Nieuw initiatief: Routiers Cycling Club

Nieuw initiatief: Routiers Cycling Club
Routiers Cycling Club

Vanaf 7 april 2019 starten we een nieuw initiatief. Elke zondag om 10:00 uur vanaf Sportpark Sloten: Routiers Cycling Club – Just Ride!

Routiers Cycling Club: wielrennen in Amsterdam

Wielrennen is een bijzonder populaire sport. Niet alleen in Amsterdam; ‘heel Holland fietst’. Dat is logisch, want Nederlanders krijgen het fietsen met de paplepel ingegoten. Daarnaast dragen de successen van Tom Dumoulin, Niki Terpstra, Dylan Groenewegen en hun collega’s eraan bij, dat wielrennen de afgelopen jaren ongekend populair is geworden.

Bij ASC Olympia kun je wielrennen op verschillende manieren. Niet alleen competitief tijdens wedstrijden, maar ook recreatief tijdens de ritten van Routiers Cycling Club.

Routiers willen gewoon samen rijden. Het is ons motto: ‘Just Ride’. Niet moeilijker dan het gewoon is. Samen met andere liefhebbers van de wielersport in Amsterdam en omstreken. Routiers is er voor iedereen die ongeacht leeftijd of niveau, samen wil fietsen. Zo maken we wielrennen in Amsterdam steeds toegankelijker 🙂

ASC Olympia - Routiers Cycling Club

Waarom Routiers?

Routiers zijn een échte Cycling Club: toegankelijk en laagdrempelig. Fun in het fietsen is onze belangrijkst motivatie. Mooie routes zijn een bonus. Wij zijn geen wedstrijdrenners, wij willen gewoon rijden; Just Ride. Samen. Je maakt nieuwe vrienden, want fietsen verbroedert en je bent óók nog eens #lekkerbezig! En dat is gewoon goed voor je.

Routiers Cycling Club onderscheidt zich onder andere door begeleiding van KNWU gecertificeerde Ride Leaders. Mensen die net als jij, wielerliefhebber zijn en daarnaast de KNWU opleiding tot Wielertrainer hebben gevolgd. Dat biedt jou niet alleen de zekerheid van professioneel begeleide Routiers Rides, maar ook de mogelijkheid om beter te leren wielrennen van gemotiveerde en gecertificeerde wielertrainers.

ASC Olympia - Routiers Cycling Club

Routiers Rides

Elke zondagochtend rijden Routiers zo’n 50-60 kilometer in een ‘social pace’ en volgens een ‘no drop policy’. Want samen uit = samen thuis. Iedereen die het wielrennen een warm hart toedraagt, kan meerijden met Routiers. We vertrekken om 10:00 uur vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten. Like de Routiers Facebook pagina en volg de Routiers Twitter voor het laatste nieuws en updates.

Je kunt je aanmelden voor de Routiers Rides via de Routiers Facebook of door ons een bericht te sturen. Wij kijken ernaar uit om je te ontmoeten en samen te rijden!

Meer informatie

Heb je vragen over wielrennen in Amsterdam? Of heb je specifieke vragen over Routiers? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Routiers FacebookInstagram of volg ons op Twitter Wil je meerijden met Routiers? Je bent hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst even contact met ons op s.v.p.