Wielrennen in het Vondelpark

Wielrennen in het Vondelpark

Heb je altijd al eens een echte Amsterdamse stratenkoers willen rijden? Zoals de Ronde van de Orteliusstraat? Maar je bent eigenlijk te jong om mee te doen aan die wedstrijden? Dan hebben we nu een geweldige kans voor je! Een échte Amsterdamse stratenkoers. Speciaal voor jeugdrenners: wielrennen in het Vondelpark – de enige Amsterdamse stratenkoers voor jeugdrenners 🙂

Nieuw: wielrennen in het Vondelpark

Dit jaar hebben we een extra (mooie!) toevoeging aan de kalender van Interclub Competitie 2018: wielrennen in het Vondelpark. Op zaterdag 15 september kunnen renners in categorieën 1 t/m 4 (st)rijden om het hoogste podium. Deze interclubwedstrijd is een unieke gelegenheid om een wedstrijd te rijden in het Vondelpark in Amsterdam.

ASC Olympia: Jeugdwielrennen in Amsterdam

Net als alle andere interclub wedstrijden, kun je voor deze wedstrijd inschrijven via mijnKNWU. Heb je geen KNWU licentie, maar een KNWU Basislidmaatschap, stuur dan een e-mail naar milko.siemons@upcmail.nl.

Heb je niet kunnen voorinschrijven? Dan kun je op de dag van de wedstrijd nog ‘aan de tafel’ inschrijven. Let er wel op dat maximaal 35 renners kunnen starten in categorieën 1 en 2, maximaal 45 in categorie 3 en maximaal 50 in categorie 4. Om er zeker van te zijn dat je kunt mee(st)rijden, kun je dus beter vooraf inschrijven 😉

Wedstrijdprogramma

De wedstrijden voor deze interclubwedstrijd zijn voor alle jeugdleden met een KNWU Basislidmaatschap of een KNWU licentie. De starttijden zijn als volgt:

  • 09:00 uur: Categorie 1
  • 09:20 uur: Categorie 2
  • 09:50 uur: Categorie 3
  • 10:20 uur: Categorie 4

Voorprogramma van de Vondelgames

De interclubwedstrijd in het Vondelpark is een voorprogramma van de Vondelgames. Reade – het centrum voor hoogwaardige specialistische revalidatiegeneeskunde en reumatologie in Amsterdam en omgeving – en de Gemeente Amsterdam organiseren in samenwerking met ASC Olympia voor alweer de vierde keer de VondelGames in het Vondelpark. De Vondelgames is een spectaculair sportevenement vol met fietsactiviteiten in het Vondelpark, waar iedereen – met en zonder beperking – aan kan meedoen.

De Vondelgames richten zich op alle facetten van aangepaste sporten en is daarmee uniek in Nederland. Natuurlijk is ook aan reguliere sporter gedacht. Reade en de Gemeente Amsterdam vragen met de Vondelgames structureel meer aandacht voor het belang van sporten voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

(St)rijd mee in het Vondelpark!

Ben jij een jeugdrenner in categorie 1 t/m 4? Schrijf je dan nu in voor deze interclub het Vondelpark – de enige Amsterdamse stratenkoers voor jeugdrenners. Dat kun je vanaf nu (laten) doen door een e-mail te sturen naar milko.siemons@upcmail.nl 🙂

Wanneer je meedoet aan deze koers, verzoeken we je om je – voorafgaand aan de wedstrijd – te melden bij de aanmeldbalie van de VondelGames. De aanmeldbalie kun je vinden op de begane grond in de sporthal van Reade, dit zal duidelijk aangegeven zijn in het gebouw. De aanmeldbalie is geopend vanaf 08:00 uur tot uiterlijk 30 minuten voor de start van de wedstrijd.

Inrijden op het parcours in het Vondelpark is mogelijk vanaf 08:45 uur. Na afloop van de koers ontvangt iedere deelnemer een medaille.

Bereikbaarheid

Per auto

Neem op de ring A10 de afslag S106 richting Centrum. Op het Surinameplein neem je de eerste afslag rechts en ga je over de brug linksaf de Overtoom op. Reade ligt ongeveer halverwege de Overtoom aan de rechterkant.

Parkeren

Let op! De parkeergarage van Reade is de hele dag gereserveerd voor rolstoelgebruikers! Je kunt dus geen gebruik van maken van de parkeergarage van Reade. Je kunt je auto het beste parkeren in Q-Park Byzantium aan de Tesselschadestraat 1G. Vanaf hier is het maximaal 10 minuten lopen naar Reade.

Per fiets

In de parkeergarage van Reade is ruimte om fietsen te stallen.

Per Openbaar Vervoer

Zowel vanaf Amsterdam Centraal Station als vanaf station Amsterdam Lelylaan neem je tramlijn 1. Je moet dan uitstappen bij tramhalte Jan Pieter Heijestraat; die ligt recht tegenover Reade.

Eten en Drinken

Tijdens de VondelGames is er in het Vondelpark een foodcourt. Hier kun je (tegen betaling) genieten van verschillende drankjes, hapjes en zelfs maaltijden. Neem dus ook gerust een groep supporters mee; zij zullen zich heel goed vermaken! Tijdens het evenement is er water beschikbaar.

Overige informatie

Grenzend aan de sporthal van Reade zijn diverse kleedruimtes en mogelijkheden om te douchen. Er zijn ook douchestoelen aanwezig. Kluisjes zijn aanwezig in de kleedkamers bij de sporthal en in de wachtruimte op de begane grond. Deze zullen op de dag zelf duidelijk worden aangegeven. Bij gebruik van de kluisjes moet een €1 of €2 muntstuk worden gebruikt die je na het openen van de kluis weer terugkrijgt.

Heb je specifieke vragen of opmerkingen over de VondelGames? Stuur dan een e-mail naar vondelgames@reade.nl.

Meer informatie?

Heb je vragen over jeugdwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst even contact met ons op!

Tijdens de eerste kennismakingstrainingen kun je van ons een racefiets of mountainbike en helm (!) lenen. Wanneer je besluit om lid te worden van ASC Olympia, dan bieden we je de mogelijkheid om een racefiets of mountainbike te huren voor het gehele seizoen.