Voorjaarstrainingen RTC Amsterdam

Voorjaarstrainingen RTC Amsterdam

Vanaf 5 februari t/m 17 juni worden er in het Velodrome Amsterdam weer een serie voorjaarstrainingen gegeven door het Regionaal Training Centrum Amsterdam. Eén van de trainers van het RTC ben ik zelf; een extra reden om je aan te melden 😉 De voorjaarstrainingen zijn gericht op het wegseizoen en er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van snelheid en het verbeteren van power output. Deze trainingen worden gegeven op elke woensdag en zijn heel goed te combineren met de PowerS trainingen van Jos Geijsel.

Voorjaarstrainingen 2020

De voorjaarstrainingen starten op 5 februari 2020 en beginnen in februari en maart om 18:00 uur. De training start met een half uur koppeltraining. De koppeltraining is geschikt voor renners die nog weinig of helemaal geen ervaring hebben met koppelen. Ook renners die extra stappen moeten en/of willen maken met het koppelen en na de zomervakantie graag de overstap willen maken naar het RTC Amsterdam kunnen aansluiten bij deze training.

Na het eerste half uur koppeltraining, start de echte voorjaarstraining. Renners die meedoen aan de PowerS training van Jos Geijsel, hebben tijd om even wat te eten en een droog shirt aan te trekken. Daarna kunnen zij aansluiten bij de voorjaarstrainingen op de baan.

De voorjaarstrainingen zijn gericht op het wegseizoen en staan geheel in het teken van het ontwikkelen van snelheid en het verbeteren van power output. Tijdens deze trainingen zullen veel D3 blokken (met tijdrithouding analyse) en High Intensity Interval Training (HIIT) worden gedaan. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het oefenen van wedstrijdonderdelen en het koppelen.

Doe ook mee!

Deze nieuwe serie voorjaarstrainingen starten op 5 februari en worden elke woensdag gegeven tot 17 juni. Alleen op 29 april wordt er – in verband met de meivakantie – geen training gegeven. Op 17 juni is ook meteen de kennismakingstraining en informatiebijeenkomst voor seizoen 2020-2021 van het RTC Amsterdam.

ASC Olympia - Discipline Baanwielrennen 2020

Inschrijven voor de voorjaarstrainingen kun je hier doen tot 30 januari. De kosten voor deze 19 trainingen bedragen €190,00. Na je inschrijving krijg je een factuur van de KNWU. LET OP: Er vindt geen restitutie plaats.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan het nodig zijn om het programma aan te passen. Renners worden hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht. We vinden het belangrijk om met de renners zelf te communiceren. We willen de renners vanaf de nieuwelingen dan ook vragen om hun eigen e-mailadres op te geven.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze serie voorjaarstrainingen? Stuur dan een e-mail naar het RTC Amsterdam op trainersrtcadam@gmail.com.

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.