1 jaar Women Racing

1 jaar Women Racing

Het eerste seizoen Women Racing zit er alweer op. Wat begon met een idee is uitgegroeid tot een team met 13 vrouwen die al verschillende podiumplekken op hun palmares hebben. We (st)reden niet onverdienstelijk mee in de Vrouwenwielrennen Competitie en ook bij de Nationale Clubkampioenschappen in Dronten deden we het goed. Bovendien won Caroline de Ronde van de Orteliusstraat.

Ik ben enorm trots op het team en hoe goed zij zich in het afgelopen seizoen hebben ontwikkeld!

Duidelijk doelen stellen

Een team oprichten begint natuurlijk met doelen stellen. Voor de meeste meiden in het team was het de eerste keer dat zij gingen koersen, dus waren de doelen vooral ‘meerijden in het peloton’, ‘een wedstrijd uitrijden’, ‘een klein sprintje trekken in de wedstrijd’.

Het waren de eerste kleine stapjes naar het grote wedstrijd rijden – het échte koersen.

ASC Olympia - Women Racing: de tweede race en weer succesvol

Zoals bij het begin van elk seizoen waren de eerste wedstrijden wat rommelig. De eerste wedstrijd begon helaas al met een valpartij inclusief ambulances. Dit schrok de meiden wel af; “Dit is niet waarom we wilden koersen, dit is het niet waard”, maar toch bleven ze doorgaan. Ik probeerde ze te motiveren en te zeggen dat dit alleen in het begin van het seizoen gebeurd.

“Iedereen komt getraind en ongetraind de winter door en dat zorgt in het begin voor grote verschillen in wedstrijden. Daarnaast moet iedereen weer aan elkaar wennen in het peloton.” Gelukkig werden de wedstrijden beter naarmate het seizoen vorderden.

Uiteindelijk gingen de wedstrijden zo goed, dat we bij de halfjaar evaluatie onze doelen al konden bijstellen. De doelen werden ‘meedoen met de eindsprint’ en ‘een wedstrijd winnen’. Daarbij kwam er ook tactiek bij kijken, zoals een sprinttrein opzetten.

Vrouwenwielrennen Competitie

Dit jaar deden we al gelijk mee met de Vrouwenwielrennen Competitie. We hebben twee keer een eerste plek en een keer een derde plaats behaald. Daarmee zijn met het hele team vierde geworden in het ploegenklassement. Ook tijdens de Nationale Clubkampioenschappen in Dronten waren we van de partij. Een primeur voor ASC Olympia, want we deden voor het eerst mee met een damesteam.

ASC Olympia - Verslag: Nederlands Club Kampioenschap 2018

Ronde van de Orteliusstraat

Bovendien won Caroline de Ronde van de Orteliusstraat. Zij kwam na een indrukwekkende solo en met meer dan een halve parcours-lengte voorsprong, als eerste over de finish.

Mooie nieuwe plannen

Nu het seizoen ten einde is, zijn we alweer druk bezig met onze plannen voor volgend jaar. In het nieuwe wielerseizoen ligt onze focus op nog beter worden in een groep rijden. Ook gaan we onze tactische skills verbeteren. Voordat we het nieuwe seizoen starten, gaan we eerst samen met andere Olympianen gezellig op teamweekend in Arnhem. Natuurlijk doen we ook volgend seizoen weer mee aan de Vrouwenwielrennen Competitie met misschien ook een wedstrijd op ons eigen parcours. Verder zijn er meiden die al een stapje hoger willen rijden met ook een wedstrijdlicentie.

Maar het allerleukste is, om vooral als team weer een nieuw seizoen te rijden met nieuwe uitdagingen en nieuwe ervaringen.

Hartelijk dank!

Ik wil daarbij ook de ASC Olympia trainers – Lucas, Milko en Wim – enorm bedanken voor hun inzet in afgelopen jaar. Zij hielpen en begeleiden de meiden waar dat nodig was. Daarnaast wil ik ook onze trouwste fan Cathy, bedanken voor alle aanmoedigingen en de prachtige foto’s 🙂

Meer informatie

Heb je vragen over Women Racing? Of over vrouwenwielrennen in het algemeen? Stel ze dan gerust. Wij beantwoorden je vragen graag. Bekijk ook de Fietsbelles FacebookInstagram of volg ons op Twitter. Ben je een vrouw en wil je meedoen met een training? Je bent hartelijk welkom om met ons mee te rijden, maar neem dan eerst contact met ons op s.v.p.