Mooie nieuwe plannen voor Fietsbelles

Mooie nieuwe plannen voor Fietsbelles

Het nieuwe wielerseizoen is aangebroken. Natuurlijk heeft ook Fietsbelles – de dames-divisie van ASC Olympia – mooie, nieuwe plannen voor 2017. Plannen die er aan bijdragen dat vrouwenwielrennen in Amsterdam en omgeving steeds toegankelijker wordt.

De eerste evenementen van 2017 hebben we zelfs al gehad: een techniek & onderhoud workshop in samenwerking met FuturumClub Amsterdam op 19 januari en de Kennismakings Clinic Mountainbiken op 19 februari, waar zo’n 15 Fietsbelles én niet-leden o.l.v. trainer Michel Schoenmaker de fijne kneepjes van het mountainbiken leerden. Bekijk hieronder een impressie van deze clinic:

Social Rides

De ‘core’ van Fietsbelles bestaat uit de Social Rides op dinsdagavond. Vanaf 28 maart kan iedereen die vrouwenwielrennen een warm hart toedraagt, meerijden met de Fietsbelles Social Rides. We vertrekken om 19:00 uur vanaf ASC Olympia op Sportpark Sloten. We rijden zo’n 50 kilometer met een gemiddelde snelheid van zo’n 25-26 km/h. Houd onze Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Faster Rides

Heb de smaak te pakken, denk je harder te kunnen rijden of ben je zelfs al een gevorderde renner? Sluit dan vanaf 26 maart, op zondagochtend om 10:00 uur ook gerust aan bij de ‘Fietsbelles Faster Rides’. Tijdens deze ritten ligt de gemiddelde snelheid iets hoger: zo’n 27-30 km/h. Ook voor de ‘Faster Rides’ geldt: houd onze Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Fietsbel-les

Net als vorig jaar organiseren we een opstap dag voor vrouwen die nog nooit op een racefiets hebben gereden en voor vrouwen die wel een racefiets hebben, maar er zelden op rijden of nog nooit in een groep hebben gereden. Ben jij óf ken jij iemand die het gaaf lijkt om eens te (race-) fietsen of iemand die weleens rijdt maar het spannend vindt om in een groep te rijden? Aanmelden voor de Fietsbel-les kan je doen via ons Facebook Event. Hieronder zie je een impressie van de voorgaande editie van Fietsbel-les.

Fietsbelles naar de heuvels

Van 22 tot en met 24 september gaan we opnieuw naar het zuiden van het land! Net als vorig jaar gaan we samen met de dames van Ladies First Cycling de wegen van Limburg eens goed kleuren! Limburg staat voor: heuvels, terrasjes, gezelligheid, eten (vooral vlaai) en drinken. Maar nog meer voor fietsen! Dat gaan we dan ook doen, een heel weekend lang! Aanmelden kan je doen bij dit Facebook Evenement en reserveer 22 tot en met 24 september alvast in je agenda! Bekijk hieronder de foto’s van de 2016 editie van Fietsbelles naar de Heuvels.

Belle en de Shop

Heb je de eerste Fietsbelles Techniek & Onderhoud Workshop gemist? Wil je wel graag goed voorbereid op pad? Weet jij hoe je jouw fiets echt goed onderhoudt? Kun je eigenlijk wel een band verwisselen? Een exacte datum hebben we nog niet, maar we zijn voornemens om in 2017 nog een Belle en de Shop te organiseren. Dus: houd onze Facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws! Bekijk hieronder een impressie van de voorgaande editie van Belle en de Shop.

Rapha Women’s 100 Amsterdam

Net als in 2016 en 2015, organiseren we ook dit jaar weer een Rapha Women’s 100 Amsterdam. In juli zullen opnieuw duizenden vrouwen over de hele wereld zich verzamelen om de Rapha Women’s 100 te rijden! De Rapha Women’s 100 is een wereldwijd evenement; dames rijden op eigen initiatief of nemen deel aan één van de georganiseerde ritten. Like Fietsbelles om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws. Bekijk hieronder de foto’s van de 2016 editie van de Rapha Women’s 100 Amsterdam.

Meerijden met Fietsbelles

Zoals je hierboven ziet, zijn we een echt actieve groep die het vrouwenwielrennen in Amsterdam en omgeving steeds toegankelijker maken. En we hebben voor het komende seizoen veel mooie plannen! Wil jij ook een keer meerijden met Fietsbelles? Je bent van harte welkom op dinsdagavond mee te rijden. De Fietsbelles vertrekken om 18:30 uur vanaf het clubgebouw van ASC Olympia aan de Sloterweg in Amsterdam. En vind je het na een paar keer meerijden leuk? Dan vinden de Fietsbelles het óók leuk als je lid wordt!

Wil je meer informatie over Fietsbelles? Check dan de Fietsbelles Facebook of stuur een e-mail naar fietsbelles@fietsbelles.nl 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*