogland nog sneller waren in de eerste ronde. In de finale was het trio opnieuw goed voor een baanrecord.

ASC Olympia - Wéér goud voor Olympiaan Nils van 't Hoenderdaal

“Ik schrok eigenlijk wel een beetje van die laatste tijd. Ik dacht: aan wie hebben we dát het meest te danken?”, reageerde Nils – die de start weer voor zijn rekening had genomen – na afloop bij de NOS. Samen met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland joeg hij de gemiddelde snelheid ruim boven de 63 kilometer per uur. “Maar volgens mij hebben we alledrie wel erg hard gereden. Dat is wel mooi.”

Sam Ligtlee had Nederland door de kwalificatieronde geholpen, maar zijn plekje werd vervolgens ingenomen door Jeffrey Hoogland. Daarom volgde hij de finale langs de kant van de piste. “Toen de Britten de eerste ronde hadden gedaan, lagen ze iets achter, maar toen wist ik wel dat het goed ging komen”, vertelt Ligtlee. “Deze jongens hebben het hele jaar al een topniveau laten zien.”

“Om zo’n tijd te rijden, dat is echt fantastisch”, aldus Jeffrey Hoogland na afloop. “Die andere jongens maken het mij het hele seizoen eigenlijk al vrij makkelijk als laatste rijder; ze trekken mij op snelheid. Doordat er zoveel vertrouwen is in elkaar, hoef ik het alleen nog maar uit te fietsen. En dan rijden we al vaak een halve seconde harder. Dus ik denk dat we het met z’n allen goed doen.”

Op schema voor Tokio

Lavreysen vond de eindtijd heel mooi om op te borden te zien staan. “Als je terugkijkt naar Rio (toen Groot-Brittannië in 42,440 seconden goud pakte), dan liggen we aardig op schema. Ik was zelf blij met mijn eigen tijden, maar ik merkte wel dat ik drie keer moest rijden vanavond. De laatste keer was op cruise control, maar toen kon Jeffrey het heel mooi afmaken.”

Baanwielrennen in Amsterdam

Heeft Nils van ’t Hoenderdaal jou ook geïnspireerd om te gaan baanwielrennen en heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.