Clinic met Nils van ‘t Hoenderdaal

Clinic met Nils van ‘t Hoenderdaal

Altijd al eens willen trainen met wereldkampioen Nils van ‘t Hoenderdaal? Dan is nu je kans! Op 1 en 2 maart (dus in de vakantie!) geeft Wereldkampioen Baanwielrennen en Olympiaan Nils van ‘t Hoenderdaal een clinic voor iedereen die zijn of haar skills op de baan wil verbeteren. We hebben nog plaatsen over, dus je kunt je nog aanmelden!

De clinics die Nils geeft, zijn gebonden aan een maximaal aantal deelnemers. Dit doen we, omdat we de groepen klein willen houden. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht van Nils. De prijs van de clinic is €39 per persoon (bij minimaal 15 deelnemers!) en zullen zo’n twee uur duren. Een extra uur kan ook, maar dan wordt de prijs hoger omdat we de wielerbaan in het Velodrome langer moeten huren. De clinic op vrijdag 1 maart start om 13:00 uur en de clinic van zaterdag start om 14:00 uur. In overleg met de groep, kunnen we ervoor kiezen om de starttijden aan te passen.

Olympiaan Nils van 't Hoenderdaal met baansprinters 'Sportploeg van het Jaar'
Nils en zijn collega baansprinters worden ‘Sportploeg van het Jaar’

Geïnteresseerd?

Wil jij worden getraind door een van de beste en snelste baanwielrenners van de wereld? Meld je dan nu meteen aan via trainers@ascolympia.nl. We hebben plaats voor maximaal 20 deelnemers per clinic.

Mocht er nog meer animo voor de clinics zijn, dan zullen we samen met Nils bekijken of we een extra clinic kunnen organiseren.

Olympiaan Nils van ‘t Hoenderdaal

Nils trapte bij ASC Olympia voor het eerst op de pedalen. Al snel kwam zijn talent bovendrijven.

Nils stapte op 14-jarige leeftijd over van atletiek naar de wielersport. Hij sloot zich aan bij ASC Olympia. “Toen ik met atletiek stopte, kwam ik via via in aanraking met wielrennen. Bij ASC Olympia ben ik recreatief begonnen. ’s Zomers buiten, ’s winters binnen op de baan. Toen al een verwarmde, overdekte baan (het Velodrome is sinds 1998 overdekt). Rondjes rijden, binnen, warm, overdekt, dat beviel me wel. Je stapt gewoon af waar je bent begonnen! En dat geluid van die langszoevende wielrenners … Heerlijk.”

Nils kwam onder de vleugels van trainer Carolien van Herrikhuyzen – eveneens een begenadigd baanwielrenner en wereldkampioen. “Nils begon pas op zijn veertiende met wielrennen. Hij ging met zijn buurjongens mee, die al bij ASC Olympia fietsten. Hij trapte hier voor het eerst op de pedalen. Al snel kwam zijn talent bovendrijven. Ik ben met hem naar een testdag van de KNWU geweest waar Nils in de smaak viel van bondscoach Rene Wolff. Zo belandde hij al vrij snel op Papendal.”

Nils weet zich in de jaren daarna – ondanks toenemende concurrentie onder de sprinters – goed staande te houden in de selectie met snelle mannen van bondscoach Bill Huck. Nils’ troef is de snelle openingsronde die hij op de teamsprint neer weet te zetten. En dat heeft hij in Apeldoorn wederom bewezen.

Baanwielrennen in Amsterdam

Hebben Nils en zijn collega-baansprinters ook geïnspireerd om te gaan baanwielrennen? Of heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.