Jan van Schaik Nederlands Kampioen!

Jan van Schaik Nederlands Kampioen!

We hebben alweer een kampioenstrui te vieren! Ditmaal die van Jan van Schaik. In januari wist hij al naar een tweede plaats te rijden tijdens het Nederlands Kampioenschap Omnium Sprint voor de jeugd. Afgelopen zondag deed hij daar nog een schepje bovenop: hij werd Nederlands Kampioen Ploegenachtervolging 😃👊🏻

ASC Olympia - Jan van Schaik Nederlands Kampioen!

NK Ploegenachtervolging en Teamsprint

Zondag 24 november organiseerde AR & TV De Adelaar het Nederlands Kampioenschap Ploegenachtervolging en Teamsprint in Omnisport Apeldoorn. Het format van dit NK is duidelijk aangeslagen bij renners en publiek; maar liefst zestig ploegen hadden zich aangemeld om in deze disciplines mee te strijden om de felbegeerde rood-wit-blauwe truien.

Verrassend was de grote belangstelling vanuit de jongere categorieën. Waarschijnlijk mede beïnvloed door de fantastische successen die de Nationale Baanselectie – waar van ook Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal onderdeel uitmaakt – behaalde bij de internationale toernooien en het Wereldkampioenschap Baanwielrennen.

2 Olympianen voor de nationale titel

ASC Olympia was met twee  jeugdrenners vertegenwoordigd; Jan van Schaik en Pascal Cutler. Omdat geen enkele vereniging een volledig team van vier renners kon formeren, hebben de jongens zelf teams gevormd bestaande uit renners van verschillende verenigingen.

Jan reed de ploegenachtervolging samen met Stan Smit, Martijn Azantinlow en Joeri Schaper. De teamsprint reed hij met Tyler Eyk. Pascal reed de ploegenachtervolging met Thomas Huitema, Max de Lincel en Tyler Eyk en de teamsprint met Ilja Bosschieter.

Ploegenachtervolging

Vanaf 10 uur (st)reden de verschillende teams in een kwalificatie tijdrit ploegenachtervolging over zes ronden om de snelste tijd. De tijd van de derde renner die over de finish kwam, gold als eindtijd. De vier teams met de beste tijden (st)reden om het podium in een direct duel. Zowel Jan als Pascal wisten met hun teams de eindstrijd te bereiken.

Pascal won met zijn team in een schitterend duel een mooie bronzen medaille.

Jan had met zijn team de snelste tijd neergezet en reed tegen de nummer twee. Het was een spannende strijd, waarbij het team van Jan met 1.53.550 als winnaar – met 3,5 seconden (!) verschil – over de streep kwam en daarmee de titel Nederlands Kampioen Ploegenachtervolging veroverde. Mét natuurlijk een gouden medaille en de felbegeerde rood-wit-blauwe trui.

Teamsprint

Ook in de teamsprint (twee renners) werd eerst een kwalificatie tijdrit gereden over twee ronden. Pascal veroverde een mooie vijfde plaats. Jan reed met Tyler om de titel, maar moesten met 38.730 hun meerderen erkennen in Martijn en Youri, die in 38.380 naar het hoogste podium reden. Een fraaie zilveren medaille voor hen op dit onderdeel. Kortom: een zeer geslaagd Kampioenschap!

Alle uitslagen

Bekijk hier de volledige uitslagen van het Nederlands Kampioenschap Ploegenachtervolging en van het Nederlands Kampioenschap Teamsprint.

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.