Goud voor Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal

Goud voor Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal

Hoera! Alweer een gouden medaille voor Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal. Tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Canadese Milton heersten Nils en zijn collega’s Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland natuurlijk weer op de teamsprint.

Oranje Boven!

Nils werd eerder dit jaar al wereldkampioen teamsprint in Omnisport Apeldoorn. Nu had hij – samen met collega-wereldkampioenen Harrie en Jeffrey – wederom de snelste (team)sprint. Zij wonnen de race in 42,828 van BEAT Cycling Club.

Het BEAT trio – bestaande uit Theo Bos, Roy van den Berg en Matthijs Büchli – werd in het Mattamy National Cycling Centre tweede in een tijd van 43,306. En dat betekent goud én zilver voor de Nederlandse baanwielrenners. In het Mattamy National Cycling Centre kunnen ze weer met recht spreken van ‘Oranje boven‘! 🙂

De derde plaats werd voor Groot-Brittannië behaald door Ryan Owens, Philip Hindes en Jason Kenny in 43,869.

Hoewel Nils geen deel uitmaakte van de selectie van bondscoach Hugo Haak voor de wereldbekerwedstrijd in het Franse Saint Quentin En Yvelines, waren de Nederlanders ook daar al de snelsten bij de teamsprint. Toen versloegen Roy Van den Berg, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee, in de finale de Franse sprinters.

ASC Olympia - Goud voor Olympiaan Nils van 't Hoenderdaal

 

Olympiaan Nils van ’t Hoenderdaal

Nils trapte bij ASC Olympia voor het eerst op de pedalen. Al snel kwam zijn talent bovendrijven.

Nils stapte op 14-jarige leeftijd over van atletiek naar de wielersport. Hij sloot zich aan bij ASC Olympia. “Toen ik met atletiek stopte, kwam ik via via in aanraking met wielrennen. Bij ASC Olympia ben ik recreatief begonnen. ’s Zomers buiten, ’s winters binnen op de baan. Toen al een verwarmde, overdekte baan (het Velodrome is sinds 1998 overdekt). Rondjes rijden, binnen, warm, overdekt, dat beviel me wel. Je stapt gewoon af waar je bent begonnen! En dat geluid van die langszoevende wielrenners … Heerlijk.”

Nils kwam onder de vleugels van trainer Carolien van Herrikhuyzen – eveneens een begenadigd baanwielrenner en wereldkampioen. “Nils begon pas op zijn veertiende met wielrennen. Hij ging met zijn buurjongens mee, die al bij ASC Olympia fietsten. Hij trapte hier voor het eerst op de pedalen. Al snel kwam zijn talent bovendrijven. Ik ben met hem naar een testdag van de KNWU geweest waar Nils in de smaak viel van bondscoach Rene Wolff. Zo belandde hij al vrij snel op Papendal.”

Nils weet zich in de jaren daarna – ondanks toenemende concurrentie onder de sprinters – goed staande te houden in de selectie met snelle mannen van bondscoach Bill Huck. Nils’ troef is de snelle openingsronde die hij op de teamsprint neer weet te zetten. En dat heeft hij in Apeldoorn wederom bewezen.

Baanwielrennen in Amsterdam

Heeft Nils jou ook geïnspireerd om te gaan baanwielrennen en heb je vragen over baanwielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust! Wij beantwoorden je vragen graag! Bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Wil je meedoen met een training, maar ben je nog geen lid? Je bent natuurlijk hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.