Verslag: Interne Competitie – juni 2018

Verslag: Interne Competitie – juni 2018

Dinsdag 5 juni streden onze jongste renners voor alweer de derde keer in de Interne Competitie. Ook onze oudere renners hebben een vergelijkbare competitie; zij (st)reden om de punten op donderdagavond 7 juni. Het verslag van deze competitie vind je onder het verslag van de jeugd.

Interne Competitie voor de jeugd

Het idee achter deze Competitie is om wedstrijdelementen te gebruiken op trainingsavonden. Hiermee laten we onze jongste renners beleven wat het gevoel van competitie en strijd is en wat dat met je kan doen. Om de competitie wel een beetje eerlijk te houden, verdelen de renners in een A-groep (categorie 0 t/m 3 – 6 t/m 10 jaar) en een B-groep (categorie 4 t/m 7 – 11 t/m 14 jaar).

ASC Olympia - Verslag: Interne Competitie - juni 2018

Afgelopen dinsdagavond hadden we een recordopkomst – maar liefst 14 renners waren van de partij: Semme, Ben, Sem, Jan junior, Samuel, Moos, Roza, Mick en Valentijn die alle vorige edities van de Interne Competitie hebben meegedaan. Voor deze derde ronde kwamen daar Coco, Nisar, Filippo, Ilias en Jasper nog bij.

Tijdrit

Het eerste onderdeel was de tijdrit: door de flinke warmte had niet iedere renner er evenveel zin in. EN geheel begrijpelijk; het was dinsdagavond ook erg warm. Toch heeft iedereen weer erg zijn/haar uiterste best gedaan om een goede tijd neer te zetten. De renners die voor het eerst mee(st)reden in de Interne Competitie, was het misschien wat zwaar, maar ze hebben het supergoed gedaan!

Sprint

Zoals onze jonge renners gewend zijn, reden we daarna een 1-tegen-1 sprint. Omdat de A-groep uit 9 renners bestond en de B-groep uit 5, lieten we Moos – de snelste renner uit de A-groep – de sprint rijden tegen Sem – de minst snelle renner uit de B-groep. Helaas voor Moos moest hij alle drie keren zijn meerdere erkennen in Sem.

Alle andere sprints waren ook erg spannend, maar de spannendste sprint was toch wel die van de dames uit de A-groep: Semme tegen nieuwkomer Coco – beiden in categorie 0. Deze race werd verrassend gewonnen door Coco. Voor sommige renners was het kiezen van de juiste versnelling bij de start nog wel moeilijk, net als het inklikken van de schoenen in de pedalen. Een goed aandachtspunt, waar we in de komende weken veel aandacht aan zullen geven.

Alle inspanningen van de avond werden beloond met een heerlijk ijsje 🙂

ASC Olympia - Verslag: Interne Competitie - juni 2018

Lucas, Evelien en ik hebben weer genoten van jullie enthousiasme en we hopen jullie allemaal – ook de renners die er vandaag helaas niet bij konden zijn – weer te zien bij de volgende Interne Competitie op dinsdag 3 juli.

Alle uitslagen zijn ook weer bijgewerkt. Je kunt de laatste standen zien op ascolympia.nl/uitslagen-ic2018.

Interne Competitie voor senioren

Niet alleen onze jongste renners (st)rijden in de Interne Competitie. Ook onze ‘minder jeugdige’ renners trappen hard om de punten. Vandaag reden zij de tweede ronde van hun Interne Competitie op ons parcours.

Ondanks (of dankzij?) het mooie en warme weer waren er 22 renners aanwezig. Aan het begin van de avond was er wat argwaan; de luiken van het juryhok waren al geopend, wat anders niet het geval was. “Wat gaat er gebeuren? Zou de het vanavond wel doorgaan?” De argwaan werd alleen maar groter, doordat Lucas en ik in onze gewone kleren liepen.

Gelukkig kon er – onder leiding van Ruben – snel worden ingereden, terwijl Puck en Evelien in het juryhok waren gaan zitten, het ronde bord op ’10’ stond en de ‘bel voor de laatste ronde’ hing. Alles werd al snel duidelijk toen we de namen opnoemden en de indeling in vier groepen was gemaakt. Er wordt gekoerst vanavond!

  • Groep A: Yuran, Ruben, Eddy en gastrenner Edgar zouden 10 ronden rijden
  • Groep B: Jens, Jan, Bart, Cato, Jaimy en Fenna reden 8 ronden
  • Groep C (Fietsbelles): Ineke, Dieke, Iris, Leanne ,Kim, Marloes, Soeanne en gastrenner Karin (Dolfijn) reden 7 ronden
  • Groep D: Noery, Davey, Isabelle en Thymen reden 5 ronden

De groepen startten om de 30 seconden. Eigenlijk bleven alleen Fietsbelles bij elkaar; zij kregen wat ‘afwaaiers’ van de eerder gestarte groep erbij. In Groep D kozen Noery en Davey meteen het hazenpad en lieten Isabelle en Thymen achter zich. Isabelle probeerde nog wel aansluiting te vinden maar moest haar poging helaas staken: de afstand werd niet kleiner, maar ook niet groter. Op het moment dat zij werden ingehaald door Groep A, probeerden Noery en Davey nog mee te liften, maar die groep reed net even te hard.

Ook in het juryhok was het gezellig: onder het genot van Bastognekoeken werden alle doorkomsten zorgvuldig genoteerd. Afgeleid door al dat lekkers, vergat Evelien de bel voor de laatste ronde te luiden voor Davey en Noery. Deze twee jonge renners zijn al zulke ervaren wedstrijdrijders en hebben helemaal geen bel nodig om te weten wanneer de finish in zicht is. Davey won de sprint met Noery in zijn kielzog. Isabelle finishte als derde en Thymen kwam als vierde over de streep. Onder tussen bleven alle Fietsbelles bij elkaar.

In Groep B waren Jens en Jan er samen vandoor, bleef Bart op gepaste afstand zijn rondjes rijden alsof de klok er op gelijk stond en stapte Fenna van haar fiets – zij was al geblesseerd aan de training begonnen. Cato en Jaimy draaiden hun ronden met de Fietsbelles mee.

Ondertussen werd in Groep A Eddy gepiepeld door Ruben en Yuran. De vraag is (en blijft) wie het nou eigenlijk deed. Gastrenner Edgar stoorde zich er niet aan en reed stug door.

In Groep C sprinten Fietsbelles bijna ‘en bloc’. Leanne wist de sprint te winnen van Marloes. Daarachter finishten Ineke, Iris (ik doe lekker geen kopwerk), Karin, Dieke, (Opper-Belle) Kim en Soeanne.

In Groep B won Jan nipt de sprint van Jens, in het wiel gevolgd door Bart, Cato en Jaimy. Yuran won de sprint van Edgar in Groep A. Ruben finishte als derde. Eddy wist helaas de finish niet te halen. Waar hij is gebleven, weet niemand. We zijn hem nog steeds kwijt 🙂

Tikkertje: altijd leuk!

Aan het einde van deze spannende strijd, was er nog tijd voor een onvervalst potje ‘tikkertje op de fiets’. Lekker ontspannen en toch op letten, want je wilt toch niet met je voet op de grond komen of getikt worden?

ASC Olympia - Verslag: Interne Competitie - juni 2018

Hartelijk dank allemaal voor jullie aanwezigheid en inzet. Wij hadden een heerlijke avond! En Evelien en Puck: hartelijk dank voor het jureren.