Clubkampioenschap Cross/MTB jeugd

Clubkampioenschap Cross/MTB jeugd

Zaterdag 15 januari werd onder koude, mistige omstandigheden het clubkampioenschap Cross/MTB voor de jeugd verreden op sportpark Sloten.

De youngsters van de club hadden zich in grote getale ingeschreven voor het kampioenschap. Niet minder dan 27 renners en rensters stonden aan de start. Een prachtige opkomst en een mooie mix van crossers en mountainbikers.

Voor flink wat renners van de MTB-groep was het hun eerste wedstrijd. Dat was niet te merken, want als ervaren racers stoven zij over het thuisparcours. Het uitgezette traject kende voor hen dan ook weinig verrassingen na alle zaterdag- en donderdagavondtrainingen. Gelukkig was de ravage die was aangericht door de ACC cross eind vorig jaar inmiddels weer wat platgereden en opgedroogd. Het lag er snel bij.

 

In categorie 1/2 stonden Joa, Chris en Jiko aan de start. De drie gingen eerst nog gelijk op, maar na een kleine foutje van Jiko, ging Joa en als een haas vandoor en werd hij niet meer teruggepakt. Dit resulteerde in de volgende uitslag:

 1. Joa
 2. Chris
 3. Jiko

 

Bij categorie 3/4  werd de groep al iets groter met 4 jongens en een meisje. Ilya kwam na een halve ronde met flinke voorsprong van het viaduct gedenderd. Hij gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Achter hem werd de strijd tussen Jelte en Semme in het voordeel van de eerste beslecht.

Dit is de uitslag:

 1. Ilya
 2. Jelte
 3. Semme
 4. Otis
 5. Johannes

In categorie 5/6 deden 7 kinderen mee, waaronder wéér 1 meisje. Tussen sterke mannen wist Isa zich prima staande te houden. De eerste ronde reed een groepje met Filippo, Isa en Timo voorop. Langzaam maar zeker ontstonden bij de koplopers ook verschillen. Filippo nam de kop en hield zijn voorsprong tot het einde vast. Isa wist bij Timo weg te rijden en zo was het podium bekend. Ook de andere renners bleven gas geven tot de streep en iedereen reed de wedstrijd uit. Uitslag:

 1. Filippo
 2. Isa
 3. Timo
 4. Lev
 5. Leo
 6. Faas
 7. Jason

De grootste groep van vandaag waren de oudste renners cat.7/nwl. Zij mochten aan de bak voor 4 ronden over het uitgezette parcours. Goed voor zo’n 40 minuten crossplezier. Vanuit het vertrek vlogen de jonge honden het viaduct op. En weer af het veld in. Iedereen bleef gelukkig op de fiets zitten. Al vrij snel in de wedstrijd wisten Bodhi en Jesse zich los te maken van de rest van het veld. Pascal reed daar kort achter, maar hij zag het gaatje langzaam groter worden. Noery verloor de aansluiting nadat zijn ketting eraf liep. Er was geen ruimte voor pech in deze snelle wedstrijd.

Koen kwam in de eerste ronde op een ongelukkig punt ten val en haalde een nat pak. In deze kou kon hij niks anders dan de strijd staken. Valentijn had ook technische problemen, maar gelukkig kon hij verder op de crosser van zijn vader.

De strijd vooraan was tot het einde spannend; Jesse en Bodhi bleven bij elkaar en zouden gaan sprinten voor de winst. In de laatste bocht het asfalt op, nam Jesse een ruime lijn om de afzetting. Bodhi had dit al verwacht en piepte binnendoor. Bij het opschakelen voor de sprint sloeg de ketting van Bodhi door en verloor hij snelheid. Helaas werd het geen koninklijke sprint tot de meet. Jesse kon wel zijn sprint rijden en pakte de overwinning. Pascal reed lang alleen, maar hield zijn temp hoog en werd netje derde. Uitslag:

 1. Jesse
 2. Bodhi
 3. Pascal
 4. Noery
 5. Thomas
 6. Lennox
 7. Valentijn
 8. Jesper
 9. Dex
 10. Alex
 11. David
 12. Koen (DNF)

Tot slot moet nog vermeld worden dat onze dames, Chris, Semme en Isa zich alledrie niet alleen op het podium wisten te rijden tussen de jongens, maar zij zich ook clubkampioen bij de meisjes mogen noemen. Girlpower!