65e Oranjeronde van Amsterdam

65e Oranjeronde van Amsterdam

Over precies één maand – op Koningsdag, 27 april – organiseert ASC Olympia net als voorgaande jaren natuurlijk weer de Oranjeronde van Amsterdam. Dit jaar organiseren we alweer de 65e editie van deze prachtige, Amsterdamse klassieker.

Oranjeronde van Amsterdam

De Oranjeronde van Amsterdam wordt vaak getypeerd als een ‘gemakkelijke ronde’. En dat blijkt altijd uit veel aanmeldingen en bovendien een grote opkomst. Ook dit jaar hebben we alweer een flink aantal aanmeldingen mogen ontvangen. Maar … er kunnen natuurlijk nog best een paar aanmeldingen bij 🙂

Hoewel het een ‘gemakkelijke ronde’ schijnt te zijn, wordt er altijd hard gekoerst tijdens de Oranjeronde. Zowel door junioren als door nieuwelingen, sportklasse en masters. De Oranjeronde is elk jaar weer een prachtig mooie koers op ons eigen parcours op Sportpark Sloten. Ook voor de aanstaande editie op Koningsdag verwachten we weer een spannende koers!

ASC Olympia - 63e Oranjeronde van Amsterdam 2017

 

Programma

De Oranjeronde van Amsterdam 2019 start om 11:00 uur met het Junioren criterium over 60 kilometer, waarna om 12:45 uur de Nieuwelingen starten. Om 14:00 uur zullen de Masters starten. De eer van de laatste race valt ten beurt aan de Sportklasse; zij starten om 15:30 uur.

Hieronder het programma van de Oranjeronde op een rij:

  • 11:00 uur: Junioren – 60 km Criterium
  • 12:45 uur: Nieuwelingen – 40 km Criterium
  • 14:00 uur: Masters 50+ – 55 km Criterium
  • 15:30 uur: Sportklasse – 60 km Criterium

Voor alle bovenstaande categorieën is het verplicht om met een transponder te rijden. Inschrijven voor de Oranjeronde kun je uitsluitend digitaal doen via mijnknwu.knwu.nl.

Helpende handen gevraagd

Om ook dit jaar de Oranjeronde weer even succesvol te maken als voorgaande jaren, hebben we veel helpende handen nodig. Ben jij of ken jij iemand die ons op Koningsdag kan helpen met het onderstaande? Meld je dan aan via ons contactformulier s.v.p.

2 vrijwilligers voor de opbouw vanaf 08:30 uur
1 vrijwilliger voor de bar van 09:45 uur tot 17:00 uur
2 vrijwilligers voor de materiaalcontrole van 10:30 uur tot 15:30 uur
3 vrijwilligers voor de inschrijving vanaf 09:45 uur tot 15:30 uur
2 vrijwilligers voor de afbouw vanaf 16:45 uur

Ook als je slechts een gedeelte van de dag kunt meehelpen verzoeken wij je om je te melden. Want “vele handen maken licht werk” en “hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Kunnen we ook op jou rekenen? Alvast hartelijk dank voor je inzet!

Oranjeronde van Amsterdam 2018

Wil je nog eens terugkijken naar de Oranjeronde van Amsterdam van vorig jaar? Bekijk dan eens onderstaande video van de koers van de junioren tijdens de Oranjeronde 2018.

De uitslagen van de Oranjeronde 2018 kun je zien op cyclingdb.nl/event/1592. Die van eerdere edities vind je terug op cyclingdb.nl/event/292.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*