Women Racing: de eerste wedstrijd van 2019

Women Racing: de eerste wedstrijd van 2019

Zaterdag 13 april reden we onze eerste wedstrijd in de Vrouwenwielrennen Competitie 2019. Net als vorig jaar, was het strijdtoneel ook dit jaar de Omloop van Munnikenland bij WTC Maas~Waal in Brakel.

Vrouwenwielrennen Competitie

Elk jaar organiseert Vrouwenwielrennen.nl een competitie tussen verschillende verenigingen. De competitie kent naast een dagklassement, ook een individueel overall klassement en een teamklassement. Dit jaar worden de wedstrijden voor het achtste opeenvolgende jaar verreden. Een volwaardig wedstrijdprogramma voor amateur‐vrouwen met ook een aantrekkelijk aanbod voor basisleden zonder licentie.

ASC Olympia - Women Racing: de eerste wedstrijd van 2019

Omloop van Munnikenland

In het zuidelijke Brakel gingen Caroline, Louise en Brigitte van start, onder toeziend oog en begeleiding van Puck en Iris. Ook Carola reed mee, omdat de nieuwelingen in deze wedstrijd gewoon bij de vrouwen reden. Waar dit voor anderen een welbekend terrein is, was dit voor mij de eerste keer aan de start van een wedstrijd. Na bemoedigende woorden – “Het eerste rondje is wel echt even aanpoten!” – gingen wij van start.

Koersverloop

Al snel reed Caroline naar voren en ook Louise wist – nog voor de neutralisatie voorbij was – naar het midden van het peloton te rijden. Na een scherpe bocht – iets waar je op Sloten niet per se aan bent gewend – verlieten wij de baan. We mochten direct aan de slag. In de volle tegenwind. De eerste ronde reden we niet onder de 40 km/h. Na de eerste ronde kwamen de scheuren in het peloton: van de 90 renners in de A-groep, waren er nog maar 75 over. Ikzelf demarreerde aan de verkeerde zijde van het peloton en zag ik de woorden Révé op de rug van Louise, steeds kleiner worden. Gelukkig waren daar de bemoedigende woorden van Puck en Iris 🙂

Een prachtig begin van het seizoen

Tot de laatste ronde wisten we met de doorrijders nog de B-groep voor te blijven. Spannend was het natuurlijk bij de A-groep, waar Caroline in de laatste halve ronde nog wist te ontsnappen. Helaas kwam de finish net 100 meter te laat, maar deze eerste race was een prachtig begin van het seizoen.

Iedereen kan tevreden zijn met het resultaat. Gelukkig werd pas na afloop van de koers verteld, dat er in de vorige edities valpartijen waren geweest, want voor een beginneling geldt: “Wat niet weet, wat gewoon start.” 😉

Uitslagen

Vind je het leuk om onze uitslagen te bekijken? Alle uitslagen vind je op 👉🏻 vrouwenwielrennen.nl/uitslagen-2019. Daar zullen ook de uitslagen van alle komende wedstrijden van de Vrouwenwielrennen Competitie 2019 worden gepubliceerd. De gehele wedstrijdkalender van de Vrouwenwielrennen Competitie kun je zien op vrouwenwielrennen.nl/competitie-2019.

Onze eerstvolgende wedstrijd is een ‘rit in lijn’ op het parcours van TML Dommelstreek in Geldrop.

ASC Olympia - Women Racing: de eerste wedstrijd van 2019

Meer informatie

Heb je vragen over Women Racing? Of over vrouwenwielrennen in het algemeen? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Fietsbelles FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Ben je een vrouw en wil je meedoen met een training? Je bent hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.