Proost op een mooi wielerjaar!

Proost op een mooi wielerjaar!

Op zondag 13 januari 2019 werd er in ons clubhuis geproost op het nieuwe jaar. 27 november 2018 bestond ASC Olympia maar liefst 120 jaar; we zijn met recht ‘de oudste wielervereniging van Nederland’. Daarom was onze nieuwjaarsborrel extra feestelijk.

Via een veelvoud van kanalen (social media, e-mail en natuurlijk gewoon met de telefoon) waren leden en oud-leden opgeroepen om het nieuwe jaar samen met ons in te luiden. Ruim 80 wielerliefhebbers, jong en oud, stonden samen stil bij de indrukwekkende mijlpaal: 120 jaar ASC Olympia.

Het was een mooi weerzien van fietsmaten, waarbij werd teruggeblikt op vroeger jaren; toen er nog werd gekoerst zonder helm, toen groots en meeslepend Olympia’s Tour werd gereden. Sterke verhalen? Natuurlijk. Maar zeker ook inspirerend. En zo kon de jongere generatie kennismaken met de helden van destijds.

2018: een geweldig jaar

2018 was een geweldig jaar waarin veel Olympianen naar mooie prijzen (st)reden, met als hoogtepunt de regenboogtruien van wereldkampioenen baanwielrennen Nils van ’t Hoenderdaal en Carolien van Herrikhuijzen. Women Racing reed een indrukwekkend eerste seizoen (3e in de Vrouwenwielrennen Competitie en 31e op het Nederlands Club Kampioenschap) en natuurlijk ook de machtige overwinning van Caroline Folmer in de Ronde van de Orteliusstraat. Daarnaast organiseerden we spannende wedstrijden zoals het Kampioenschap van Amsterdam (samen met WVA) en de Oranjeronde van Amsterdam.

2019: nóg een geweldig jaar

Natuurlijk werd ook vooruit gekeken; in de nieuwjaarstoespraak van Martin Spel kwamen onder andere (wieler)plannen voor de toekomst aan bod. Vanaf 7 april starten we een nieuw initiatief. Speciaal voor wielerliefhebbers die niet per se wedstrijden willen rijden, maar gewoon willen fietsen. Elke zondag om 10:00 uur vanaf Sportpark Sloten: Routiers Cycling Club – Just Ride.

We gaan ook in 2019 gewoon door met mountainbiken op dinsdag en donderdag. En vanaf 2 april start ons wielerseizoen weer. Ook de Interclub Competitie, Regiokampioenschappen, de 65e (!) Oranjeronde van Amsterdam, de Ronde van de Orteliusstraat, het Nederlands Club Kampioenschap en de Vrouwenwielrennen Competitie staan weer op de kalender.

Fietsbelles blijven ook gave evenementen organiseren. Naast hun traditionele Fietsbel-les en het Fietsbelles Weekend in augustus, gaan zij dit jaar naar het buitenland. En niet zo maar; dit jaar kleuren Fietsbelles de flanken van de Reus van de Provence – Mont Ventoux!

Natuurlijk organiseren we in 2019 nog meer mooie evenementen en wedstrijden. Bekijk onze wielerkalender voor alle details 👉🏻 ascolympia.nl/kalender.

Tenslotte zullen we in de loop van dit jaar nog een 120-jaar activiteit organiseren. Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of stuur een bericht naar 120jaar@ascolympia.nl.

Cadeau van de buren 😊

De jarige vereniging kreeg van onze buren ook een prachtig cadeau: namens Wielervereniging Amsterdam overhandigde WVA voorzitter Maurice Willems, een prachtige herdenkingsschaal ter ere van ons jubileum. Daarnaast werden we verrast met een schitterende, zilveren lauwerkrans; een fraaie wielerprijs uit de jaren 30.

ASC Olympia - Proost op een mooi wielerjaar!

We kijken vol verwachting uit naar een prachtig – en ongetwijfeld spannend – nieuw wielerjaar. Vol met leuke trainingen, mooie wedstrijden, nieuwe initiatieven, veel evenementen met gezelligheid, die we met elkaar tot een succes gaan maken.