Succes bij de Regio Kampioenschappen

Succes bij de Regio Kampioenschappen

Het duurt niet heel lang meer, voordat we weer kunnen mee(st)rijden in de Interclub Competitie en het 5 Banen Toernooi. En ook de trainingen op ons fraaie parcours zijn begin april weer begonnen. Maar … ons wielerseizoen op de weg was al eerder losgebarsten. Tijdens de Regio Kampioenschappen. En Olympianen deden het bijzonder goed tijdens deze wedstrijden aan het begin van wegseizoen 2019!

Regio Kampioenschappen 2019

De Regio Kampioenschappen zijn toegankelijk voor alle leden van deze verenigingen, zowel voor jeugdrenners als volwassenen. En de wedstrijden zijn laagdrempelig: je kunt meedoen met een basislicentie. Elke ronde van het Regio Kampioenschappen wordt georganiseerd door een van de de negen wielerverenigingen in onze regio. Elke vereniging organiseert een eigen kampioenschap; zo was er het Kampioenschap van Haarlemmermeer, het Kampioenschap van Amstelland en natuurlijk het Kampioenschap van Amsterdam – een heuse tweedaagse die wij weer samen met WV Amsterdam organiseerden.

De eer van Olympia hooggehouden

De eerste wedstrijd in de Regio Kampioenschappen 2019 was op 17 februari bij ARC Ulysses in Amsterdam-Noord: het Kampioenschap van Waterland. In de stralende zon hebben zes Olympianen het wegseizoen ‘afgetrapt’. De resultaten van deze eerste wedstrijd van het seizoen waren indrukwekkend: Jens kwam in categorie 7 als eerste over de finish met Jan in zijn wiel. Door zijn overwinning werd Jens ‘Kampioen van Waterland’ in categorie 7. En ook de andere Olympianen reden niet onverdienstelijk:

  • Jeugd 1/2: Ben 3 & Semme 11
  • Jeugd 3/4: Noery 3
  • Jeugd 5/6: Ties 10
  • Jeugd 7: Jens 1 & Jan 2
  • Nieuwelingen meisjes: Carola 5

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-waterland-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: instagram.com/p/Bt_z7U6Hid3.

Na deze eerste ronde volgden de volgende Regio Kampioenschappen:

  • Kampioenschap van Uithoorn: 24 februari bij UWTC
  • Kampioenschap de Haarlemmermeer: 3 maart bij HSC De Bataaf
  • Kampioenschap van Amsterdam: 9 maart bij WVA & 10 maart bij ASC Olympia
  • Kampioenschap van Amstelland: 17 maart bij WTC de Amstel
  • Kampioenschap van Wheelerplanet: 23 maart bij HSV De Kampioen
  • Kampioenschap van de Zaanstreek: 24 maart bij ZWC DTS
  • Kampioenschap van Kennemerland: 30 maart bij BRC Kennemerland

Ook de tweede strijd der kampioenen bij UWTC Uithoorn werd verreden in een lekker zonnetje. Er was een grote opkomst en hetzelfde Olympia team als de week ervoor zette weer een mooie prestatie neer. Bovendien reed Yentl Ruijmgaard – die (ook) bij WPGA rijdt – naar een heel fraaie 2e plaats. Wel jammer dat Veerle deze wedstrijd helaas uitviel. Volgende keer beter, Veerle! 👊🏻

  • Jeugd 1/2: Ben 3 & Semme 11
  • Jeugd 3/4: Noery 5
  • Jeugd 5/6: Ties 14
  • Jeugd 7: Jan 1 & Jens 3
  • Nieuwelingen meisjes: Carola 7
  • Categorie A: Yentl Ruijmgaard 2

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-uithoorn-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: instagram.com/p/BuR1OU6HnL-.

Hoe mooi het weer was tijdens de wedstrijd bij UWTC Uithoorn, zo slecht was het bij het Kampioenschap van Haarlemmermeer bij HSC Bataaf – spreekwoordelijk hondenweer! Hulde voor stoere renners Filippo, Noery, Semme, Jens en Pascal, die ondanks de hevige regen toch op de fiets waren geklommen.

  • Jeugd 1/2: Semme 6
  • Jeugd 3/4: Filippo 4 & Noery 6
  • Jeugd 5/6: Pascal 13
  • Jeugd 7: Jens 2
  • Nieuwelingen meisjes: Carola 7

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-haarlemmermeer-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: instagram.com/p/Buj82cvnbWJ.

Ook een week later – tijdens ons eigen Kampioenschap van Amsterdam – hadden we helaas geen geluk met het weer. Regen, regen en nog eens regen. Martin Spel was een druppende, natte speaker. Maar … zoals we hem kennen blijft hij altijd optimistisch en hij praatte veel renners moed in tijdens de koers. Ben, Semme, Filippo, Noery, Jan, Ties en Jens trotseerden de toorn van de weergoden op ons eigen parcours. Er werd goed gereden! Jan wist in categorie C als eerste over de finish te komen, met Ties vlak achter zich. Door deze overwinning mag Jan zich een jaar lang ‘Kampioen van Amsterdam’ noemen. Helaas had Jens dikke pech; hij kon door een lekke band helaas niet finishen. Arjan Vonk (st)reed een dag eerder bij WVA in de categorie 40+ en wist als 35e van de 84 renners te finishen.

  • Jeugd A: Ben 4 & Semme 10
  • Jeugd B: Filippo 2 & Noery 3
  • Jeugd C: Jan 1 & Ties 3
  • 40+: Arjan Vonk 35

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-amsterdam-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: facebook.com/ascolympia/posts/1464426233694158.

In Amstelveen (st)reden Filippo, Ben en Carola mee in het Kampioenschap van Amstelland op de altijd zware Pieter Post baan. Na een aantal buien in de nacht en de vroege ochtend, werd het langzaam droog en ook de wind nam af; eigenlijk best lekker weer voor een maartse koersdag. Het werd een mooie en goedgevulde wedstrijd in prima koersweer.

  • Jeugd A: Ben 5
  • Jeugd B: Filippo 2
  • Nieuwelingen meisjes: Carola 17

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-amstelland-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: instagram.com/p/BvHyXSwHxI7.

Op 23 maart (st)reden Noery, Semme en Jens mee in het Kampioenschap van Wheelerplanet bij HSV De Kampioen.

  • Jeugd 1/2: Semme 7
  • Jeugd 3/4: Noery 2
  • Jeugd 7: Jens 1
  • Nieuwelingen meisjes: Carola 7

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-wheelerplanet-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: instagram.com/p/BvZ2yhZHUCk.

Een dag later waren waren Noery en Semme van de partij in Zaandam voor de jeugdcategorieen in het Kampioenschap van de Zaanstreek bij ZWC DTS. Carola (st)reed mee bij de Nieuwelingen meisjes en Yentl Ruijmgaard (WPGA) verdedigde de eer van Olympia in categorie A/B – het junioren en elite klassement.

  • Jeugd 1/2: Semme 4
  • Jeugd 3/4: Noery 2
  • Jeugd 5/6: Pascal 13
  • Nieuwelingen meisjes: Carola 24
  • Categorie A/B: Yentl 2

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-de-zaanstreek-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: instagram.com/p/BvZ2yhZHUCk.

De laatste ronde van de Regio Kampioenschappen was het Kampioenschap van Kennemerland bij BRC Kennemerland, waar Semme, Filippo en Jens deze serie bijzonder waardig afsloten. Jens wist zelfs Kampioen van Kennemerland te worden!

  • Jeugd 1/2: Semme 10
  • Jeugd 3/4: Filippo 6
  • Jeugd 7: Jens 1

Alle uitslagen vind je op ascolympia.nl/evenement/kampioenschap-van-kennemerland-2019. Een selectie van de foto’s zie je op: instagram.com/p/Bvr18eentY7.

Een goede start!

De start van ons wielerseizoen 2019 is prachtig en succesvol begonnen. Met een groot aantal, bijzonder enthousiaste Olympianen die zelfs zeer regelmatig podiumplaatsen wisten te behalen. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen! De komende maanden staan er weer een flink aantal, prachtige wielerwedstrijden op onze kalender. Namens alle Olympianen: veel wielerplezier en bovendien succes gewenst! 😃👊🏻

Wielrennen in Amsterdam

Wil je ook meedoen met de Regio Kampioenschappen 2020? Of wellicht nu al mee(st)rijden in de Interclub Competitie of het 5 Banen Toernooi? Of wil je gewoon (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia, maar neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie houden wij een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Heb je eerst nog vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust; wij beantwoorden je vragen graag! En bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter.