Televisieoptreden baancrack Pascal Cutler

Televisieoptreden baancrack Pascal Cutler

Maar liefst zes medailles haalden de Nederlandse baanwielrenners op de Olympische Spelen in Tokio. Daarmee waren ze ongekend succesvol. Dat de Nederlandse renners zo hard reden op het Japanse hout bleef niet onopgemerkt bij de redactie van het Jeugdjournaal. Op de wielerbaan van Alkmaar vroegen zij vrijdag 6 augustus drie jeugdrenners het hemd van het lijf over baanwielrennen. Een van hen was onze jonge Olympiaan Pascal Cutler die, ondanks zijn jeugdige leeftijd, al flink wat jaartjes op de baan rijdt en inmiddels veel ervaring heeft in deze discipline.

Voor de jeugdige kijkers legde Pascal onder meer de werking uit van een baanfiets. Ook waren er shots te zien waarbij hij samen met twee andere jeugdrenners – Max de Lincel en Hanne Stukker – over de baan zoeft, waarbij de helm van Pascal is voorzien van een GoPro-camera.

Wil je het item bekijken? Kijk dan op jeugdjournaal.nl/artikel/2392905-max-hanne-en-pascal-vertellen-over-hun-sport-baanwielrennen.html.

ASC Olympia - Televisieoptreden baancrack Pascal Cutler

Uiteraard heeft de speciale Olympia-reporter nog wat extra vragen afgevuurd op Pascal. Welk baanonderdeel in Tokio maakte bijvoorbeeld het meeste indruk op hem? “Ik vond dat de mannen de teamsprint heel goed reden”, aldus Pascal. En wat vindt onze jonge Olympiaan, die er niet voor terugdeinst om een paar minuten te sur placen terwijl hij een zakje chips eet, van de nieuwe regel dat er niet lang meer mag worden ge-surplacet? “Ik vind het natuurlijk jammer maar ik snap dat de organisatie de wedstrijden niet te lang willen maken.” Op de vragen wat hij zelf het leukste onderdeel vindt en wat hij beschouwt als zijn mooiste baanervaring was Pascal resoluut. Het rijden van Keirin-wedstrijden heeft zijn voorkeur, “omdat er in zo’n korte wedstrijd heel veel gebeurt.” En hoogtepunten zijn er vele: “Ik vind de baanwedstrijden in Apeldoorn altijd heel leuk omdat ik dan veel vrienden uit heel het land tegenkom.”

Onlangs is bekend geworden dat de Olympische Spelen in 2032 in Brisbane worden gehouden. Pascal is dan ongeveer even oud als Harrie, Matthijs en Jeffrey nu zijn. Dus wie weet, zien we deze jeugdige Olympiaan wel in actie in de finale van de door hem zo geliefde Keirin!

Baanwielrennen in Amsterdam?

Wil jij ook baanwielrennen bij ASC Olympia? Wil jij ook Olympisch Kampioen worden? Doe dan mee met onze (baan)trainingen! Ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.