Wegafsluiting A10 Zuid in oktober & november

Wegafsluiting A10 Zuid in oktober & november

Op donderdag 31 oktober vanaf 22:00 uur tot en met maandag 4 november 05:00 uur hebben we te maken met een wegafsluiting van de A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. Houd dus rekening met vertraging en/of omleiding als je naar ASC Olympia, het Velodrome of een andere vereniging op Sportpark Sloten komt.

Op zondag 3 november is er beperkt treinverkeer mogelijk van en naar Station Amsterdam Zuid en RAI. Check dus voordat je van huis vertrekt de NS Reisplanner voor de aangepaste dienstregeling.

Wegafsluiting

Op bovengenoemde dagen wordt het eerste dakdeel van de nieuwe reizigerstunnel van Station Amsterdam Zuid door de A10 en de spoorweg geplaatst. De afsluiting van de zuidzijde van de A10 Zuid en het spoor is nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid.

Zowel het treinspoor als het wegdek van de A10 moeten worden verwijderd en weer hersteld, om het inschuiven van het enorme dakdeel van de stationspassage mogelijk te maken. Het inschuiven van het betonnen dek van de extra stationspassage was in eerste instantie gepland in het Pinksterweekeind in juni, maar dat heeft vertraging opgelopen. Daarom wordt dat in het weekend van 31 oktober t/m 3 november gedaan.

Vanaf donderdagavond 31 oktober 22:00 uur is de A10 Zuid aan de zuidzijde afgesloten tot maandagochtend 4 november 05:00 uur. Als je van de A10 West komt, is de A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer, richting de A2 en knooppunt Amstel. Kom je vanaf de andere kant – A4/Schiphol, dan zijn de A4 en A10 Zuid afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp. Je wordt dan omgeleid via de A5 en A9. De oprit S109 richting knooppunt Amstel kun je wel gebruiken, net als de A10 Zuid en de A4 richting Schiphol.

Kijk voor meer informatie over de afsluiting op werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl/home.aspx#/?wegnummer=A10. Meer informatie over het gehele project kun je vinden op zuidas.nl/zuidasdok.

Treinverkeer

Ook treinreizigers zullen hinder ondervinden, want treinverkeer naar en van Amsterdam-Zuid en Amsterdam-RAI is op bovenstaande dagen niet mogelijk. Reizigers naar Amsterdam-Zuid en Amsterdam RAI kunnen gebruik maken van de metro.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden en de afsluitingen op deze pagina van Rijkswaterstaat. Check voordat je van huis vertrekt de actuele verkeerssituatie op (bijvoorbeeld) vananaarbeter.nl. Check ook onze contactpagina voor informatie over openbaar vervoer.