Interclubwedstrijden 2022

Interclubwedstrijden 2022

Ook in 2022 worden weer de interclub wedstrijden georganiseerd. De wedstrijden zijn toegankelijk voor alle jeugdrenners en 1e jaars nieuwelingen met een start- of wedstrijdlicentie.

De wedstrijden zijn met name bedoeld voor de renners met wat minder ervaring. Het tempo in de wedstrijden zal ook wat lager liggen dan bij de landelijke KNWU wedstrijden.

Nieuw in 2022

Om het niveau van de wedstrijden laagdrempelig te houden en zodoende voor meer beginnende renners toegankelijk te maken worden in 2022 de volgende twee wijzigingen in het reglement doorgevoerd:

De wedstrijden worden verreden per categorie. Dus niet zoals voorheen bijvoorbeeld cat. 3 en 4 gezamenlijk in 1 wedstrijd met 1 uitslag, maar cat. 3 en 4 rijden apart, met een aparte uitslag en prijzen.

De tweede aanpassing is dat in principe alle renners met een wedstrijdlicentie één categorie hoger starten dan op hun licentie staat. Renners met een wedstrijdlicentie die moeite hebben om het KNWU peloton te volgen mogen wel in hun eigen categorie starten. De indeling wordt gemaakt door de jeugdcoördinatoren van de verenigingen en vooraf gecommuniceerd.

Tijdens het seizoen zal de indeling worden geëvalueerd en kunnen renners tussentijds van peloton veranderen als hier aanleiding toe is.

Zie hier het volledige reglement

En nog eens de kalender