Amsterdamse Baan Competitie: laagdrempelig en gevarieerd

Amsterdamse Baan Competitie: laagdrempelig en gevarieerd

Ook dit jaar is ASC Olympia weer betrokken bij de organisatie van de Amsterdamse Baan Competitie. De Amsterdamse Baan Competitie (ABC) is een initiatief om meer baanwedstrijden aan te bieden voor ‘gewone’ renners op een laagdrempelig niveau. De ABC is een serie van tien baanwedstrijden die wordt aangeboden aan Amateurs, Sportklasse en Masters renners inclusief vrouwen en Nieuwelingen.

Amsterdamse Baan Competitie

Bij de ABC worden verschillende wedstrijdvormen verreden, soms ongebruikelijk of experimenteel. Verschillende massastart, duur- en sprintonderdelen staan op het programma. Verder is er ook nog een reeks aan speciale onderdelen die verreden kunnen worden. Kijk voor een volledig overzicht van alle onderdelen op amsterdamsebaancompetitie.nl

ASC Olympia - De Amsterdamse Baan Competitie laagdrempelig en gevarieerd

De ABC wedstrijden worden om de twee weken op donderdagavond georganiseerd in het Velodrome. De wielerbaan is van 19:00 tot 22:00 beschikbaar voor de ABC. Van 19:00 tot 19:30 kun je inschrijven. Vervolgens is het belangrijk dat iedereen op tijd aan de start staat, omdat er dan nog maar twee en een half uur beschikbaar is om het wedstrijdprogramma af te werken.

Nog 4 wedstrijden!

Op dit moment staan er nog 4 wedstrijden gepland in de Amsterdamse Baan Competitie:

  • 14 december
  • 28 december
  • 11 januari
  • 25 januari

Om veilig mee te kunnen doen aan de ABC moet je over baanervaring beschikken. Er zijn verschillende cursussen en georganiseerde trainingen van bijvoorbeeld bij de Amsterdamse Baanwielerschool, Carolien van Herrikhuijzen, Cees den Toom van Wielerschool.NU of Herman Schenk van Sportpaleis Alkmaar geven je een goede voorbereiding op de ABC wedstrijden.

Inschrijven & Reglementen

Voorinschrijven voor de Amsterdamse Baan Competitie kun je doen via MijnKNWU. Het is dan ook noodzakelijk om in het bezit te zijn van een KNWU basis e/o wedstrijd licentie. Wanneer je van tevoren inschrijft, betaal je € 8,00; voor bijschrijvers is dit € 2,00 extra. Tijdens de wedstrijden wordt er gereden met een eigen rugnummer. Hiervoor dien je eenmalig € 4,00 te betalen.

Timing en uitslagen worden tijdens de wedstrijd bijgehouden met behulp van een MyLaps chip. Wanneer je geen MyLaps chip heb, kun je deze chip huren voor € 5,00 per avond. Neem in dit geval tiewraps en een kniptang mee om de chip te bevestigen.

Betaling: Het wordt op prijs gesteld als je betaalt met PIN, maar gepast contant betalen is ook mogelijk.

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of leren baanwielrennen? Wil je zelfs meedoen aan de Amsterdamse Baan Competitie? Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem s.v.p. eerst even contact met ons op! Ons baanseizoen loopt van de 1e week van november tot de laatste week van januari.

Voor meer informatie over de Amsterdamse Baan Competitie kijk je op amsterdamsebaancompetitie.nl of op facebook.com/amsterdamsebaancompetitie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*