Nieuw initiatief: ASC Olympia Virtual

Nieuw initiatief: ASC Olympia Virtual

ASC Olympia is naast de oudste wielervereniging van Nederland, vooral een moderne wielervereniging. We zijn innovatief, spelen in op de laatste trends en ontplooien elk jaar nieuwe initiatieven. Ook dit jaar weer. We introduceren met ingang van dit kwartaal een nieuw initiatief: ASC Olympia Virtual.

Virtueel wielrennen

Indoor fietsen op een hometrainer werd vaak ervaren als ‘saai’; het was gewoon ‘dom trappen’ want je miste het gevoel van buiten rijden. Een paar jaar geleden kwamen daar online programma’s bij, zoals Zwift. En dat veranderde veel: je kon virtueel tegen elkaar fietsen. Gewoon vanuit huis. Gewoon online. ‘Virtual Cycling’ nam vooral dankzij online programma’s als Zwift een vlucht. Er is zelfs een heus Nederlands Kampioenschap Zwift.

ASC Olympia Virtual

Bij ASC Olympia vinden we deze vorm van wielrennen (ook) fascinerend. We zien heel duidelijk het potentieel en omarmen deze nieuwe discipline van de wielersport. Daarom starten we met ASC Olympia Virtual.

Meld je nu GRATIS aan als lid van onze nieuwe, innovatieve wielerafdeling 🙂

Onze nieuwe ‘virtuele afdeling’ is een stap in een de nieuwe richting die we ASC Olympia gaan geven; meer samen. Want je bent #samensneller.

Het idee voor ASC Olympia Virtual werd afgelopen winter geboren; een groep Olympianen trainden gezamenlijk op een indoortrainer. Op zich is trainen op een hometrainer niets nieuws; Olympianen doen dat al jaren, zodat ze aan het begin van het nieuwe wielerseizoen, getraind – en dus fit – aan de start van wedstrijden staan. Olympianen zouden geen Olympianen zijn als zij tijdens deze trainingen niet de strijd met elkaar zouden aangaan. “Dat moeten we vaker doen!” was een veel gehoorde uitspraak na deze indoortrainingen.

We hebben de afgelopen maanden met elkaar overlegd over hoe we dit zouden moeten doen. “Hoeveel indoorfietsen hebben we dan nodig?”, “Waar moeten we iedereen dan kwijt?” en “Hoe gaan we dat dan betalen” waren de belangrijkste vragen. Om het ons allemaal gemakkelijk te maken, besloten we het virtueel fietsen te omarmen. Vanuit huis kun je heel gemakkelijk mee doen. Gewoon vanuit je eigen huiskamer, zolder of garage. Je hoeft alleen maar in te loggen en je kunt meerijden.

Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Echt handig!

Niet alleen wedstrijden

Het is natuurlijk logisch dat je met ASC Olympia Virtual tegen elkaar kunt rijden. Maar er zijn ook een flink aantal Olympianen die ‘gewoon rijden’. Denk hierbij aan Fietsbelles en Routiers. Zij rijden gewoon voor hun plezier; zij rijden geen wedstrijden. Om ook aan die groep fietsers tegemoet te komen, gaan we ook Fietsbelles en Routiers voorzien van een Virtual Reality camera, waarmee je met ze mee kunt rijden. Gewoon vanuit huis.

Net als bij de trainingen en wedstrijden van ASC Olympia Virtual, hoef je er de deur niet meer voor uit. Echt handig!

Gratis lidmaatschap!

We willen snel een grote groep renners aansluiten bij ASC Olympia Virtual Daarom hebben we besloten dat het lidmaatschap van onze nieuwe, virtuele afdeling GRATIS is. Normaal gesproken wordt jouw contributie gebruikt om bijvoorbeeld ons clubhuis mee te onderhouden, de baan op Sportpark Sloten of in het Velodrome te huren en andere evenementen te organiseren. Omdat dit bij ASC Olympia Virtual niet het geval is, is het lidmaatschap dus helemaal GRATIS!

Je hebt nu dus geen enkele reden meer op op je luie **** te blijven zitten.

Meld je dus snel aan als lid van onze nieuwe, innovatieve afdeling: ASC Olympia Virtual 🙂