In en rond het Velodrome

In en rond het Velodrome

Terwijl een deel van de Olympianen ‘de genieter vol had openstaan’ tijdens het jaarlijkse MTB-kamp in de buurt van Ommen, reden andere renners hun wedstrijden (vooral) in de regio: de tweede wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie bij WV Amsterdam en de Future Series in het Velodrome. Natuurlijk met een paar heel fraaie (podium) resultaten!

Amsterdamse Cross Competitie

Er was afgelopen weekend keuze te over. Zaandam was zondag het toneel van een landelijke crosswedstrijd voor jeugd en nieuwelingen. Voor zover bekend stonden hier geen Olympianen aan de start. Dat was wel het geval bij de tweede wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie. WV Amsterdam was hiervoor de gastheer. Het parcours op Sloten had voor de meeste Olympianen daardoor weinig geheimen. In de jongste categorie reed Tobias Limonard zijn allereerste cross-wedstrijd. “Als mijn broer het kan, dan lukt het mij ook”, moet Tobias hebben gedacht. En het ging als een speer. Hij sleepte mooie 9e plaats uit de strijd bij de jongste jeugd.

Nog beter ging het met de ‘spruiten’ Klein. Isa heerste als een baas (bazin) bij de jeugd B en Jesse liet iedereen zijn hielen zien bij de jeugd C. Hij nam revanche voor vorige week, toen hij in leidende positie ten val kwam en niet meer verder kon.

Bij de categorie 45- reden Krijn Schagen en Elwin Wester dapper mee. Dat gold bij de categorie 45+ ook voor Hans-Peter Ligthart, Bart Veilbrief, Irvin van Panhuis en Richard Oudhuis.

Bij de dames sleepte Robin Bolten een mooie 2e stek in de wacht. In deze categorie stuurde nog een andere Olympiaan, Brigitte Radier, energiek haar karretje over het bochtige parcours.

Een fraai verslag van de cross vind je op amscrosscomp.nl/2021/10/26/de-crosshemel.

Future Series

Nauwelijks een paar honderd meter verderop vond in het velodrome een Future Series-wedstrijd plaats. Dit zijn baanwedstrijden voor de jeugd, nieuwelingen en junioren, waarin leren voorop staat. De wedstrijd op Sloten – georganiseerd door ASC Olympia in samenwerking met het Velodrome Amsterdam – bleef beperkt voor de jeugdcategorieën 3 tot en met 7.  Door de herfstvakantie en andere wedstrijden bleef het aantal inschrijvingen wat onder de verwachting, waardoor enkele categorieën bij elkaar werden ‘geveegd’. Er kwamen hierdoor drie groepen tot stand: cat 3/4, cat meiden 5/6 en cat jongens 6/7. Op het programma stond een omnium bestaande uit een scratch, temporace, afvalkoers en puntenkoers. Voldoende om je overtollige energie kwijt te raken.

In categorie 3/4 was Semme de enige ‘Power Woman’ en dat liet ze zien ook. Na vier wedstrijden kon zij de derde stek op het podium innemen.

In de categorie meiden 5/6 reden geen Olympianen mee, dat was wel het geval in de categorie 6/7. Hier stonden Noery Weber, Pascal Cutler, Filippo van Loo en Jan-Junior van Essen aan de start.

De wedstrijden in deze categorie gingen in razende vaart. De deelnemende renners zijn stuk voor stuk ervaren en fanatieke baancoureurs. Dit resulteerde in wedstrijden op hoog niveau. Uiteindelijk wisten Noery en Pascal het podium te halen met een respectievelijk 2e en 3e plek. Filippo en Jan-Junior – allebei een jaar jonger en daardoor met een lichter verzet rijdend – weerden zich ook prima in het baangeweld en eindigden in de middenmoot.

Uitslagen Future Series

Hier vind je alle uitslagen van de Future Series in het Velodrome van afgelopen zondag.