Clubkampioenschap Cross 2020

Clubkampioenschap Cross 2020

We hebben nog maar twee ronden van de Amsterdamse Cross Competitie te gaan en je kunt nog meedoen aan de Oliebollencross bij WVA. Daarna is ons crossseizoen zo goed als voorbij. Zo goed als … want je kunt ook nog (st)rijden om Clubkampioen Cross te worden! Op 5 januari wordt het officiële Clubkampioenschap Cross van Amsterdam verreden.

LET OP: deelname aan het Clubkampioenschap Cross is alléén voor leden van ASC OlympiaWV De Amstel, FC De Trappist, HSV De Kampioen en Wielervereniging Amsterdam!

ASC Olympia - Clubkampioenschap Cross 2020

Clubkampioenschap Cross 2020

Natuurlijk kun je mee(st)rijden met de Oliebollencross en is er op 11 en 12 januari nog het NK Veldrijden, maar eigenlijk is de mooiste cross toch altijd weer het prestigieuze Clubkampioenschap Cross van Amsterdam. Net als in voorgaande jaren, organiseren ASC OlympiaWV De Amstel, FC De Trappist en Wielervereniging Amsterdam ook dit jaar weer het Clubkampioenschap Cross. Elke vereniging rijdt een eigen kampioenschap, maar we starten allemaal tegelijk.

 

Op 5 januari kun je jezelf weer meten met de beste crossers van ASC Olympia en de andere verenigingen op het  prachtige cross-parcours dat WV Amsterdam elk jaar weer weet aan te leggen op Sportpark Sloten. En hopelijk ligt dat er net zo mooi bij als afgelopen zondag.

Inschrijven

Inschrijven voor het Clubkampioenschap Cross kun je doen vanaf 10:00 uur in de kantine van WVA. De inschrijving sluit een kwartier voor aanvang van de wedstrijd van jouw betreffende klasse. Kom dus op tijd; als je te laat bent, word je niet meer ingeschreven en kun je niet meer meedoen. Met jouw inschrijving ga je akkoord met onderstaand wedstrijdreglement.

Programma

 • 10:00 uur: inschrijven
 • 11:00 uur: start Jeugd
 • 12:00 uur: start Dames & Nieuwelingen
 • 13:00 uur: start overige categorieën
 • 14:15 uur: prijsuitreiking

De wedstrijd van 13:00 uur gaat voor iedereen over 45 minuten. In deze wedstrijd zijn transponders verplicht.

ASC Olympia - Clubkampioenschap Cross 2020

Reglement

LICENTIE

 • De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de KNWU.
 • Deelname aan het Clubkampioenschap Cross is alléén voor leden van ASC Olympia, WV De Amstel, FC De Trappist, HSV De Kampioen en Wielervereniging Amsterdam.
 • Iedere deelnemer aan het Clubkampioenschap Cross moet in het bezit zijn van een KNWU basislidmaatschap.
 • Bij deelname moet je jouw KNWU Basislidmaatschap kunnen tonen. Zonder KNWU Basislidmaatschap is deelname niet toegestaan.
 • Je wordt alleen opgenomen in de uitslag, als je in herkenbare clubkleding rijdt. Uitzonderingen moeten vooraf worden gemeld bij de jury.
 • Je mag niet in een hogere klasse starten.
 • De startvolgorde wordt bepaald aan de hand van het ACC klassement. De jury zal hierop letten.
 • Materiaalwissel mag alleen gebeuren bij de jurywagen op de afzetplaats.

CATEGORIE INDELING

Voor alle categorieen geldt:

De leeftijd op jouw licentie is bepalend voor je categorie.
Je mag niet in een hogere klasse starten.
Je mag meedoen op een fiets naar je eigen keuze, mits de wielmaat conform het KNWU reglement is; een mountainbike is toegestaan.

Jeugd A

Alle renners in KNWU categorie 1, 2, 3 en 4.

Jeugd B

Alle renners in KNWU categorie 5, 6 en 7.

Nieuwelingen Heren

Alle mannelijke renners in de KNWU categorie nieuwelingen.

Dames

Alle vrouwelijke renners, inclusief renners in de KNWU categorie nieuwelingen.

Heren 45-

Alle mannelijke renners van 19 jaar t/m 45 jaar.

Heren 45+

Alle mannelijke renners van 45 jaar en ouder.

STARTTIJDEN

11:00 uur voor jeugdcategorie A
12:00 uur voor nieuwelingen & dames
13:00 uur voor alle overige categorieën

 

Namens de gezamenlijke organisaties wensen wij je een spannend, sportief en vooral gezellig clubkampioenschap toe. En natuurlijk een mooi en succesvol nieuw (wieler)jaar 🙂

Crossen bij ASC Olympia

Wil je ook cyclocrossen/veldrijden? Of (beter) leren crossen? Wil je zelfs meedoen aan de Clubkampioenschap Cross, maar ben je (nog) geen lid? Word dan lid van ASC Olympia! Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem eerst even contact met ons op s.v.p.! Ons crossseizoen loopt van de 1e week van oktober tot de laatste week van januari.