ASC Olympia 120 jaar – een terugblik

ASC Olympia 120 jaar – een terugblik

Het afgelopen jaar vierden we ons 120-jarig jubileum. Zoals je ongetwijfeld weet – je kunt het niet hebben gemist 😉 – bestond ASC Olympia op 27 november 2018, 120 jaar. Een prachtige mijlpaal en dat hebben we een jaar lang gevierd met allemaal mooie en leuke activiteiten. Het sluitstuk van ons jubileumjaar was een hele dag feest op 15 september.

ASC Olympia Jubileumjaar

We stonden dit jaar al vaker stil bij ons 120-jarig jubileum. Zo noemde voorzitter Martin Spel een paar hoogtepunten van de afgelopen 120 jaar tijdens ons Kerstdiner en op onze Nieuwjaarsborrel werden de meest prachtige herinneringen opgehaald.

Om ons jubileumjaar een mooie afsluiter te geven, organiseerden we op 15 september uur een feestelijke jubileumdag. Het was een strálende dag, de dag dat we het 120-jarig jubileum van onze wielrenvereniging vierden. In en rond ons clubhuis was het gezellig druk. We werden bij binnenkomst getrakteerd op een lekker kopje koffie en een 120-jaar ASC Olympia gebakje.

ASC Olympia - Jubileumfeest 120 jaar

Sponsorronde

Na een welkomstwoord door Martin, ging de jeugd van start met een sponsorronde; zoveel mogelijk rondjes van 1 kilometer rijden in een half uur om geld bijeen te brengen voor picknick tafels op het terras. Doordat er zo geweldig goed gereden is door alle kinderen, is een fantástisch bedrag van €1241,60 bijeen gebracht. Dank aan alle kinderen én alle sponsors! Bij het volgende wielerseizoen kan iedereen genieten van de picknick tafels.

ASC Olympia - Terugblik 120 jaar

Tentoonstelling

Ondertussen waren de kleinere kinderen druk op het springkussen en de glijbaan en er klonk een lekker muziekje vanuit het clubhuis verzorgd door Bart Spel. Aan het eind van de ochtend werd een tentoonstelling over 120 jaar Olympia geopend door Piet van Heusden.

Erwin van Loo had een fraaie foto-tentoonstelling over de geschiedenis van Olympia bijeengebracht. Daarnaast waren er prachtige attributen te zien, zoals de wereldkampioen-borden van stayer Bruno Walrave en de baanfiets waarop Piet van Heusden zijn wereldkampioenschap heeft gereden in 1952. De foto’s hangen nog steeds in ons clubhuis; foto’s van vroeger, maar er hangen ook leuke foto’s van de jeugd van tegenwoordig. Kom gerust een keertje kijken.

De aanwezigen werden getrakteerd op een heerlijke lunch verzorgd door Milko Siemons en Wim Overdevest. zo’n 80 mensen zaten te genieten van heerlijke soep, sandwiches, friet, worstjes, ham en salade.

Direct na de lunch was er voor de kinderen een hindernisbaan uitgezet. We konden buiten op het grasveld blijven omdat het heerlijk weer was. Ook de éénwieler kon worden uitgeprobeerd. Kunstenaar op twee wielen Pascal Cutler liet ons zien hoe het moet, de rest moet nog even oefenen …

ASC Olympia - Terugblik 120 jaar

De oude opstelling van het klokfietsen was weer helemaal hersteld en gebruiksklaar gemaakt door Klaas de Vink. Menig koppel heeft zich in het zweet gefietst om als eerste de wijzer rond te trappen. Geweldig leuk dat de klokfiets weer werkt!

ASC Olympia - Terugblik 120 jaar

Gentlemenrace

Halverwege de middag maakten we ons klaar voor de gentlemenrace; en race voor de fun van een volwassene met een kind, tijdrit van één rondje op ons parcours. Er was een groot deelnemersveld; maar liefst 16 teams streden om het hoogste podium. Er werd elke minuut gestart en het werd een wervelende wedstrijd. Het was zo leuk om veel verschillende familieleden nu eens óp de fiets te zien, in plaats van naast de baan als toeschouwer. Jesper en Martijn Sargentini waren winnaars in een supertijd van 3:58 min!

ASC Olympia - Terugblik 120 jaar

Petje-op, petje-af

Om 16:30 uur startte de petje-op, petje-af quiz onder leiding van onze enthousiaste quizmaster Erwin van Loo. Er werd gestart met een grote groep, maar door de toch wel moeilijke vragen vielen er al snel mensen af. Toen er nog twee deelnemers over waren, werd de laatste vraag gesteld: hoeveel leden heeft ASC Olympia nu? Lea Schellekens – moeder van Ilya – zat het dichtst bij het juiste antwoord (namelijk 274 leden) en ze won de beker en natuurlijk eeuwige roem.

ASC Olympia - Terugblik 120 jaar

ASC Olympia Nachtwacht

Als sluitstuk van de dag werd de Olympia-versie van Rembrandt’s Nachtwacht onthuld. Dit jaar was het namelijk ook het Rembrandtjaar – omdat het 350 jaar is geleden dat Rembrandt overleed. Samen met fotograaf Duane van der Geld is er een wielerversie van de Nachtwacht gemaakt in het Velodrome. Hieronder zie je het resultaat.

ASC Olympia - 120 jaar Nachtwacht

De foto werd onthuld door Olympia-coryfee Cor Schuuring. Hij hield een mooi verhaal waarin hij vertelde dat het vooral belangrijk is om plezier in de sport te hebben. Die wijze woorden heeft de jeugd van ASC Olympia natuurlijk opgezogen als een spons! Nadien werd er nog een gezellige borrel gedronken en kon deze geweldige jubileum dag worden afgesloten.

Iedereen kon bij het verlaten van ons clubhuis een prachtige Olympia-mok, Olympia-bidon en Olympia-petje meenemen als aandenken.

Mooie herinneringen en nieuwe plannen

Hartelijk dank aan het bestuur voor de genereuze, goed verzorgde en gezellige dag. En dank aan iedereen die meegeholpen heeft deze dag tot een succes te maken.

We kijken terug op een prachtige jubileumdag, die was gevuld met mooie verhalen en herinneringen van (oud) Olympianen, een heleboel gave activiteiten en bovendien veel gezelligheid. Samen kijken we vol trots terug op 120 jaar succes bij ASC Olympia, maken we samen nieuwe herinneringen en zelfs alweer plannen voor de toekomst.

Samen hebben we een geweldige dag gemaakt. Samen maken we ASC Olympia! Op naar de 125 jaar!

Bekijk hieronder meer foto’s van onze feestelijke jubileumdag.