Jeugdsportfonds: alle kinderen moeten kunnen sporten

Jeugdsportfonds: alle kinderen moeten kunnen sporten

We zijn blij en trots dat we een samenwerking zijn aangegaan met het Jeugdsportfonds Amsterdam. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Want alle kinderen moeten kunnen sporten!

Jeugdsportfonds: alle kinderen moeten kunnen sporten!

Amsterdamse kinderen tussen de 4-18 jaar, die graag lid willen worden van ASC Olympia (of een andere sportclub) mogen natuurlijk niet buiten de boot vallen, omdat hun ouders niet genoeg geld hebben om (een deel van) de contributie te betalen. Sporten is gezond, geeft plezier met anderen, versterkt het zelfvertrouwen en biedt kansen.

Over wielrennen wordt vaak gedacht dat het een dure sport is, doordat er speciaal materiaal en kleding moet worden aangeschaft. Bij ASC Olympia vinden we dat iedereen moet kunnen sporten, ook de minderbedeelden. Daarom vinden we het belangrijk dat we zelf een stuk bijdragen en daarom nemen we – door onze samenwerking met het Jeugdsportfonds Amsterdam – de financiële drempels weg voor kinderen die graag willen sporten.

Aanvragen?

Een sportaanvraag kan worden ingediend door een intermediair – een (gym)leerkracht, jeugdhulpverlener, ouder- en kindadviseur en/of maatschappelijk werker. Voorwaarden om in aanmerking te komen zijn: een stadspas, gezinsinkomen 120% van het minimuminkomen, schuldsanering, mensen zonder verblijfstatus.

Als het Jeugdsportfonds een aanvraag heeft goedgekeurd, kunnen kinderen voor een periode van 12 maanden sporten bij ASC Olympia. Het fonds vergoed maximaal €225 per kind. Indien de maximale vergoeding van € 225,- niet toereikend is, dan zullen ouders het resterend bedrag moeten bijbetalen, waar het Jeugdsportfonds geen bemoeienis mee heeft.

Bekijk hier de uitgebreide spelregels. Meer informatie kun je vinden op www.jeugdsportfonds.nl/amsterdam

Bekijk hieronder ook de promotievideos van Marianne Vos en Dione de Graaff 🙂

ASC Olympia: meer dan alleen fietsen!

Naast de fietsen en trainen doen we bij ASC Olympia ook allerlei andere leuke dingen. Elk jaar gaan we in de herfstvakantie op mountainbike-weekend ergens op een mooie plek midden in de natuur. We logeren dan bij een kampeerboerderij. Ook hebben we bij ASC Olympia elk jaar een kerstdiner, niet alleen met lekker eten, maar ook met een bingo en met prijzen voor elke renner. Het is altijd weer spannend wie zal worden uitgeroepen tot de beste renner of tijdrijder, of wie dit jaar de meeste progressie heeft gemaakt. Ook hebben we elk jaar een barbecue en een bowlingavond.

We zouden het erg leuk vinden als er nog meer meiden (en natuurlijk ook jongens!) bij ASC Olympia gaan fietsen. Heb jij interesse in jeugdwielrennen? Kom dan gerust naar ASC Olympia en doe mee aan een training! Dan weet je of het wat voor je is.

De eerste drie trainingen zijn zelfs helemaal gratis 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*