Fietsbel-les 2020: wij helpen je wéér op weg

Fietsbel-les 2020: wij helpen je wéér op weg

Zou je wel eens een (grote) wielertoertocht willen rijden? Of denk je er wellicht aan om mee te rijden met de Rapha Women’s 100, maar … vind je het spannend om zo’n afstand te rijden? Of om in een groep te rijden? Of heb je wel een racefiets, maar rijd je er zelden op en zou je wel vaker willen fietsen? Kom dan naar Fietsbel-les – wij helpen je op weg!

Het samenscholingsverbod en het verbod op evenementen door de Coronacrisis is verlengd tot en met 1 juni. Daarom schorsen wij alle activiteiten tot en met, in ieder geval 1 juni 2020. Dat betekent helaas ook, dat we Fietsbel-les 2020 schorsen tot nader bericht.

Net als in voorgaande jaren (zie hier de foto’s van 2019, 2018, 2017 en 2016), organiseren Fietsbelles ook dit jaar weer een jaarlijkse opstapdag. Speciaal voor vrouwen die nog nooit op een racefiets hebben gereden en voor vrouwen die wel een racefiets hebben, maar er zelden op rijden of nog nooit in een groep hebben gereden. Om deel te nemen aan Fietsbel-les hoef je geen lid te zijn van Fietsbelles of ASC Olympia; iedereen is van harte welkom. Zo maken we vrouwenwielrennen in Amsterdam nog toegankelijker 🙂

Fietsbel-les

Ben jij óf ken jij iemand die het gaaf lijkt om eens te (race-) fietsen? Of ben jij iemand die weleens rijdt, maar het spannend vindt om in een groep te rijden? Kom dan naar onze Fietsbel-les op 3 mei! Wij helpen je op pad. Wij laten je ervaren hoe het is om goed (!) op een racefiets te rijden. Als je al wel fietst maar nog geen groepservaring hebt, geven wij je praktische tips & trucs over hoe je je moet gedragen wanneer je in een groep rijdt.

Wie weet maken wij je zó enthousiast, dat je met ons gaat meerijden met onze Fietsbelles Social Rides op dinsdagavond. Dat zouden wij te gek vinden! Meld je wel snel aan, want we hebben ruimte voor 15 vrouwen en de inschrijvingen gaan echt snel! Als je (nog) geen fiets hebt, regelen wij er een voor je.

Programma

09:15 – 09:45 uur: Inloop, koffie en thee
09:45 – 10:00 uur: Introductie fietsen in het algemeen en Fietsbelles
10:00 – 11:00 uur: Tijd om op de fiets te springen! Uitdelen van fietsen, checken van materiaal en uitleg schakelen
11.00 – 13.00 uur: Basis training: rijden in een groep, bochtentraining en handige tips & tricks
13:00 uur: Vragenronde
13:00 – 13:30 uur: Afsluiting Fietsbel-les, koffie, thee en koekjes

Kom ook naar Fietsbel-les! Bekijk ook eens de foto’s van voorgaande edities op de Fietsbelles Facebook Pagina 🙂

Fietsbelles

In augustus 2015 zijn Fietsbelles gestart met korte ‘Social Rides’. Elke dinsdagavond reden we zo’n 50 kilometer met een gemiddelde van 25 kilometer per uur. Inmiddels doen we veel meer, maar onze social rides zijn – en blijven – onze ‘core business’. Omdat we dit zo gaaf vinden, willen wij dat gevoel graag delen met iedereen die het vrouwenwielrennen in Amsterdam een warm hart toedraagt. Wij willen vrouwen laten ervaren hoe ontzettend gaaf het is om te fietsen, om te genieten van wat er op ons pad komt en om ook nog eens sportief bezig zijn. Daarbij zijn Fietsbelles een hechte groep vriendinnen geworden!

Fietsbelles Open Social

Als je nog geen lid bent van Fietsbelles, ben je van harte welkom om elke eerste dinsdag van de maand te komen ervaren hoe het is om met ons mee te rijden. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op; wij helpen je graag verder!