ASC Olympia: #samensneller

ASC Olympia: #samensneller

Twee maanden geleden maakten we ons nieuwe initiatief bekend: ASC Olympia Virtual. Virtueel mee(st)rijden met trainingen, wedstrijden. Zelfs virtueel meerijden met Fietsbelles en Routiers. Gewoon vanuit huis. Onze nieuwe ‘virtuele afdeling’ zou een stap zijn, in de nieuwe richting die we ASC Olympia zouden gaan geven.

‘Zouden’ … ja natuurlijk, het was een april grap. Want wie wil er nu alleen, thuis op de hometrainer zitten, terwijl je ook samen met anderen kunt rijden? Samen is gewoon leuker en je bent samen sneller. Of zoals wij dat noemen: #samensneller.

#samensneller benadrukt wat we zijn en wat we ambiëren: een team dat samenwerkt. #samensneller benadrukt ons groepsgevoel en ons vermogen tot samenwerken. #samensneller is onze belofte naar de toekomst.

Niet alleen, maar samen!

ASC Olympia: #samensneller

Wielrennen is in principe een individuele sport. Elke wedstrijd heeft maar één winnaar. Ook al werk je samen aan een ’trein’ of ‘lead-out’, er zal altijd slechts één renner zijn die als eerste finisht.

Dat is helemaal niet erg. Sterker nog: als team heb je dat voor elkaar over; je helpt elkaar naar de overwinning. Je doet het samen. Samen mét je team. samen vóór je team. Je bent samen sneller. Voorbeelden zijn er genoeg; kijk maar eens naar onze 👉🏻 #mondaymotivation’s.

Niet alleen in de slotfase van een wedstrijd werk je samen naar een overwinning. Ook tijdens een koers – in het peloton – werk je samen. Je werkt samen met je team. Soms werk je zelfs samen met je concurrenten. In het peloton hoef je samen minder moeite te doen om een bepaalde snelheid te rijden. Dat komt omdat je in het peloton ‘uit de wind’ rijdt en dus minder luchtweerstand hebt. Bovendien kun je gebruik maken van het ‘zuigend effect’ van de groep wielrenners voor je. Daardoor ben je – zeker in het peloton – samen sneller.

Een team van de Technische Universiteit Eindhoven deed vorig jaar onderzoek naar de ideale positie van wielrenner in het peloton. Bijzonder boeiend leesvoer 😉

ASC Olympia: #samensneller

#samensneller

Wij geloven in samen sneller. Daarom introduceren we #samensneller.

ASC Olympia is #samensneller. ASC Olympia wil #samensneller. Het benadrukt wat we zijn en wat we ambiëren: een team dat samenwerkt. Een peloton, dat door samen te werken, sneller gaat. Door elkaar uit de wind te houden. Soms letterlijk. Soms figuurlijk. #samensneller benadrukt ons groepsgevoel en ons vermogen tot samenwerken.

#samensneller betekent winnen. Het onderstreept de competitieve wortels en het karakter van ASC Olympia.

#samensneller benadrukt wat we zijn en wat we ambiëren: een team dat samenwerkt.

Team Olympia

Niet alleen onze renners zijn #samensneller. Onze gehele vereniging werkt samen. We werken samen met elkaar en voor elkaar in teams. Alleen zo worden we beter en dus sneller.

Teams vormen het hart van ASC Olympia. Zij zetten zich met passie en plezier in voor onze vereniging. Teams zijn actief in alle onderdelen van onze vereniging en bovendien onmisbaar. Door teams krijgt ASC Olympia meer betekenis en kunnen wij doen – en vooral blijven doen – wat wij allemaal zo gaaf vinden.

ASC Olympia: #samensneller

Dankzij teams worden taken uitgevoerd, die anders vele honderden of wellicht zelfs duizenden euro’s zouden kosten. Teams zorgen ervoor dat onze fietsen, clubhuis en parcours in topconditie zijn en blijven. Teams organiseren elk jaar leuke, spannende en veilige (!) wedstrijden, geven leuke en leerzame trainingen en zorgen voor gezellige evenementen. Teams ondersteunen het bestuur – die hun taken natuurlijk ook vrijwillig uitvoeren – met het uitvoeren van het beleid. Teams zorgen er voor dat onze website en sociale kanalen fris, relevant en vooral actueel zijn en blijven.

Teams bestaan niet alleen uit Olympianen; we hebben ook teamleden die geen lid van Olympia zijn en zich ook met volle overtuiging inzetten. Al meer dan 120 jaar.

Kortom: teams maken het mogelijk, dat wij datgene kunnen doen en vooral blijven doen, waarvan wij allemaal zo veel houden: wielrennen (en ja … natuurlijk ook mountainbiken, crossen, baanwielrennen, handbiken en alle andere disciplines van de wielersport). En die liefde willen wij graag delen met alle wielerfans in Amsterdam en omstreken.

ASC Olympia wil de wielersport in Amsterdam en omgeving naar een hoger niveau helpen. Dat doen wij samen met onze teams. Samen met onze teams willen wij het verschil maken voor alle liefhebbers van de wielersport in Amsterdam. We zijn #samensneller.

ASC Olympia Vrouwenwielrennen - 1 jaar Women Racing

#samensneller = motivatie & inspiratie

#samensneller benadrukt ons groepsgevoel en ons vermogen tot samenwerken.

#samensneller moedigt ons aan om te blijven werken, te blijven ondernemen en om ons te blijven ontwikkelen. Zowel onze vereniging als onze renners. Met #samensneller moedigen wij onze renners aan om – als collectief – beter (en dus sneller!) te worden. Gewoon door samen te werken.

ASC Olympia is de oudste wielervereniging van Nederland; we hebben een rijke historie. ASC Olympia is ook een frisse en moderne vereniging; we kijken vooruit. Zonder te vergeten waar we vandaan komen. #samensneller nodigt uit om naar de toekomst te kijken. Samen met al onze leden, trainers, vrijwilligers, fans en vrienden.

#samensneller nodigt ons allemaal uit om na te denken over onze vereniging. Het nodigt jou uit om na te denken over jouw potentieel als wielrenner. #samensneller inspireert en motiveert. Het is de ultieme combinatie van het gezegde: “Alleen ga je sneller – samen ga je verder.”

#samensneller is onze belofte naar de toekomst.

ASC Olympia - Routiers Cycling Club

Wielrennen in Amsterdam

Wil je ook wielrennen in Amsterdam? Of gewoon (beter) leren wielrennen? Je bent van harte welkom om eens mee te rijden met ASC Olympia, maar neem je dan eerst even contact met ons op?

Ons seizoen loopt van de 1e week april t/m de 1e week van oktober. Tijdens de zomervakantie houden wij een zomerstop en stoppen de trainingen. Kijk op onze wielerkalender voor de exacte trainings- en wedstrijddata.

Heb je eerst nog vragen over wielrennen bij ASC Olympia? Stel ze dan gerust; wij beantwoorden je vragen graag! En bekijk ook eens onze FacebookInstagram of volg ons op Twitter.