ASC Olympia | NK Baanomnium DUUR

ASC Olympia | NK Baanomnium DUUR

Gisteren is het NK baanomnium DUUR verreden in het Velodrome Amsterdam we hebben mooie wedstrijden gezien waar het in sommige categorieën onduidelijk was wie het rood-wit-blauwe AGU shirt over zijn / haar de schouders kreeg, in enkele gevallen was de laatste sprint in de puntenkoers bepalend. Voor de uitslagen zie onderstaande bijlage(n).

Uitslagen Vrouw – Categorie 5-6

Uitslagen Man – Categorie 6-7

Uitslagen Vrouw – Nieuweling

Uitslagen Man – Nieuweling

 

Na het eerste blok waarin de scratch werd verreden is er een pauze ingelast ter na gedachtenis aan Piet van Heusden, Piet is afgelopen zondag 15 januari 2023 overleden. Hij werd in 1952 wereldkampioen op het onderdeel “achtervolging” en in latere jaren nog enkele malen Nederlands kampioen. In het Velodrome was Piet ook regelmatig te vinden en was hij altijd zeer behulpzaam met het uitreiken van de medailles en de truien aan de nieuwe Nederlandse Kampioenen. Piet we gaan je missen.

 

 

Verder in het ingelaste pauzeblok stond er een verrassing te wachten, Theo Smit alias “De Katapult” lid van de commissie baansport is door de KNWU onderscheiden met het “Gouden Wiel”.  Robert Slippens had de eer om het “Gouden Wiel” persoonlijk bij de hoogst verbaasde Theo op de borst te spelden.

 

Tot slot willen wij de renners, het jurykorps en de vrijwilligers van het Velodrome danken voor hun bijdrage om dit evenement in goede banen te leiden.

De foto’s van deze dag zijn door Duane van der Geld beschikbaar gesteld, zie ook zijn website voor meerdere foto’s van dit evenement.