Scorend op alle fronten

Scorend op alle fronten

Voor de Olympia-jeugd was er dit weekend keuze te over als het gaat om wedstrijden. Zaterdag kon een rugnummer worden opgespeld in Spaarnwoude en Maassluis, zondag in Zaandam. En overal lieten onze jonge helden zien dat ze uit het juiste wielerhout zijn gesneden.

Zaterdag 28 augustus: Tijdrit HSV De Kampioen

In het nabije Spaarnwoude stond zaterdagmorgen een tijdrit bij HSV De Kampioen op de agenda. Vooral in de jongste categorieën waren enkele jeugdige renners van ‘ons’ van de partij. In categorie 2 stond geen maat op Coco van Essen. Veel van de omgeving zal ze niet hebben gezien want Coco raffelde haar bijna 3,5 kilometer lange tijdrit af met een gemiddelde van 32,5 km per uur. Het was ruim voldoende voor (weer) het hoogste schavotje van het podium.

Bij categorie 3-4 stond Ilya Fontaine aan de start. Ilya knalde met een tijd van 13:30 over 6,8 kilometer naar een prima 8e plaats. Zijn lange manen zullen flink hebben gewapperd, want ook hij reed gemiddeld ruim boven de 30 km/h.

 

KNWU Maassluis

Enkele tientallen kilometers verder naar het zuiden werd de landelijke wedstrijd, de Jeugdronde van Maassluis afgewerkt. In tegenstelling tot gebruikelijk ging de oudste categorie hier als eerste van start en moesten de jonkies als laatste opdraven voor hun wedstrijd. In categorie 6 waren er maar liefst vier Olympianen onder de 36 deelnemers: Bodhi Klein, Jesse Klein, Noery Weber en Pascal Cutler.

Op het niet al te moeilijke rondje lukte het uiteindelijk niemand om weg te komen. Een massasprint moest de beslissing brengen. Jesse kwam als eerste door de laatste bocht en ondanks dat de laatste rechte lijn nog zo’n 280 meter was, kwam niemand er meer overheen. Bodhi werd 3e, Pascal 6e en Noery 15e.

In categorie 5 stond Filippo namens de oudste wielervereniging van Nederland aan de start. Hij reed een attente wedstrijd en legde in de eindsprint met het hele pak beslag op de 9e plaats.

In categorie 4 was het de beurt aan Isa Klein. Ook hier viel de beslissing in een massa-aankomst. Isa hoefde daarbij alleen de Nederlandse kampioenen in deze categorie bij de jongens en meisjes voor te laten en werd uitstekend derde.

Zondag 29 augustus: Interclub ZWC-DTS

Degenen die niet van ophouden wilden weten, konden zondag ook nog aan de slag in Zaandam voor een interclubwedstrijd bij ZWC-DTS. In groep A (cat 1 en 2) stonden Coco van Essen en Semme Weber aan de start. Beiden maakten deel uit van kopgroep van zes, die gingen uitmaken wie de bloemen mee naar huis mochten nemen.

“In de laatste ronde zette Coco als eerste aan en zij sloeg een klein gaatje”, vertelde Semme nog uithijgend van haar inspanning. “Ikzelf sprintte zo hard mee als ik kon, maar een paar jongens waren net iets sterker waardoor ik 5e werd. Ik ben er blij mee want ik heb weer een mooie medaille gewonnen.”

Doordat Coco haar inspanning wist te belonen met winst, reden er in deze categorie dus twee Olympianen in de prijzen.

ASC Olympia - Jeugdwielrennen - Scorend op alle fronten

In categorie C (categorie 5/6) stonden Jesse Klein, Noery Weber, Jan-Junior van Essen en Filippo van Loo aan de start. Jan-Junior – vorige week begonnen op de middelbare school – was bijna de hele week op introductieweek geweest. Met nog kleine oogjes van het slaapgebrek (maar even welbespraakt als altijd) meldde hij zich desondanks op de afspraak in Zaandam.

Doordat het peloton er na de start gelijk flink de gang in had, was Jan-Junior in mum van tijd wakker. De jongeling toonde daarbij karakter en deed er alles aan om bij te blijven. Uiteindelijk moest hij de rol evenwel lossen. Maar niet getreurd; Jan-Junior kwam in een goed groepje terecht en voltooide de wedstrijd op een 20e plaats. Jesse, Noery en Filippo bleven deel uitmaken van de hoofdmacht die gingen sprinten om de winst. Daarbij toonde Jesse zich wederom ongenaakbaar. Noery reed zich met een 5e plek eveneens op het podium. Filippo werd 9e.

En daarmee kwam een einde aan weer een enerverend weekend waarbij het zwart-rood van Olympia zich goed toonde.

Jeugdwielrennen in Amsterdam

Wil je ook meedoen met de Interclub Competitie? Of wil je (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia. Neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Normaliter houden we tijdens de zomervakantie een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.