Amsterdamse Baan Competitie 2017: de eerste ronde!

Amsterdamse Baan Competitie 2017: de eerste ronde!

Het baanseizoen is weer begonnen! Liefhebbers van baanwielrennen kunnen hun hart weer ophalen! Het nieuwe seizoen betekent ook weer: Amsterdamse Baan Competitie! Met een deelnemersveld van maar liefst 27 mannen en vrouwen begon donderdag de eerste ronde van de Amsterdamse Baan Competitie.

De organisatie van de Amsterdamse Baan Competitie besloot dit keer in twee categorieën te starten; zo kregen wij een A en B wedstrijd.

ASC Olympia - Uitslagen Amsterdamse Baan Competitie

Amsterdamse Baan Competitie

Zowel in de A als in de B categorie waren de bekende en vertrouwde kleppers weer aanwezig. Leuk om te zien dat veel renners van vorig jaar weer aanwezig waren. Wat mij betreft betekent dat toch, dat Amsterdamse Baan Competitie de goede kant op gaat. Tijdens deze eerste ronde van de ABC verwachtten wij dan ook veel spektakel van renners als Luc Ducrot, John Roos, Yvo kinkel en Ashley Faye. En het publiek werd niet teleurgesteld 🙂

Scratch

De competitie begon met de scratch voor zowel de B als A categorie. Vanaf de start werd er hard gereden: vooraan zweefden renners over de baan en achteraan vlogen ze eraf. Dit resulteerde in een overwinning voor Cas Nooitgedacht in de B categorie (hij zal wel moe worden van de woordgrappen, dus ik maak hem niet) en Luc Ducrot in de A categorie.

Snowball

Hierna begonnen de renners in de B categorie aan de snowball: elke ronde meer punten verdienen. Ook dit keer wist Cas de overwinning binnen te slepen, door op de juiste momenten eerste te worden. De A renners moesten zich vervolgens wagen aan de Deense afvalkoers: elke ronde valt de eerste af, dus de eerste die afvalt heeft gewonnen (klinkt logisch). Dirk Tonen reed op het goede moment weg, wist de groep voor te blijven en zichzelf hiermee tot winnaar te kronen.

ASC Olympia - Uitslagen Amsterdamse Baan Competitie

Puntenkoers

Het laatste onderdeel voor de B renners was de puntenkoers. Deze moest verlopen over 40 ronden, maar het werden 30 ronden (tellen is niet mijn sterkste punt). Winnaar werd Ralph Greupink, die hiermee een tweede plek overall bemachtigde.

Onbekende afstand

Tenslotte bleef er nog één onderdeel over: de onbekende afstand. Hoe deel je een wedstrijd in, waarvan je van te voren de afstand niet weet? Ik zou het niet weten. Harm Twaalfhoven wist het wel en won.

Uitslagen

Al deze onderdelen resulteerde in de volgende top 3:

Top 3 B categorie

ASC Olympia - Amsterdamse Baan Competitie: de Eerste Ronde

  1. Cas Nooitgedacht (misschien toch maar naar de A categorie?)
  2. Ralph Greupink
  3. Yvo Kinkel

Top 3 A categorie

ASC Olympia - Amsterdamse Baan Competitie: de Eerste Ronde

  1. Edwin v Kerkhoven (Elk onderdeel 2e, erg sterk gereden)
  2. Luc Ducrot
  3. Tim Ceresa

Volledige uitslagen kun je vinden op amsterdamsebaancompetitie.nl onder ‘Uitslagen‘.

Het was een erg geslaagde avond en hopelijk tot de volgende! Misschien pak ik dan ook wel mijn fiets …

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*