Vondelgames 2018

Vondelgames 2018

Op zaterdag 15 september organiseert Reade voor de vierde keer de VondelGames in het Amsterdamse Vondelpark. Een spectaculair sportevenement vol met fietsactiviteiten in het Vondelpark, waar iedereen aan mee kan doen. Zolang je maar rijdt op wielen!

Nieuw: Interclub voor Jeugdcategorieën

Helemaal nieuw dit jaar is een nieuwe wedstrijd op de Interclubkalender. Renners in jeugdcategorieën 1 t/m 4 (st)rijden om het hoogste podium. Het is een unieke gelegenheid om een wedstrijd te rijden in het Amsterdamse Vondelpark. Net als alle andere interclub wedstrijden, kun je voor deze wedstrijd inschrijven via mijnKNWU. De wedstrijden starten om 09:00 uur voor renners in categorie 1. Bekijk de exacte starttijden op knwu.nl/wegwielrennen/evenement/113575.

Nederlands Kampioenschap Para-cycling

Tijdens de Vondelgames wordt het Nederlands Kampioenschap Para-cycling (tandem & cycling) en het Nederlands Kampioenschap Handbiken verreden. De wedstrijd voor Para-cycling start om 13:15 uur. Handbikers (st)rijden vanaf 15:30 uur om de medailles. Inschrijven voor beide NK’s kun je tot uiterlijk 6 september 2018 doen via mijnKNWU.

Het gehele programma kun je vinden op vondelgames.nl/programma. Wil je meedoen aan de Vondel on Wheels of het PULSE Racing? Schrijf je dan hier in. Wil je meedoen aan één van de andere races? Heb je vragen? Stuur dan een mail naar deelnemers.vondelgames@reade.nl.

ASC Olympia - Vondelgames 2018

VondelGames: uniek in Nederland

Helaas is bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar wel essentieel. Ook voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Als je een aangepaste sport beoefent of wanneer je een keer wil proberen wat aangepast sporten betekent – en natuurlijk ook als je gewoon van fietsen houdt – ben je bij de VondelGames méér dan welkom!

De Vondelgames richten zich op alle facetten van aangepaste sporten en is daarmee uniek in Nederland. Natuurlijk is ook aan reguliere sporter gedacht. Reade en de Gemeente Amsterdam vragen met de Vondelgames structureel meer aandacht voor het belang van sporten voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

VondelGames: samen meters maken

Tijdens dit internationale sportevenement staat ‘samen sporten voor kinderrevalidatie’ centraal. Er is voor ieder wat wils! De Parkrun en de Kidsrun, een hardloopwedstrijd waar iedereen die loopt aan mee kan doen. De Vondel on Wheels voor iedereen op wielen, de Nationale Handbike Competitie voor de pro’s en de Vondel Walk! Iedereen kan meedoen, want je kiest je eigen afstand!

VondelGames is een samenwerking tussen Reade en de Gemeente Amsterdam met als doel meer bekendheid te creëren voor de aangepaste top-, breedte- en recreatiesport.

Bekijk hieronder de terugblik van de Vondelgames 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*