5 Banen Toernooi 2019

5 Banen Toernooi 2019

Ook dit jaar organiseren we – in samenwerking met de andere wielerverenigingen in Amsterdam en omstreken – het 5 Banen Toernooi. Op 28 mei 2019 organiseert ASC Olympia de vijfde en laatste ronde van het 5 Banen Toernooi.

Dit jaar ’trappen’ we af op dinsdag 14 mei bij ZWC DTS in Wijdewormer. Het 5 Banen Toernooi eindigt op dinsdag 28 mei op ons eigen parcours. Net als voorgaande edities, beloven het ook dit jaar weer vijf mooie, spannende en leuke wedstrijden te worden!

LET OP: omdat dinsdag 28 mei de vijfde ronde van het 5 Banen Toernooi op het ASC Olympia parcours wordt verreden, vervallen onze trainingen! Bovendien vervallen al onze trainingen tijdens het 5 Banen Toernooi omdat onze trainers, onze renners begeleiden tijdens de wedstrijden en sommigen van hen zelf ook mee(st)rijden.

Uitslagen

Elke dag nadat er een ronde van het 5 Banen Toernooi is verreden, zullen onderstaande data klikbaar worden, zodat je de uitslagen kunt lezen. We publiceren die natuurlijk ook op onze Facebook, Twitter en Instagram.

ASC Olympia - 5 Banen Toernooi 2018

5 Banen Toernooi 2019

De wedstrijden worden op dinsdag- en donderdagavonden verreden op de parcoursen van één van de vijf deelnemende verenigingen. De verenigingen rouleren in volgorde van wedstrijden, zodat ieder jaar een andere vereniging de finaleavond kan organiseren.

En dit jaar heeft ASC Olympia de eer om de finaleavond te organiseren 🙂

Voor zowel de jeugd als de overige categorieën worden klassementen opgemaakt en natuurlijk zijn aan het eindklassement ook verschillende mooie prijzen verbonden.

Reglement 2019

Lees deze reglementen goed door, want er staan een paar belangrijke wijzigingen ten opzichte van vorig jaar in. De reglementen van deze editie van het 5 Banen Toernooi zijn ook hier te downloaden.

1. Inschrijven: Voor de jeugd zijn de inschrijfkosten €2,00 per persoon per avond. Voor alle overige categorieën zijn de inschrijfkosten €4,00 per persoon per avond. Basislicentiehouders zonder lidmaatschap van een bij de KNWU aangesloten vereniging, betalen €6,00 per persoon per avond.

2. Deelname: Alle categorieën kunnen deelnemen. Om in het eindklassement te worden opgenomen, moeten renners minimaal aan 4 wedstrijden hebben deelgenomen, inclusief de finale wedstrijd op dinsdag 28 mei 2019 bij ASC Olympia.

3. Prijsuitreiking: Voor alle categorieën vindt de prijsuitreiking plaats op op dinsdag 28 mei 2019, na de sluitingsritten bij ASC Olympia.

4. Afmelden: Wanneer een renner de wedstrijd voortijdig beëindigd, dient hij/zij zich af te melden bij de jury.

5. Starttijden: De jeugd start op alle wedstrijdavonden om 18:00 uur. Overige categorieën starten op alle wedstrijdavonden om 19:15 uur.

6. Afstanden: De te verrijden afstanden zijn afhankelijk van diverse factoren (waaronder parkoers en weersomstandigheden). De juryvoorzitter beslist hierover.

7. Punten: Elke deelnemer ontvangt per start 2 punten.

8. Opname : Per categorie worden 15 deelnemers opgenomen in de standen.

9. Vergoedingen: Alleen bij lekrijden, wordt eenmalig een ronde vergoeding gegeven, behalve tijdens de laatste 5 ronden. Dit moet wel bij de jury worden aangemeld.

10. Beslissingen: Mocht het reglement hierin niet voorzien, zullen beslissingen worden genomen door de juryvoorzitter.

11. Aansprakelijkheid: De organisatie kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden bij schade en/of diefstal veroorzaakt door derden.

12. Inschrijving: Renners zijn verplicht om op elke avond een geldige (basis)licentie te kunnen tonen. Inschrijven kan tot 15 minuten voor de start van elke wedstrijd. Transponders zijn verplicht.

13. Borg Rugnummer: Als borg voor het rugnummer dient jouw wedstrijdlicentie of €5,00 borg. Na inlevering van het rugnummer ontvang je de borg retour. LET OP: een wedstrijdlicentiepas is geen basislicentiepas; die wordt sinds dit jaar niet meer door de KNWU verstrekt.

Reglement 2019 Jeugd

Het reglement voor de jeugd is gelijk aan bovenstaand reglement (lees deze dus goed!) met de volgenden aanvullingen:

1. Deelname voor jeugdrenners is alleen mogelijk op vertoon van een wedstrijdlicentie. De wedstrijdlicentiepas dient als borg voor het rugnummer. LET OP: een wedstrijdlicentiepas is geen basislicentiepas; die wordt sinds dit jaar niet meer door de KNWU verstrekt.

2. Prijsuitreiking: Voor de jeugd vind de prijsuitreiking plaats op 28 mei 2019 bij ASC Olympia – 30 minuten na de sprint categorieën A/B en 30 minuten na de sprint categorieën C/D.

2. Verzetten controle: De eerste drie gefinishte renners melden zich direct na het afsprinten bij de jury. De jury zal steekproefsgewijs bepalen of de verzetten na de wedstrijd worden gecontroleerd. Bij gevonden afwijkingen of het niet ondergaan van de controle, wordt de renner gediskwalificeerd.

3. Transponders: Naast de verplichting van een wedstrijdlicentie, zijn met ingang van dit jaar – ook voor de jeugdcategorieën! – transponders verplicht.

Tenslotte: Ga voor het inrijden niet het parcours op als de wedstrijd nog aan de gang is!

Download hier de flyer met het officiële programma en de reglementen van het 5 Banen Toernooi 2019.

Wielrennen in Amsterdam

Wil je ook wielrennen? Of wellicht nu al mee(st)rijden in het 5 Banen Toernooi? Of wil je gewoon (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia, maar neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie houden wij een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Heb je eerst nog vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust; wij beantwoorden je vragen graag! En bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*