Een dag vol wielerplezier!

Een dag vol wielerplezier!

Een dag vol wielerplezier. Zondag 22 augustus stond daarom bij menig Olympiaan weer in het teken van de sportbeoefening in eigen regio. Diverse jeugdleden stonden aan de start van een interclubwedstrijd in Uithoorn, terwijl op homebase Sloten de eerste wedstijd van Ready2Race werd georganiseerd.

Interclub #8 UWTC Uithoorn

Eerst maar eens kijken in Uithoorn. Diverse jeugdige Olympianen hadden hun weg naar het sportpark gevonden. Gelukkig waren de weergoden de jeugdige coureurs goed gezind: het bleef vrijwel droog. Als eerste ging groep A (categorie 1 en 2) van start met daarbij de jongste telg van de familie Weber, Semme. Ze weerde zich uitstekend in het sportieve geweld. De latere winnaar Olen Olsthoorn trok het hele peloton uit elkaar waarbij Semme op een prima 5e stek over de streep kwam.

ASC Olympia - Een dag vol wielerplezier

Bij groep B (categorie 3 en 4) was evenmin sprake van een tamme koers. Het tempo lag meteen hoog waardoor steeds meer rennertjes de rol moesten lossen. Uiteindelijk bleven de vier sterksten over, onder wie onze eigen Isa Klein. Zij maakte in de eindsprint met een ferme versnelling korte metten met de tegenstand.

ASC Olympia - Een dag vol wielerplezier

In groep C (categorie 5 en 6) stonden drie Olympianen aan de start: Jesse Klein, Noery Weber en Filippo van Loo. Ook deze groep had er duidelijk zin in. Kennelijk hadden ook deze coureurs tijdens de vakantie veel energie getankt. Al in de eerste ronden lag het tempo zo hoog dat diverse renners de rol moesten lossen.

Uiteindelijk bleef een vijftiental jongens en meiden over onder wie de drie Olympianen. Onder meer Noery probeerde een paar keer een solo op te zetten, maar het bleek onbegonnen werk. Er zou gesprint worden voor de overwinning. Daarbij kon Jesse, die dit seizoen al diverse keren heeft aangetoond geen gebrek aan sprintvezels te hebben, uiteraard niet achter blijven bij zijn zus. Met grote overmacht kwam hij als eerste over de streep. Noery legde beslag op een nette 7e plaats. Filippo werd 13e.

In de oudere leeftijdsklassen deden geen Olympianen mee. Wel was Finn Uffink dit weekend actief in België maar hierover volgt binnenkort een aparte reportage.

Ready2Race

En dan de Ready2Race-wedstrijd op ons eigen parours op Sportpark Sloten. Ready2Race is een nieuw initiatief van onder meer Team Jumbo Visma. Met het organiseren van ‘laagdrempelige wedstrijden’ is het de bedoeling dat het enthousiasme voor de wedstrijdsport wordt vergroot bij (meer) Nederlanders. Plezier en veiligheid staan daarbij voorop. Tijdens de wedstrijden rijden ook coaches mee en er wordt gekoerst in verschillende klassen.

De komende weken worden er in totaal zes wedstrijden in de regio Amsterdam verreden en voor de eerste was ASC Olympia gastheer. Helaas bleef het op Sloten niet droog. Sterker nog, het kwam af en toe met bakken uit de lucht. Dat mocht de pret niet drukken. 45 helden trokken zich niks aan van de weersomstandigheden. Onder meer Olympiaan Eric Mathijssen was een van de deelnemers. Hij reed op z’n 51e – fel aangemoedigd door familie en vrienden – z’n eerste wedstrijd en legde ook nog eens beslag op een 4e stek! Top gedaan!

ASC Olympia - Een dag vol wielerplezier