Amsterdamse Baan Competitie 2019

Amsterdamse Baan Competitie 2019

Liefhebbers van baanwielrennen kunnen hun hart ophalen, want vanaf 3 oktober kun je weer ‘hard gaan op de baan’ in het nieuwe seizoen van de ABC: de Amsterdamse Baan Competitie! Doe je ook weer mee? Lees dan onderstaand bericht goed door; want hoewel de regels en de deelnemende categorieën dit jaar hetzelfde blijven, is het toch goed om je geheugen nog even op te frissen.

ABC: de Amsterdamse Baan Competitie

De Amsterdamse Baan Competitie is een serie van negen baanwedstrijden, die worden verreden op de wielerbaan in het Velodrome in Amsterdam. De ABC wordt georganiseerd om meer wedstrijden te bieden voor amateurs, sportklasse en masters renners. Vrouwen, Nieuwelingen en ook Junioren zijn van harte welkom om mee te doen. Het officiële Nederlands Kampioenschap Masters Baan Omnium wordt ook in verband met de ABC georganiseerd.

ASC Olympia - Uitslagen Amsterdamse Baan Competitie

Door de creatieve aanpak hebben de wedstrijden een bijzonder lage drempel; de competitie moet aantrekkelijk zijn voor een brede groep renners en natuurlijk spannend voor het publiek. De sfeer tijdens de wedstrijden is vriendelijk en informeel.

Verschillende baanwedstrijden

Tijdens de Amsterdamse Baan Competitie wordt een grote variëteit aan onderdelen verreden. Vaak zijn dit duuromniums met een massastart. Soms zijn de wedstrijdonderdelen ongebruikelijk of zelfs experimenteel. zoals een vliegende ronde, handicap of een ‘Australian Pursuit’.

Met deze serie wedstrijden willen we het baanwielrennen én het Velodrome op Sportpark Sloten nóg meer op de kaart zetten. De Amsterdamse Baan Competitie: leuke, leerzame wedstrijden voor ‘gewone renners’.

Ervaring op de baan

De ABC wedstrijden worden om de twee weken op donderdagavond georganiseerd in het Velodrome. De wielerbaan is van 19:00 tot 22:00 beschikbaar voor de ABC. Van 19:00 tot 19:30 kun je inschrijven. Vervolgens is het belangrijk dat iedereen op tijd aan de start staat, omdat er dan nog maar twee en een half uur beschikbaar is om het wedstrijdprogramma af te werken.

Amsterdamse Baan Competitie

Om veilig te kunnen meedoen aan de ABC moet je ervaring met het baanwielrennen hebben. Er zijn verschillende cursussen en georganiseerde trainingen van bijvoorbeeld bij de Amsterdamse BaanwielerschoolCarolien van Herrikhuijzen, Cees den Toom van Wielerschool.NU of Herman Schenk van Sportpaleis Alkmaar zijn verschillende mogelijkheden om jouw baanbehendigheid aan te scherpen.

Wijzigingen

De Amsterdamse Baan Competitie wil het baanwielrennen in Amsterdam en omstreken nóg meer en beter op de kaart zetten. Dit doen ze door leuke, leerzame wedstrijden voor ‘gewone renners’ te organiseren. De belangrijkste zaken voor dit seizoen zijn de volgende aandachtspunten

  • Om de competitie eerlijk te houden, is het maximaal toegestane verzet 51-15. Voor iedereen! De organisatie zal dit handhaven en indien nodig deelnemers uit de wedstrijd halen.
  • Er is dit jaar één nieuw koers element; een algemeen klassement. Er zal dus voor zowel de A, B als C categorie een overall winnaar zijn. De puntentelling van dit klassement zal na elke competitie avond worden bijgewerkt.

Inschrijven & Reglementen

Voorinschrijven voor de Amsterdamse Baan Competitie kun je doen via MijnKNWU. Het is dan ook noodzakelijk om in het bezit te zijn van een KNWU wedstrijdlicentie. Ben je KNWU Basislid en je dus geen licentie? Stuur dan een e-mail naar milko.siemons@upcmail.nl. Wanneer je van tevoren inschrijft, betaal je € 8,00. Het is ook mogelijk om op de dag van de wedstrijd ‘aan de tafel’ in te schrijven; dan betaal je € 2,00 extra. Tijdens de wedstrijden wordt er gereden met een eigen rugnummer. Hiervoor dien je eenmalig € 4,00 te betalen.

Timing en uitslagen worden tijdens de wedstrijd bijgehouden met behulp van een MyLaps transponder. Wanneer je zelf geen MyLaps transponder hebt, kun je deze chip huren voor €5,00 per avond. Neem in dit geval tiewraps en een kniptang mee om de chip te bevestigen.

Betaling: Het wordt op prijs gesteld als je betaalt met PIN, maar gepast contant betalen is ook mogelijk.

Baanwielrennen in Amsterdam

Wil je ook baanwielrennen? Of leren baanwielrennen? Wil je zelfs meedoen aan de Amsterdamse Baan Competitie? Je bent van harte welkom op een van onze trainingen, maar neem s.v.p. eerst even contact met ons op! Ons baanseizoen loopt van de 1e week van november tot de laatste week van januari.

Voor meer informatie over de Amsterdamse Baan Competitie kijk je op amsterdamsebaancompetitie.nl of op facebook.com/amsterdamsebaancompetitie.