Het enige echte ASC Olympia invul-interview met…. Faas

Het enige echte ASC Olympia invul-interview met…. Faas

Wat is je naam? Faas Jonk

Hoe oud ben je? 13

Op welke school zit je? Barlaeus Gymnasium

In welke groep/klas? 2

Hoe ben je gaan racefietsen? Ik zat altijd op voetbal, maar dat vond ik eigenlijk niet zo leuk. Toen ben ik een keer gaan racefietsen met mijn vader. Daarna heb ik een proefles bij Olympia gedaan, en dat vond ik meteen heel leuk. Meteen gestopt met voetballen.

Sinds wanneer ben je lid van ASC Olympia? Sinds mei 2021

Waarom ben je bij ASC Olympia gaan fietsen? Ik woon vlakbij de club, dus daar heb ik een proeftraining gedaan. En niet meer weggegaan.

Wat vind je het leukst aan racefietsen? Je gaat heel snel, en je moet zowel aan de kracht als aan de tactiek denken.

Rij je ook wedstrijden? Ja, af en toe. Dat is heel spannend om te doen, en je komt dan ook op andere clubs.

Wat is je leukste fietservaring? Toen we met de club gingen mountainbiken in Lage Vuursche. Dat was een hele toffe dag.

Welke fietsdiscipline doe je het liefst? Racefietsen.

Heb je nog meer fietsende familieleden? Ja, mijn vader.

Wie is/zijn je grootse fans? Mijn moeder en mijn vader.

Wie is jouw grootste voorbeeld / idool op de racefiets? Het mooiste wat ik heb gezien is Thomas Pidcock die in de tour de France aan het afdalen was.

Wat vind je het leukst aan fietsen bij ASC Olympia? Iedereen is aardig, de trainers helpen heel goed, en de banen zijn ook mooi. Er is zowel een baanwielrenbaan, als een mountainbikeparcours en natuurlijk een racefietsbaan.

Wat zijn je doelen? Ik wil graag een keer een wedstrijdje winnen.

Wie poetst je fiets als hij vies is? Mijn racefiets doet mijn vader regelmatig, maar de mountainbike doe ik zelf.

Wat vind je het moeilijkst om te leren tijdens de trainingen tot nu toe? Afzakken bij het baanwielrennen is echt lastig.

Wat vind je het leukst om te doen tijdens de training? Wedstrijdsimulaties.

Wat is de mooiste omgeving waar je ooit hebt gefietst? Ik heb in Costa Rica bij een vulkaan gefietst op de mountainbike. Dat was onvergetelijk.

Met wie fiets je het liefst? Mountainbiken met mijn broer en mijn vader.

Heb je TIPS of TOPS voor ASC Olympia? Het is gewoon een hele leuke club. Wat ik top vind bijvoorbeeld is dat als je begint een fiets kan huren. Dan kan je het goed uitproberen. Als tip heb ik nog dat we vorig jaar trainden voor de ploegentijdrit, dat was heel leuk om te doen dus ik hoop dat we dat nog vaker gaan doen.

Wil je nog iets kwijt? Nee.

 

BEDANKT!