Interclub Competitie 2019

Interclub Competitie 2019

Net als voorgaande jaren, organiseren we samen met de andere wielerverenigingen in Amsterdam en omstreken weer de Interclub Competitie. En natuurlijk is het jeugdomnium ‘De Triple’ – die we samen met HSV De Kampioen en BRC Kennemerland organiseren – weer onderdeel van deze kalender. De Triple wordt dit jaar verreden op 5, 6 en 7 juli. Bovendien organiseren we op zaterdag 7 september ook nog een ‘Wielrennen in het Vondelpark’!

Interclub Competitie 2019

De Interclub Competitie is een jaarlijks terugkerende competitie, waarin laagdrempelige wedstrijden tussen verschillende wielerverenigingen in Noord-Holland worden verreden. Deze wedstrijden zijn een ideale voorbereiding op het grotere werk, zoals bijvoorbeeld landelijke jeugdwedstrijden.

Gedurende het wielerseizoen worden er (bijna) elke week op zondagochtend wedstrijden georganiseerd op de verschillende wielerbanen van de aangesloten verenigingen. De Interclub Competitie is toegankelijk voor zowel jongens als meisjes.

ASC Olympia - Interclub Competitie 2018

Jeugdomnium ‘De Triple’ wordt dit jaar verreden op 5, 6 en 7 juli.

De Interclub Competitie kent elk jaar een grote opkomst van enthousiaste jonge renners. Zowel ervaren renners als beginners verschijnen aan de start. Inschrijven voor de wedstrijden kan op de dag van de wedstrijd; je hoeft dat dus niet te doen via Mijn KNWU. Renners moeten voor aanvang van de wedstrijd(en) een geldige KNWU-licentie of KNWU-basislidmaatschap kunnen tonen. Het inschrijfgeld bedraagt €2,00 per wedstrijd. Inschrijven kan voor groepen A en B om 09:30 uur. Groepen C en D kunnen inschrijven vanaf 10:15 uur.

Een MYLAPS transponder is niet verplicht. Zoals bij alle jeugdwedstrijden zullen ook bij de Interclub Competitie de verzetten steekproefsgewijs worden gecontroleerd. De eerste vijf gefinishte renners melden zich direct na de koers bij de jury. Bij gevonden afwijkingen of het niet ondergaan van de controle, wordt de renner gediskwalificeerd.

Bij de jongste startgroep (Groep A categorie 1 & 2) is het ouders en/of begeleiders toegestaan om de renners bij de start vast te houden. Wanneer de groep renners groot is (beslissing bij de jury) stellen deze renners en hun vasthouders zich achteraan de groep op.

Met ingang van seizoen 2019 is het niet meer toegestaan dat renners wedstrijden rijden in een hogere of lagere groep. Er is een uitzondering gemaakt voor meisjes bij de ploegentijdrit. Als de KNWU Consul voor de licentie dispensatie heeft gegeven om een lagere categorie te rijden, dan geldt deze dispensatie ook voor de interclub. Deze beslissing is dus niet eenmalig. De brief van de consul moet als bewijs worden getoond.

Prijzen per wedstrijd worden uitgekeerd aan de eerste vijf renners die over de finish komen. Ook in 2019 is er een overall klassement: wanneer een renner aan minimaal 9 wedstrijden heeft meegedaan, ontvangt hij/zij een gouden medaille bij de op zondag 22 september bij WTC De Amstel.

ASC Olympia - Interclub Jeugd Omnium 2018 De Triple

Spannende straatronden

Heb je altijd al eens een echte Amsterdamse stratenkoers willen rijden? Zoals de Ronde van de Orteliusstraat? Maar je bent eigenlijk te jong om mee te doen aan die wedstrijden? Doe dan mee met de straatronden die ook dit jaar weer onderdeel zijn van de Interclub Competitie.

Dit jaar organiseren ARC Ulysses en WTC De Amstel weer een prachtige stratenronde op een echt stratenparcours. Op 5 mei wordt de Ronde van Amstelveen verreden en op 30 mei (st)rijden we op het Purmerplein – in de achtertuin van ARC Ulysses..

Bovendien organiseert ASC Olympia dit jaar ook weer ‘Wielrennen in het Vondelpark‘! Een échte Amsterdamse stratenkoers, dwars door het beroemde Vondelpark. Op zaterdag 7 september. Speciaal voor jeugdrenners in categorieen 1 t/m 4. Echt een unieke gelegenheid om een wedstrijd te rijden in het Vondelpark, in hartje Amsterdam.

ASC Olympia - Wielrennen in het Vondelpark

Wedstrijdkalender

A.S.C. Olympia - Derde Interclub Jeugd Omnium

Programma

Alle wedstrijden starten (in principe) om 10.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er worden besloten om groepen samen te voegen. Zorg er dus vooral voor dat je op tijd bent!

  • 10:00 uur: Groep A – (categorie 1 & 2) – 7 kilometer Clubwedstrijd
  • 10:15 uur: Groep B – (categorie 3 & 4) – 12 kilometer Clubwedstrijd
  • 10:45 uur: Groep C – (categorie 5 & 6) – 22 kilometer Clubwedstrijd
  • 11:15 uur: Groep D – (categorie 7 & Nieuwelingen) – 30 kilometer Clubwedstrijd

Een beknopt overzicht van het bovenstaande vind je in dit pdf document.

Jeugdwielrennen in Amsterdam

Wil je ook meedoen met de Interclub Competitie? Of wil je (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia. Neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie houden wij een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*