Interne Competitie 2019 – de eerste ronde

Interne Competitie 2019 – de eerste ronde

Op 23 april 2019 is de tweede editie / seizoen van de ASC Olympia Interne Competitie voor onze jeugdrenners van start gegaan. De opzet van de Interne Competitie is om wedstrijd-elementen te gebruiken op deze trainingsavond. Zo kunnen onze jongste renners beleven, wat het gevoel van competitie en strijd is en wat dat met je kan doen.

Vernieuwde opzet

Omdat onze ’trial’ van vorig seizoen geslaagd was, hebben we besloten om dit jaar de Interne Competitie door te zetten. Dit seizoen (st)rijden we niet op de eerste, maar op de laatste dinsdag van de maand. We hebben dit zo georganiseerd, omdat – met ingang van dit seizoen – de eerste dinsdag van de maand is bestemd om eventuele potentiële leden te laten meetrainen.

Waar we vorig jaar de renners in een groep A (cat 0 t/m 3 – 7 t/m 10 jaar) en een groep B (cat 4 t/m 7 – 11 t/m 14 jaar) verdeelden, hebben we nu voor een andere verdeling gekozen. Met ingang van dit seizoen verdelen we de renners in groep A (beginnende renners – van Evelien en Wim) en groep B (meer ervaren renners – van Marcel).

Uitslagen

Op de pagina ‘Uitslagen Interne Competitie‘ vind je alle uitslagen van onze Interne Competitie. Ook (nog) die van vorig jaar. Vaak kun je al dezelfde avond de uitslagen van de Interne Competitie terugvinden op deze pagina.

ASC Olympia - Dinsdagavond competitie voor de jeugd

Eerste ronde

Op 23 april hadden we 8 renners in groep A: Semme, Coco, Liv, Jelte, Jimmy, Lev, Timo en Ilias. Groep B bestond uit de wat meer ervaren renners: Ben, Jan jr, Benjamin, Samuel, Valentin en Mees.

Tijdrit

Het eerste onderdeel was de tijdrit. Nu eens niet een hele ronde over ons parcours; we bedachten een korte versie, die we als warm–up hebben gereden: met z’n allen achter Lucas aan om zo het tijdrit parcours te verkennen. De start was bij het juryhuis van ASC Olympia. Vervolgens over de brug richting WV Amsterdam om daar te keren in de bocht bij een pylon waar Evelien stond. Daarna aan de andere kant van de weg terug over de brug naar de andere bocht. Weer keren bij een pylon en terug naar de finish. De te rijden afstand was precies 1 kilometer. Groep A reed het parcours twee keer (2 kilometer) en Groep B reed het parcours drie keer (3 kilometer).

De renners starten om de 15 seconden. Ze werden bij de start vastgehouden door een trainer, zodat ze met een échte start konden beginnen. Ze konden elkaar ook zien en konden zo nog een trapje harder geven. Toen alle renners waren gefinisht en op adem gekomen, waren ze het allemaal met elkaar eens dat dit een leukere manier van tijdrijden is dan vorig jaar.

Sprint 1 tegen 1

Het volgende onderdeel in deze vernieuwde Interne Competitie, was de één tegen één sprint. De nummer 1 tegen de nummer 2 van de tijdrit, (st)reden tegen elkaar en daarna de nummer 3 en 4 tegen elkaar. Deze opzet gold voor zowel Groep B als voor groep B.

De start was in de laatste bocht naar de finishlijn; een afstand van ongeveer 200 meter. De renners streden voor ‘The Best of Three’. Omdat we tijdens deze serie sprints niet het hele parcours gebruiken maar alleen het laatste stukje – van de laatste bocht tot aan de finishlijn – konden alle aanwezige toeschouwers (waaronder een aantal ouders -fijn dat jullie erbij waren!) de verrichtingen van onze renners goed zien, ze aanmoedigen en zeker ook foto’s maken 🙂

Uitrijden en limonade

Aan het einde van deze eerste Interne Competitie avond reden we nog een ‘rondje uitrijden’. En natuurlijk sloten we af met een glas heerlijke limonade in de kantine.

De vernieuwde opzet van onze Interne Competitie is succesvol; onze jonge renners vonden het leuker dan vorig jaar. En daar doen we het voor. Op naar de volgende ronden van onze Interne competitie!

De eerstvolgende ronde is niet op 28 mei maar op 30 mei, omdat ASC Olympia op 28 mei de laatste ronde van het 5 Banen Toernooi organiseert.

Wielrennen in Amsterdam

Wil je ook meedoen aan onze trainingen? Of wellicht zelfs aan onze Interne Competitie? Of wil je gewoon (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia, maar neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons (buiten)seizoen loopt tot en met de eerste week van oktober. Tijdens de zomervakantie houden wij een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Heb je eerst nog vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust; wij beantwoorden je vragen graag! En bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter.