Carola van de Wetering geselecteerd voor het WK op de weg!

Carola van de Wetering geselecteerd voor het WK op de weg!

‘Loes Gunnewijk’ … dat las Carola van de Wetering op het beeldscherm van haar rinkelende telefoon deze week. De bondscoach voor de dames had geweldig nieuws voor de talentvolle renster uit Nieuw-Vennep. Bij de selectie voor het Wereldkampioenschap voor Junior-Vrouwen was namelijk ook de keuze op Carola gevallen.

Samen met vier andere meiden – Mijntje Geurts. Anna van der Meiden, Elise Uijen en Nienke Vinke – staat ze op zaterdagochtend 25 september aan de start op het beroemde Ladeuzeplein in Leuven voor een wedstrijd van 75 kilometer over een heuvelachtig parcours. “De bondscoach belde me gistermiddag”, zo vertelde Carola, “ze vertelde me niet waarom ik was geselecteerd, maar ik ben natuurlijk superblij”.

Ter voorbereiding rijdt Carola tussen 8 en 14 september nog de Tour Cycliste Féminin Int. de l’Ardèche in Frankrijk. We zullen de 25e aan de buis gekluisterd zitten, Carola!